25 Jaar Top 40 Hits: Deel 5 '81-'84 (1989)

Label: EVA

1. Stars on 45 - Stars on 45 (4:49)
  2. Phil Collins - In the Air Tonight (5:12)
  3. Ultravox - Vienna (4:36)
  4. The Jacksons - Can You Feel It (5:57)
  5. Champaign - How 'bout Us (4:32)
  6. Shakin' Stevens - This Ole House (3:18)
  7. Grace Jones - I've Seen That Face Before (4:27)
  8. Sheena Easton - For Your Eyes Only (2:58)
  9. Anita Meyer - Why Tell Me Why (3:25)
  10. Kim Wilde - Cambodia (3:55)
  11. Jon & Vangelis - I'll Find My Way Home (4:28)
  12. OMD - Maid of Orleans (4:07)
  13. Al Jarreau - Roof Garden (6:07)
  14. Toto - Rosanna (5:26)
  15. June Lodge - Someone Loves You Honey (3:51)
  16. Roxy Music - Avalon (4:11)
  17. Donna Summer - State of Independence (5:48)
  18. Kid Creole & The Coconuts - Annie I'm Not Your Daddy (3:49)
  19. Het Goede Doel - Belgie (5:57)
  20. The Alan Parsons Project - Old and Wise (4:06)
  21. Billy Joel - Goodnight Saigon (6:59)
  22. Irene Cara - Fame (5:13)
  23. Nena - 99 Luftballons (3:50)
  24. Eurythmics - Sweet Dreams (3:35)
  25. Spandau Ballet - True (6:29)
  26. Mike Oldfield - Moonlight Shadow (3:33)
  27. UB40 - Red Red Wine (5:17)
  28. Genesis - Mama (6:45)
  29. Culture Club - Karma Chameleon (4:00)
  30. Lionel Richie - All Night Long (6:18)
  31. Paul Young - Love of the Common People (5:48)
  32. Pat Benatar - Love Is a Battlefield (4:05)
  33. Duran Duran - The Reflex (5:28)
  34. Wham! - Wake Me Up Before You Go-Go (3:50)
  35. Sade - When Am I Going to Make a Living (3:25)
  36. George Michael - Careless Whisper (5:40)
  37. Prince - Purple Rain (8:38)
  38. Tina Turner - Private Dancer (7:10)
  39. Jermaine Jackson en Pia Zadora - When the Rain Begins to Fall (4:04)
  40. Madonna - Like a Virgin (3:38)
Dit is een 3CD box vol met aardige, goede tot zeer goede nummers, een aantal (overduidelijke) omissies daargelaten. In deze tijd kocht ik nog flink wat singletjes en veel nummers hiervan heb ik op 7". Toch vind ik dit deel 5 wat minder dan het zeer goede deel 4: daarvoor staan er teveel grijze(re) muizen tussen de echt goede nummers. Verder zijn er inmiddels veel jaren '80 verzamelaars uitgekomen, waar je heel wat van deze nummers ook op kunt vinden, wat 'm minder bijzonder maakt en sommige nummers wat uitgekauwd. Maar goed: deze was wel één van de eerste in 1989.

Een paar hoogtepunten (ook soms omdat ze wat moeilijker zijn te vinden): Stars on 45, Phil Collins, the Jacksons, Champaign, Grace Jones, OMD, Al Jarreau (!), June Lodge, Roxy Music, Eurythmics, Prince & Tina Turner (beiden in de lange versie). Alles bij elkaar een hele aardige verzamelaar.

avatar van tnf
tnf
Deze reeks heb ik (met dank aan de vlooienmarkt) sinds een jaartje of zo compleet. Iemand had daar de hele reeks liggen. Er zijn heel veel verzamelaars met oude Top 40-hits, maar daarbinnen zijn deze wel van sterk bovengemiddeld niveau.

Uitgekauwde keuzes, o.k., maar op de meeste liedjes is nou niet bijster veel aan te merken (ook al voert typische eighties-muziek niet echt de boventoon in m'n muzikale smaak).

Erg geschikt als je in je cd-kast een basis wilt hebben qua muziek uit deze periode, in ieder geval.