Die Antwoord - $O$ (2010)

Zuid-Afrika
Hip-Hop / Dance
Uitgebracht in eigen beheer

1. Whatever Man (0:34)
  2. Wat Kyk Jy (4:36)
  3. Enter the Ninja (4:55)
  4. Wat Pomp (4:08)

met Jack Parow

5. Wie Maak Die Jol Vol (5:08)

met Isaac Mutant, Knoffel, Jaak Paarl en Scallywag

6. Rich Bitch (3:32)
  7. I Don't Need You (3:57)
  8. Very Fancy (2:52)
  9. Dagga Puff (4:39)
  10. My Best Friend (1:19)

met The Flying Dutchman a.k.a. Neo SA

11. Liewe Maatjies (3:42)
  12. $copie (3:12)
  13. Beat Boy (8:20)
  14. Super Evil (4:00)
  15. Doos Dronk (3:51)

met Jack Parow en Fokofpolisiekar

16. $O$ (4:00)
  17. Joe Ma Se Poes in 'N Fishpaste Jar * (4:16)
  18. Orinoco Ninja Flow [Wedding DJ's Remix] * (3:28)
avatar van Chronos85
Old School Rap ft. old school house stemmetjes ft. multiculti New Kids-achtige smerigheid uit Zuid Afrika. Bizarre combinatie en daardoor des te interessanter...

8 minuten Beat Boy?

Ik dacht dat de deal met Magnetron afgeketst was, maar blijkbaar niet. Mooi zo.

rabbit
Anyone who doesn't like DIE ANTWOORD is a poes.

avatar van BoordAppel
Haha, Rhythm & Poetry snapt er niets van.

avatar van Gyzzz
Vette naam, Yo-Landi Vi$$er.

0,5
Yes, dit staat op MusicMeter! Enter the Ninja is eigenlijk het meest briljante nummer dat ik in mijn nog jonge leven heb mogen horen.

I'm a rietsj bietsj, a moddafokking rietsj bietsj. Yo-Landi Vi$$er is meer dan een lelijk mokkel, ze is namelijk ook nog eens een vreselijk slechte zangeres dan wel rapsterin. $O$ is denk ik het slechtste album ooit gemaakt en daarom is het zo geweldig. De drie echte kerels (Hi-Tek, Ninja en Yo-Landi Vi$$er) schrijven historie met dit alles overtreffende album.

Nog niet eerder heb ik zo veel liefde gehad voor iets wat ik intens haat. Die Antwoord klinkt nergens naar, behalve naar genialiteit. Volgt u het nog? Ik niet, maar Die Antwoord is ook niet te volgen dus deze reactie past prima bij dit meesterwerk.

avatar van Stapler
Waarom snap je het nou niet ?
Misschien wil BoordAppel het wel even uitleggen.

avatar van BoordAppel
Misschien wil BoordAppel het wel even uitleggen.

Vooral omdat Rhythm & Poetry een kleuter is die zijn berichten verwijderd.

Vertel ?

BoordAppel schreef:

Vooral omdat Rhythm & Poetry een kleuter is die zijn berichten verwijderd.

Dat is de halve waarheid vriendje. Volwassen reactie trouwens, staat je goed.

Omdat RLCB zijn berichten verwijderde, waardoor mijn berichten deels nergens meer op sloegen. Daarom heb ik mijn reactie opnieuw geplaatst. Wat haters kunnen kan ik ook.

Overigens is niet elke vorm van foute muziek goed. Mensen denken dat als iets grappig is dat het meteen geniaal is. Die Antwoord doet maar een poging om grappig bevonden te worden en dat werkt gewoon niet. Een meer serieuzere reactie ga ik niet geven bij dit album.

Fijn, dank u .

avatar van TheFunkyM
dit is dat nummer!
aiaiaia iam a butterfly!!!!

Je heb nog een rapper uit Z-Afrika namelijk: Jack Parow
Check dan vooral Cooler as Ekke

Niet goed gekeken, hij staat ook op dit album, die Jack Parow

Rhythm & Poetry schreef:
Dat is de halve waarheid vriendje. Volwassen reactie trouwens, staat je goed.

Dat kan ik ook niet ruiken natuurlijk.

0,5
Misschien ook wel. Aangezien ik (toen jij je bericht had gepost) op mezelf aan het reageren was, en dat is niet heel logisch...

avatar van J.M.
Hahaha, wat een hoes, geniaal. Kun je niks van zeggen .

Whatever man.

avatar van Ploppesteksel
Akkoord, maar kun je buiten je eerste bericht even toelichten waarom je dit nu zo slecht vindt, R&P ? Enkel omdat Visser niet kan rappen en lelijk is, vind ik nu niet echt meteen een reden om 0,5 te geven..

En nu zit je zelf je berichten aan te passen

0,5
Dat was een grapje van RLCB en mij.

