Tomio
Voordat hun eerste album "Giant" verscheen, brachten The Woodentops een reeks singles uit. De singles released in 1985 bij Rough Trade staan verzameld op dit album: "Straight Eight Bushwaker". De tracklist, zoals deze hier bij MuMe weergegeven staat, is volgens de Europese versie uit 1985. De Japanse versie uit dat jaar bevat drie extra songs, waarmee het een complete verzameling is van de drie 12 inch uitgaves van 1985:
Well Well Well – Get It On – Cold Inside
It Will Come – Special Friend – Plutonium Rock
Move Me – Do It Anyway – Steady Steady
De 12 inch "Move Me", die hier op de Europese versie ook in zijn geheel te vinden is, is geproduceerd door Andy Partridge, schuilgaand achter de naam "Animal Jesus". Hiervan is "Steady Steady" een opvallende song, onmiskenbaar geïnspireerd op Suicide's "Frankie Teardrop".
Het verhaal gaat dat Rolo McGinty, frontman van de band, een terminaal zieke vriend (Jackie?) in het ziekenhuis bezocht had, vlak voordat hij de studio inging. Nog onder de indruk van dit bezoek, heeft hij bij de soundcheck teksten ingesproken, die gebaseerd waren op deze ervaring. Andy heeft deze soundcheck op tape vastgelegd en bewaard. Omdat beiden, Rolo en Andy, fan waren van het eerste album van Suicide, wilden ze de minimal space rock'n'roll sound ook bij The Woodentops toepassen. Samen met genoemde soundcheck teksten zou zo "Steady Steady" ontstaan zijn.
Alle songs van dit album zijn in een of andere versie ook terug te vinden op het geweldige drie-dubbel cd verzamelalbum "Before During After", dat enkele jaren geleden veschenen is.