Audio Bullys - Higher Than the Eiffel (2010)

Electronic
Label: Cooking Vinyl

1. Drums (On with the Story) (3:38)
  2. Only Man (3:21)
  3. Daisy Chains (4:14)
  4. Feel Alright (4:31)
  5. Twist Me Up (3:12)
  6. Dynamite (4:11)
  7. Drained Out (2:57)
  8. London Dreamer (4:01)
  9. The Future Belongs to Us (4:55)
  10. Shotgun (4:56)
  11. Dragging Me Down (4:01)
  12. Smiling Faces (4:02)
  13. 17 (3:14)
  14. Goodbye / Only Man [RoK Mix] (11:24)
Moet je nog wel aan een album beginnen als het debuut wel aansloeg (alhoewel de houdbaarheid toch wel wat afneemt) en de tweede gewoonweg niet beviel?!
Ja en nee. Ik kon de verleiding niet weerstaan hopende op een meevallertje dus laat maar komen die Eiffel was mijn gedachte.
Al op Drums (On With The Story) hoor je de bekende Audio Bullys saus maar nu een beetje op de manier zoals ook Chemical Brothers op met name hun laatste albums lieten horen. Het opmerkelijke is ook dat het nummer voornamelijk instrumentaal is.
Eigenlijk best een verrassende opener.
Only Man heeft ook wel wat verfrissends: het lijkt wel of de heren hun geluid wat opgepimpt en eigentijdser gemaakt hebben met enig behoud van eigen stijl. Ja, dit bevalt me al weer een stuk beter dan het gebodene op hun vorige album
Bij het horen van Daisy Chains kan de conclusie al voorzichtig getrokken worden dat er gesleuteld is aan de sound en dat dit niet eens zo verkeerd uitpakt. En dit blijft zo de rest van het album waar hier en daar een paar leuke tracks tussen zitten (Shotgun).
Mijn enige bezwaar is wat ik ook bij de voorgangers heb: de 'zang' is te lijzig waardoor het op den duur wat gaat tegenstaan. Toch moet ik het ze nageven dat dit op deze derde een heel stuk verbeterd is en dat ik het een fris album vind geworden die heel wat beter aan te horen is dan de vorige.
Ja, dit krijgt nog wel een vervolg qua draaibeurten want het is plezierig luisterbaar.

avatar van CD-Recensies
Audio Bullys met een geactualiseerde klassieker

De nieuweling (Higher Than The Eiffel) van Audio Bullys heeft een schitterende hoes die precies weergeeft welke emoties de muziek zou kunnen losmaken. Zou kunnen losmaken, want of je hiervoor openstaat ligt aan jou.

Audio Bullys have made a welcome, well-produced and lively returning album that delivers the goods far more often than even fans could have expected. Worth seeking out for times when the Friday night feeling is sorely needed. (bron: www.bbc.co.uk)

Audio Bullys is een Britse bandje bestaande uit zanger/tekstschrijver Simon Franks en DJ Tom Dinsdale. Audio Bullys maakt elektronische muziek in een mix van dance, hiphop, punk en UK Garage. Hun muziek is vooral beïnvloed door hiphopartiesten en spettert van enthousiasme en energie.

Franks en Dinsdale komen beiden uit Londen en starten in 2001 Audio Bullys. Als beginnende DJ’s treden ze in veel clubs en discotheken op en die sfeer is op hun albums terug te horen. Grootste succes in NL scoort hun bewerking van het nummer Shot You Down van Nancy Sinatra. Higher Than The Eiffel is het derde album (naast twee eerder uitgebrachte EP’s).

Met hun nieuwste werk leggen ze de lat hoog neer (hoger dan de Eiffel) en dat maken ze maar ten dele waar. Zeker wel staan er een aantal zeer lekkere nummers op. Hoogtepunt voor mij is Smiling Faces. Voor de één een verkrachting van het origineel van Undisputed Truth uit 1971. Voor mij en hopelijk vele anderen een aangename actualisering van een klassieker. Vooral de jongste generatie muziekliefhebbers zal zich niet storen, omdat ze simpelweg het origineel niet kennen.

De Audio Bullys zijn live te bewonderen op vrijdag 17 april in Tivoli te Utrecht.

Tekst overgenogen van mijn blog cd-recensies.nieuwslog.nl