The Yardbirds - London 1963 (1981)

Alternatieve titel: The First Recordings!

Label: L+R

1. Smokestack Lightnin' (6:51)
  2. You Can't Judge a Book by Looking at the Cover (2:59)
  3. Take It Easy Baby (4:14)
  4. Talkin' About You (1:58)
  5. Let It Rock (2:21)
  6. I Wish You Would (5:56)
  7. Boom Boom (2:27)
  8. Honey in Your Hips (2:20)
  9. Who Do You Love (4:14)
avatar van goldendream
Volgens Wikipedia is dit album in 1963 uitgebracht. Hier staat 1984.

avatar van heartofsoul
De cd werd in 1984 uitgebracht, maar de opnames zijn van 1963. Ik heb het betreffende album in mijn bezit gehad, maar het weer verkocht (of weggeven) omdat ik alle nummers ook op andere albums had. The Yardbirds waren anno 1963 wel een aardig bandje (vooral I Wish You Would is erg goed), maar zouden zich later pas (imo) tot grote hoogte ontwikkelen. Dat geldt ook voor Eric Clapton (op alle nummers te horen), die hier nog tamelijk middelmatig speelt.

avatar van BoyOnHeavenHill
Een merkwaardig samenraapsel van blues-work-outs, een verdwaald wegwerppopnummertje en (te) getrouwe covers van grote bluesvoorbeelden als Howlin' Wolf, Chuck Berry en John Lee Hooker; misschien voornamelijk interessant voor wie deze band ook in hun begindagen aan het werk wil horen, maar sommige nummers zijn ook los van het historische belang (en afgezien van die onsamenhangendheid) al behoorlijk indrukwekkend, zoals het openingsnummer, de ontspannen samenwerking met Sonny Boy Williamson op Take it easy baby en (zoals heartofsoul al vermeldt) I wish you would. Niet op alle momenten groots, wel erg leuk.

avatar van BoyOnHeavenHill
Overigens staan zes van deze nummers ook als bonustracks bij mijn versie van Five live Yardbirds, en volgens het begeleidende boekje daarbij werd dat halve dozijn opgenomen in de Crawdaddy Club in 1965, en dus niet in 1963 zoals de titel van déze compilatie suggereert.