Concert for George (2003)

Rock / Pop
Label: Warner Bros.

1. Ravi Shankar - Sarve Shaam (3:18)
  2. Anoushka Shankar - Your Eyes (8:23)
  3. Jeff Lynne en Anoushka Shankar - The Inner Light (3:02)
  4. Anoushka Shankar - Arpan (23:02)
  5. Jeff Lynne - I Want to Tell You (2:53)
  6. Eric Clapton - If I Needed Someone (2:29)
  7. Gary Brooker - Old Brown Shoe (3:48)
  8. Jeff Lynne - Give Me Love (Give Me Peace on Earth) (3:29)
  9. Eric Clapton - Beware of Darkness (4:01)
  10. Joe Brown - Here Comes the Sun (3:09)
  11. Joe Brown - That's the Way It Goes (3:40)
  12. Tom Petty and the Heartbreakers - Taxman (3:11)
  13. Tom Petty and the Heartbreakers - I Need You (3:00)
  14. Tom Petty and the Heartbreakers - Handle with Care (3:27)
  15. Billy Preston - Isn't It a Pity (6:58)
  16. Ringo Starr - Photograph (3:57)
  17. Ringo Starr - Honey Don't (3:04)
  18. Paul McCartney - For You Blue (3:05)
  19. Paul McCartney - Something (4:26)
  20. Paul McCartney - All Things Must Pass (3:33)
  21. Paul McCartney - While My Guitar Gently Weeps (5:57)
  22. Billy Preston - My Sweet Lord (5:03)
  23. Eric Clapton - Wah Wah (6:06)
  24. Joe Brown - I'll See You in My Dreams (4:02)
avatar van RoyDeSmet
De DVD is beter. Ik heb de CD-versie ook, maar ik mis toch -nogal logisch- het beeld.
Grootste voordeel van de CD vind ik dat ze Monthy Pyton eruit hebben geknipt.
Het Indische gedeelte is ook heel mooi, hoewel je Sarve Shaam, Your Eyes en Arpan na één keer wel gelooft.

De mix is heel mooi gedaan en creërt een hele warme sfeer.
De zangers zingen zeer verdienstelijk, hoewel je aan het stemgeluid van Tom Petty wel een beetje moet wennen als je zijn muziek nog niet kent. (Ik ben van de nieuwe generatie)

Instrumentaal zit het zootje ook heel mooi in elkaar met 2 drummers en een stuk of 7 gitaristen.
Wah Wah is een grote explosie van geluid en daarmee een hoogtepunt van de show voor mij. De solo van Clapton op WHile My Guitar Gently Weeps is ook heel gevoelig en mooi. Voor mij vreemdgenoeg de ultieme zomerplaat omdat ik dat nummer in de zomer van 2009 eindeloos luisterde!

I'll SeeYou In My Dreams zorgt voor een mooi, emotioneel einde van dit prachtige concert!
Geen trieste herdenking aan George maar een viering van het leven en de muziek van deze prachtige man.

CD 4,5*
DVD 5*