menu

Milton Nascimento - Milton Nascimento (1969)

mijn stem
3,93 (7)
7 stemmen

Brazilië
Jazz / Wereld
Label: Odeon

  1. Sentinela
  2. Rosa Do Ventre
  3. Pescaria (Canoeiro)/O Mar É Meu Chão
  4. Tarde
  5. Beco Do Mota
  6. Pai Grande
  7. Quatro Luas
  8. Sunset Marquis 333 los Angeles
  9. Aqui, Oh!

    met Toninho Horta

zoeken in:
avatar van AOVV
4,0
Fraaie, weemoedige plaat van Milton Nascimento, Goeie songs, vaak met een (heb ik ergens gelezen, want ik begrijp geen Portugees) maatschappelijke (en kritische) inslag. Maar bovenal is het de zangstem van deze artiest die me weet te overtuigen, want het komt allemaal erg authentiek en beladen over. De gemoedelijke instrumentatie werkt dan ook nog 'ns versterkend.

4 sterren

avatar van Tony
Geinige hoes ook, ik herkende het tafereel meteen; Dat is het plein in Salvador Bahia (feit) waar zo lijkt het net (interpretatie) een swingende salsa band voorbij loopt. Heb dat live op dat pleintje mogen meemaken, erg leuk. Those were the days... Kan ook een processie zijn, nou ik snel even wat beter heb gekeken. Anyway...

Ik heb toen ik in Brazilië was allemaal verzamel CD's van Braziliaanse artiesten gekocht, Deze Nascimento en Gorge Ben waren er 2 die ik nog wel eens draai.

Ken je de verzamel CD's van David Byrne, Beleza Tropical? Die is zeer de moeite waard als je ook nog wat andere artiesten wilt leren kennen.....
klikkerdeklik

avatar van AOVV
4,0
Ha, Tony, leuk dat je reageert!

Inderdaad een toffe hoes, en die reeks verzamel-cd's ken ik niet, maar zien er wel de moeite uit. Een aantal bekende namen, maar ook artiesten waar ik nog niet eerder van gehoord heb.

Enkele maanden geleden kreeg ik trouwens deze getipt in het super-tip-topper-topic, maar die moet ik nog beluisteren. Ga ik zeker doen, want de eerste kennismaking met Milton was erg aangenaam!

Gast
geplaatst: vandaag om 19:14 uur

geplaatst: vandaag om 19:14 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.