Lostboy! AKA - Lostboy! AKA Jim Kerr (2010)

Label: Tartan Noir

1. Refugee (4:11)
  2. She Fell in Love with Silence (4:32)
  3. Shadowland (4:08)
  4. Return of the King (3:48)
  5. Red Letter Day (4:20)
  6. Remember Asia (3:47)
  7. Bulletproof Heart (4:32)
  8. Lostboy (3:50)
  9. Nail Through My Heart (5:12)
  10. Soloman Solohead (3:27)
  11. The Wait Parts 1 + 2 (5:51)
  12. Mr. Silversmith * (4:19)
  13. Karma to This Rain * (4:19)
  14. Sad Stone Child * (4:01)
  15. Jet Black the Night * (4:14)
  16. What Goes On * (5:07)
avatar van musicboy
Ik weet niet als fan of ik hier nu wel of niet blij mee moet zijn.

Waarschijnlijk kon Jim Kerr het toch niet laten eens een solo-project te doen. Ik ben benieuwd wat mede-Simple Minds, gitarist Charlie Burchill hier van denkt. Ben erg benieuwd naar dit projekt,..als het maar niet ten koste gaat van de toekomst van Simple Minds want die hebben hun zaakjes weer behoorlijk op de rails de laatste jaren.

Ik heb al 2 tracks van dit album op YouTube gehoord.
Ik verzeker iedereen die Simple Minds een warm hart toedraagt, ook al is het Jim Kerr solo, dit overstijgt tot nu toe al mijn verwachtingen.
Hier kan menig nieuw artiest nog een puntje aan zuigen.

avatar van musicboy
Ik vermoed een album in de lijn van 'Black & White' en 'Graffiti Soul', een beetje het recentste geluid. Ik verwacht een degelijk album, maar geen aardverschuiving.
Maar vooral vraag ik me af of het nu echt nodig is solo te gaan. Ik zie het een beetje als egotripperij en een lelijke zet ten opzichte van Charlie en de zo geroemde vriendschap. Charlie zal dit dus maar moeten aanvaarden. Tenzij Charlie weigerde de naam Simple Minds hiervoor te gebruiken, maar dat zal wel niet zo zijn.
Hopelijk is het album prachtig, maar dan nog vind ik het een beetje triest dat Jim dit doet.
Zou Bono nu ook zoiets willen? Een ideetje voor een titel: 'The Messiah with the Sunglasses'. Voor een eerste single: 'Adore me, I'm so wonderful!'

avatar van c-moon
De albumtrack "Refugee" is ronduit geweldig en behoort tot de beste vocale prestaties die ik van Jim de laatste jaren gehoord heb... een orgineel nummer ook, niet typisch Simple Minds, al hoor je hier en daar wel en echo...

De single "Shadowlands" vind ik eerlijk gezegd niet bijzonder. Klinkt een beetje als een overschotje van "Graffiti Soul" (Simple Minds). Nu ja, slécht is het nu ook weer niet...

Maar toch ben ik verder benieuwd naar dit eerste solo-album van Kerr.. alsook naar hoe een en ander live zal klinken. Jim neemt, als ik het goed begrepen heb, Mel Gaynor mee op zijn mini-tour als Lostboy!Aka, wie verder de muzikanten zullen zijn is nog een raadsel... Benieuwd voor zijn concert in de legendarische King Tuts Wah Wah Hut in Glasgow!

Wel grappig welke veronderstellingen/ conclusies mensen meteen al menen te moeten doen/maken
@Musicboy: voorzover ik weet zijn Jim en Charlie nog altijd vrienden hoor, egotripperij? Misschien?
Maar voor zover ik weet heeft Charlie de nummers al gehoord en is er helemaal geen haar i n de boter tussen beiden..

En.. surprise surprise.. meteen wordt weerom die kapotgedraaide SM vs U2-plaat opgezet, maar nu wordt het dan Jim Kerr vs Bono. Hoeft dit nu écht?

En wat de toekomst van Simple Minds betreft: dat zit wel snor denk ik.... er is sprake van een Dubbelalbum en er komen ook steeds weer nieuwe (zomer-)tourdates bij op het lijstje...

Ik denk dat we Lostboy!Aka gewoon als zijprojectje en och ja, misschien zelfs egotrip van Jim kunnen zien.... Verder denk ik niet dat er een gevaar bestaat voor Simple Minds indeze...

En nu maar hopen dat dit album wat mee gaat vallen, i k hoop alvast dat de meest nummers eerder richting van "Refugee" op gaan, ipv. van Shadowlands.

avatar van musicboy
Of er nu wel of geen haar in de boter zit tussen Charlie en Jim doet weinig ter zake. Ik begrijp niet waarom Jim nu solo iets moet doen, terwijl hij beschikt over een schitterende gitarist.
De vergelijking met U2 en Bono kapotgedraaid? Het hoeft niet echt, ok, het was ook maar een sneer naar de pretentie van zijn Hoogheid, niks meer.

avatar van c-moon
Musicboy: Zo goed is Charlie nu ook weer niet hoor... ik zal zijn valse noten tijdens "Let There Be Love" onlangs in Tilburg in de 013 niet gauw vergeten )

Maar je kunt je inderdaad de vraag stellen over het waarom van dit "solo-album"... zeker ook omdat sommige songs wel erg Simple Minds'achtig klinken...

