menu

Venice Is Sinking - Sand & Lines (2010)

Alternatieve titel: The Georgia Theatre Sessions

mijn stem
3,25 (2)
2 stemmen

Verenigde Staten
Folk
Label: One Percent Press

  1. Sidelights
  2. Tugboat
  3. Jolene
  4. The Grey Line
  5. Lucky Lady
  6. Falls City
  7. Pebble Hill
  8. Bound by Violets
  9. Bardstown Rd.
  10. The Wurlitzer Prize (I Don't Want to Get Over You)
zoeken in:
avatar van thebestfreaks
4,0
In juni 2009 wordt door een brand het Georgia Theatre (Athens) zo goed als verwoest. Dit is de plek waar deze band zich erg mee verbonden voelt, en het is ook de plek waar deze plaat is opgenomen. Hij is live (zonder publiek) opgenomen met twee micrifoons.
Via The Georgia Theatre record is geld ingezameld om de plaat op vinyl te kunnen drukken met daarbij het idee dat wanneer dit album geld opbrengt, dat dit naar het getroffen theater gaat.
Maar goed, Dat is de achtergrond ervan.

Ik was door de voorganger, 'Azar', erg positief verrast en kijk inmiddels ook al een tijdje naar deze plaat uit. Ik wordt op mijn wenken bediend, want het mooie en brede instrumentgebruik (wederom inclusief de strijkers en blazers) is weer terug. Het 'live'-geluid, wat de band als zo bijzonder omschrijft, komt erg mooi uit de verf en geeft het geheel een mooie sfeer mee. De nummers zijn melodieus, mooi slepend, kwetsbaar, en kunnen het best als folk/pop beschreven worden.
Jolene is imho een wat overbodige cover, maar wel mooi gedaan. Ik denk dat The Wurlitzer Prize (I Don't Want to Get over You) een knipoog geeft naar The Magnetic Fields. Ik ben benieuwd of er in de credits iets over vermeld wordt.
Over het geheel genomen heeft Venice Is Sinking een prachtplaat afgeleverd. Het wachten op het vinyl kan beginnen !

Gast
geplaatst: vandaag om 00:17 uur

geplaatst: vandaag om 00:17 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.