Waarom een 0,5? Ik heb het niet zo op acts die hiphop belachelijk maken. Die Antwoord, mogen we aannemen, is een grap en die mensen die we op tv zien zullen misschien niet eens echt achter deze muziek zitten. Ik zie er de grap echter niet zo van in. Zowel Ninja als Yo-Landi Vi$$er kunnen niet rappen, dat mag duidelijk zijn. Die opgepitchte stemmetjes die gebruikt worden vind ik evenzo een ramp. Dat dit tekstueel op het niveau van Soulja Boy zit hoort natuurlijk puur bij 'de grap' maar daardoor vind ik het gewoon heel slecht. En heel slecht is dan een understatement. Dan heb je nog de beats van DJ Hi-Tek, ik neem aan gemaakt met fruity loops of iets dergelijks. Daar is niks mis mee, maar als producer moet je toch wel wat talent hebben en dat lijkt deze man totaal niet te hebben. Erg foute beats levert het op, ze zijn druk en happy maar ik word er chagrijnig van. Ik denk dat elke muziekluisteraar die zichzelf enigszins serieus neemt Die Antwoord als een verschrikking ziet.

Rhythm & Poetry schreef:

Hierbij geef ik mijn van de week.

Wat een eer. Serieus.

avatar van Stapler
DJVT is toch hetzelfde verhaal? Maar vind ik ook vermakelijk en soms zelfs wel goed. Ik zie er de humor wel van in en zie dit zeker niet als een gevaar voor HipHop of House.

Beetje als Spinal Tap het gevaar voor de rock wereld noemen.

Joy
geen id wat ut is maar die hoes is geweldig

Stapler schreef:

De heren van DJvT hebben toch de beschikking over betere producties. En daarnaast vind ik dat zij best wel kunnen rappen. Het is ook niet super, en ik vind ze negen van de tien keer wel erg matig maar dit is toch niet te vergelijken met DJvT.

avatar van Stapler
Vind ik wel, de stijl en zeker het idee erachter. Het is natuurlijk wel een heel andere uitvoering.

avatar van BoordAppel
Heel erg de Zuid-Afrikaanse DJVT inderdaad. Zowel qua beats als rappen, al wordt hier iets serieuzer gedaan (wat het uiteraard niet is).

Antonio
Die hoes had bijna van Spinal Tap kunnen zijn als het covermodel nog aan een zwarte leren handschoen had geroken...

Enter The Ninja is (zeker in combinatie met de clip en wetend dat dit alles niet serieus bedoeld is...) briljant, maar ik betwijfel of een heel album dit niveau kan volhouden.

Ben benieuwd wat Nelson Mandela hier van zou vinden

ManMonster
Rhythm & Poetry schreef:
Ik heb het niet zo op acts die hiphop belachelijk maken.

Same here!
Enter The Ninja vind ik trouwens ook een superslecht nummer (haha grappig...) en na een paar minuten dat beat boy nummer aangehoord te hebben ga ik blij zijn als ik van deze groep nooit nog iets hoor. Talentloze kutmuziek!

Tsjah, Watkin Tudor Jones en Yolandi Visser vormen samen met de Dj ook gewoon een soort experimentele cabaret. Het gaat inderdaad meer om de grap, dan om de echte muzikale kwaliteiten. Het feit alleen al, dat veel media en fans nog niet beseffen dat dit een grap is en zich bijvoorbeeld verbazen over de Tattoos op het lichaam van Ninja, maakt t alleen maar grappiger.

Bijvoorbeeld ook een heel sterk contrast met hun vorige incarnatie Talknormal.tv . Die Antwoord drinkt en blowt er op los en doet erg "stoer" aan, terwijl TalkNormal tegen roken en drinken was, in zekere zin ook meer de werksfeer/kantoormannetjes (en misschien zelfs dingen als The Streets) belachelijk maakte.

YouTube - MaxNormal.TV - Dassie

Ze zijn eigenlijk net als Sascha Baron Cohen (stuk minder sterk uiteraard) en hebben over 2 jaar gewoon weer een ander typetje waarschijnlijk.

Ik vermaak me er wel mee.

avatar van GrafGantz
Het geschifte en vieze Zuidafrikaanse neefje van DJVT komt met een absoluut aanstekelijk album op de proppen waarbij het moeilijk stilzitten is (of je lachen inhouden). Het zal ongetwijfeld een zeer korte houdbaarheidsdatum hebben maar dat mag de pret voorlopig nog niet drukken.Momenteel het snoepje van de week met hun welverdiende 5 minutes of fame. Ze schijnen vanaf april in Europa te gaan touren waarbij als het goed is ook Amsterdam aangedaan wordt. De live clips op youtube zien er iig veelbelovend uit

Van R&P had ik een beter ontwikkeld gevoel voor humor verwacht eigenlijk, maar goed. Fok jou, je bent gewoon jaloers op de next level beats die DJ Hi-Tek uit z'n PC computer tovert

En "Fokofpolisiekar" is natuurlijk de meest geniale naam ooit voor een rapper