We Came as Romans - To Plant a Seed (2009)

Label: Equal Vision

1. To Plant a Seed (3:50)
  2. Broken Statues (3:41)
  3. Intentions (3:01)
  4. Roads That Don't End and Views That Never Cease (3:49)
  5. Dreams (4:15)
  6. We Are the Reasons (3:43)
  7. Beliefs (4:06)
  8. I Will Not Reap Destruction (3:58)
  9. Searching, Seeking, Reaching, Always (2:56)
  10. An Ever-Growing Wonder (3:57)
  11. To Move on Is to Grow * (3:45)
avatar van james_cameron
Weinig originele maar wel goed uitgevoerde en verzorgd geproduceerde metalcore, met de gebruikelijke afwisseling van ruig geschreeuwde coupletten en clean gezongen refreinen. Iets meer electronische details dan gebruikelijk is binnen het inmiddels meer dan overvolle genre- dit onderscheidt de band dan wel weer enigzins van het gros. Iets meer gevoel voor melodie ook. De songs zijn degelijk maar nergens kent het album een echte uitschieter, waardoor dit typisch weer zo'n geval is van 'close but no cigar'.

avatar van Lau1986
Ik heb wel een zwak voor dit album. Het klinkt allemaal als een klok en de afwisseling tussen de cleane zang en de grunts bevalt mij zeer goed. Ook omdat de clean vocalen gewoon erg goed zijn. Muzikaal zit het lekker in elkaar, prima productie. Uitschieter voor mij is het nummer Dreams.