Meat Loaf - Hang Cool Teddy Bear (2010)

Label: Mercury

1. Peace on Earth (6:38)
  2. Living on the Outside (5:03)
  3. Los Angeloser (4:09)
  4. If I Cant Have You (5:00)

met Kara DioGuardi en Hugh Laurie

5. Love Is Not Real / Next Time You Stab Me in the Back (7:33)

met Brian May, Steve Vai en Justin Hawkins

6. Like a Rose (3:16)

met Jack Black

7. Song of Madness (5:31)

met Brian May

8. Did You Ever Love Somebody (4:01)
  9. California Isn't Big Enough (Hey There Girl) (4:43)
  10. Running Away from Me (3:54)
  11. Let's Be in Love (5:11)

met Patti Russo

12. If It Rains (3:56)
  13. Elvis in Vegas (6:01)
  14. I Want You So Hard (Boy's Bad News) [Live] * (3:06)
  15. If It Aint Broke (Break It) [Live] * (5:00)
  16. Blind as a Bat [Live] * (6:19)
  17. Amnesty Is Granted [Live] * (5:12)
  18. Rock and Roll Dreams Come Through [Live] * (7:31)
  19. I'd Do Anything for Love (But I Won't Do That) [Live] * (9:59)
  20. Two Out of Three Ain't Bad [Live] * (6:25)
  21. Bat Out of Hell [Live] * (12:53)
  22. Roadhouse Blues / Why Don't We Do It in the Road? [Live] * (9:30)
  23. Out of the Frying Pan (And Into the Fire) [Live] * (10:39)
  24. Boneyard * (5:02)
  25. Prize Fight Lover * (5:50)
  26. Don't Get Me Going * (2:53)
Ik heb bovenstaande vier tracks ook gehoord. Ik vind Meat Loaf op Prize Fight Lover weer heerlijk als vanouds klinken, net zoals op Song of Madness. Brian May geeft toch een extra dimensie aan het nummer, wat samen met de zang van Meat een geweldige combinatie vormt. Los Angeloser is een lekker nummer, maar je moet het wel een aantal keer gehoord hebben voordat je het kan gaan waarderen. Peace on Earth heb ik maar een klein stukje van gehoord, maar het klinkt erg lekker: hier hoor je, vind ik, de invloeden van producer Rob Cavallo (Green Day's American Idiot) goed.

Meat Loaf heeft een erg sterke crew bijeen kunnen brengen: schrijvers voor zijn nummers zijn bijvoorbeeld Rick Brantley, Diane Warren (schreef ook voor Couldn't have said it better van Meat Loaf en bekend van haar werk voor Aerosmith), Jon Bon Jovi, James Michael, Desmond Child en ex-frontman van Darkness, Justin Hawkins. Inderdaad geen Steinman-nummers op dit album.

Gastperformances op dit album zijn van Karo DioGuardi (jurylid American Idol), Brian May (Queen), Jack Black (School of Rock, Tenacious D), Steve Vai en misschien wel de meest verassende: Hugh Laurie, de hoofdrolspeler van House. Meat Loaf heeft ooit een gastrolletje gehad in deze serie en hoorde toen aan het einde van de desbetreffende aflevering Laurie spelen op de piano. Een paar weken later stuurde Meat hem een demo van een nummer wat hij wilde gaan opnemen en de samenwerking was een feit.

Kortom, met het hele idee van een conceptalbum en de mooie gastperformances kan dit geen flop worden. In mijn ogen wordt 'Hang Cool Teddy Bear' een album dat je in je kast moet hebben liggen en dit moet wel het beste non-Steinman album worden sinds Bat II.