Tot dusver hoorde ik "Shadowlands", wat ik maar gewoontjes vind en iets teveel een doorslagje van SM-Graffiti Soul... , het geweldige "Refugee", het heerlijke "The Wait" en ook "Soloman Solohead" maar dat vind ik niet zo bijzonder...

Ik ben evenwel benieuwd naar die andere songs en dus deze release en zal zodra ik 'em in mijn bezit heb dit schijfje bespreken

avatar van Ayreonfreak
Door Vigil geattendeerd op dit album, ik wist tot vandaag niet dat Kerr een solo album zou uitbrengen. Maar goed, ik volg de perikelen van de Simple Minds dan ook niet echt meer. De bagger die ze de laatste 10-15 jaar hebben gemaakt, (met uitzondering van Graffiti Soul) hebben mij nooit weten te bekoren. Dus met de mensen die beweren dat dit een misplaatste stap is ten opzichte van de SM ben ik het dus ook niet eens. Die band zal nooit meer zo goed worden als eerst. Als ik het goed interpreteer denkt Musicboy dat de Simple Minds nog steeds een top band is. Mijn mening is dat ze een schim van zichzelf zijn en dat ze al lang geleden hadden moeten stoppen.

Het nummer Refugee klinkt wel heel erg goed. In de intro hoor ik zelfs een beetje vroege Simple Minds (I Travel). Overigens ook in de refreinen. Die single Shadowland kon ik zo snel niet vinden, over de myspace maar niet te spreken. Maar goed. Ik ben razend benieuwd naar dit album.

Graag gedaan Freak

Ben hier wel erg nieuwsgierig naar, volgens Kerr zelf een ode aan zijn oude helden Genesis, The Doors, Kraftwerk en Bowie. De lat wordt gelijk hoog gelegd.

avatar van c-moon
Waarschuwing voor VU-fans en niet-blinde-adorerende Jim Kerrfans !

Via lostboyaka.com, de site van Kerrs soloproject, die gisteren live ging, kun je twee nummers downloaden, het uitstekende Refugee, so far so good... Maar ook een absoluut tenenkrommende poging tot coverversie van WHAT GOES ON van The Velvet Underground !
En ik die dacht dat er niet dieper gezonken kon worden dan destijds het album "Neon Lights" (Simple Minds).... Lou Reed zou Kerr een proces moeten aandoen...
Een echte belediging voor elke VU-fan en voor ieders oor !

Het goede nieuws is dat de track op sommige versies van het album zal verschijnen... (oef!);

Verder blijf ik dankzij de andere nummers waarvan enkele echt wel erg goed klinken, toch uitkijken naar dit album...

avatar van Blackedder
Die nummers die ik tot nu toe gehoord heb vliegen alle muzikale richtingen uit die Jim gedurende z'n leven beinvloed hebben...Het zal dan ook niet simpel zijn om dat als fan / luisteraar hierin mee te gaan en alles te kunnen waarderen.

Ik moet zeggen dat de nummers over het algemeen goed tot zeer goed klinken, sommige zelfs zeer verrassend...van het wat mij betreft te poppy / softe 'She fell in love with silence' tot het fantastische 'Solo man Solo head'.

Vooral dat laatste nummer zou ook bij het meer neutrale MM publiek wel eens goed in de smaak kunnen vallen. Check 'm 'ns uit op youtube (user : Sichel65) !

Blackedder schreef:

Hebben we een neutraal MM publiek?!?

avatar van Blackedder
vigil schreef:

Hebben we een neutraal MM publiek?!?

Helemaal neutraal zal niemand zijn, maar er zijn gradaties....Ik bedoel vooral die mensen die met een 'open mind' naar nieuwe nummers kunnen luisteren, zonder dat ze daar bij voorbaat al een oordeel over klaar hebben....

Deserteur

avatar van ASimons
Grote goedheden, respect for JK !!. Waar haalt die man de energie vandaan. Ik zal er zijn in de Melkweg. Frisse plaat, diverse uitschieters, She fell in love heeft hitparadepotentie. Ik snap JK wel. Ongebonden, doen waar je nu echt zin in hebt zonder SM balast mee te nemen. Gun de Minds een doorstart, nooit meer don't you live ( op plaat hoor ik 'm nog graag ). Ze moeten sowieso de gehele setlist overboord kieperen, er is genoeg uitstekend ander materiaal over.

avatar van ASimons
Check Red Letter Day, absolute topper !! Vond ik Eddy Duffy helemaal goed, de schoonzoon van Robert Plant kan er ook wat van. Jammer dat JK blijft leunen op Andy Gillespie, uitstraling = 0. Het zou mij niet verbazen wanneer Jez Coad Jim's nieuwe maatje is. Ben benieuwd wat de line-up zal zijn.

