Dit is een debuutalbum van een rasechte Speed Metal Groep uit Frankrijk dat met opgeheven hoofd kan fietsen in het Speed Metal peloton achter koplopers als o.a. Savage Grace, Agent Steel en landgenoten H-Bomb.
Het ademt ook die geest uit met tempowisselingen en fikse gitaarsolo’s, hier en daar wordt het gaspedaal eens gelost (stukken in bijvoorbeeld L'Étranger, het instrumentale titelnummer Exécution of Prière de Satan) maar ze laten het flink vooruit gaan met twee goede gitaristen. Weinig kwantiteit met acht nummers in dik zevenendertig minuten maar wel met kwaliteit. Dit album heeft voor mij de perfecte speelduur. Afsluiter Caligula is geweldig!
Opmerkelijk is natuurlijk de Franse zang van Phil Grelaud die misschien een taalbarrière kan vormen, maar niet voor mij. Hij zoekt veelal de hogere regionen op en soms klopt hij aan de deur van de valse zang, dat is toch mijn indruk. Soms twijfel ik echt.
Dankzij Guinness1980 staat dit mooi debuutalbum op onze site, werd mijn aandacht getrokken en heb ik een jaartje later de rest van hun discografie ook maar toegevoegd. Net zoals Barfly zeg ik dat dit naar meer smaakt.