avatar van ASimons
C-moon, kom jij ook naar de Melkweg ? Kunnen we na afloop samen met JK een biertje / frisje drinken en als gespreksonderwerp stel ik voor : Our Secrets Are The Same en Neapolis. Zo hoor ik de Minds het liefst. Nog even over dit album : Ook track no. 8, Lostboy, is een juweeltje. Hopenlijk zorgen de duitsers en belgen nog voor wat zaalvulling, er zijn geloof ik nog maar 20 die-hard fans over in Nederland vrees ik. Dit biedt natuurlijk ook weer een kans voor een fotootje samen met JK, iets wat ik nog niet heb.

avatar van Melito
@Asimons, hoe kom jij nu aan dat CDtje, ik heb 'm in Engeland besteld (voor de helft trouwens van de prijs wat van wat ze er hier voor durven vragen), de verspreiding wordt vandaag de 17e vrijgegeven en zal ergens van de week wel binnen komen.

20 fans voor Lostboy Jim Kerr kan ik geloven.
Voor de Simple Minds gok ik dat er nog 2000 diehard fans zijn (in Nederland) plus 5000 die er tegenaan hangen en zorgen voor de zaalvulling.
Vooral vanwege de muziek gemaakt vóór 1990 of nog specifieker gemaakt vóór 1985.
Als ze uitsluitend muziek hadden gemaakt van na 1990 waren ze onder het "grote" publiek nagenoeg onbekend gebleven en nooit "doorgebroken".

Melito schreef:

Voor de zoveelste keer...

Zoals al honderd jaar; al staat de releasedatum op een maandag dan worden alle winkels op de vrijdag aangeleverd. Of te wel in de loop van de vrijdag ligt de plaat in de winkels.

Wat betaal jij er dan voor, want je hebt het over de helft??

vigil schreef:
Voor de zoveelste keer...
Wat betaal jij er dan voor, want je hebt het over de helft??

Nou nou, poeh poeh, welk een geagiteerde reactie, jij verkoop ze zeker?

avatar van vigil
Ach valt wel mee, ik verbaas me er toch steeds weer over dat dit niet bekend is terwijl dit echt al tig jaar zo is.

Overigens de HMH was toch gewoon uitverkocht afgelopen keer (tenminste zo zag het er wel uit) dus er zullen vast wel meer dan 20 mensen deze plaat willen hebben

Kwestie van een beetje reclame maken, grote sticker op het album plakken met de Simple Minds connectie en voila verkopen maar.

Welke van 4 versies heb jij besteld?

avatar van ASimons
Besteld voor 20 euries bij Bol.com, netjes vrijdag 14 mei afgeleverd.
Dat er geen belangstelling meer is vindt ik zeer spijtig. Zoals bij iedere release ga ik de zenders weer mailen, you never know !!

avatar van Melito
Bij Blah de Special Edition voor Euro 10,56 + 1.22 transport.

Ik wacht die paar dagen wel, het prijsverschil is me onvoorstelbaar veel te groot.

Het bevalt me uitstekend shoppen in Engeland, Cd's komen altijd onbeschadigd over en ze zijn meestal een stuk voordeliger, zelfs inclusief transportkosten.
Ons landje is veeeeeel te burocratisch, dat moet allemaal betaald worden.

avatar van vigil
nette prijs, vreemd genoeg kost de gewone versie hetzelfde zie ik daar

avatar van Melito
Inderdaad, dat moet je mij niet vragen hoe ze dat hebben, het kan blijkbaar.

Voor Bol is een aanbieding vaak 3 cd's voor 20,- euro
Bij blah 4 Cd's voor 15 pond=op dit moment 18,- euro
Maar goed, ik wil hier verder geen reclame en antireclame maken voor CD aanbieders, iedereen kan voor zichzelf uitmaken wat hem/haar het beste bevalt.

avatar van Ayreonfreak
Best wel te verteren dit album. Nu drie keer beluisterd en ik moet zeggen dat het wel lekker klinkt. Cijfer volgt nog. Zal geen meesterwerk worden, maar een 3,5-4 zit er zeker in.

avatar van Melito
Wow, valt beslist niet tegen.
Wat mij betreft instrumentaal een plaatje en is duidelijk verwant aan de Simple Minds.
Zeker op de 1e helft van de CD doen de nummers niet veel voor elkaar onder, de 2e helft is wat flauwer, maar goed, eerst vaker beluisteren.
De intro van Red Letter Day (nr. 5) is als vanouds fenomenaal.

Het is wel heel wat anders dan Saints & Sinners

avatar van Melito
De Hoes is wat mij betreft één van de mooiste die er ooit gemaakt zijn.
Daar zit letterlijk en figuurlijk een ziel achter, een heel verhaal, grandioos ontworpen !

avatar van vigil
Ik zag bij de Media Markt een versie staan met daarbij een 7 inch single en dus ook de hoes op dat formaat. De single vs. cd versie was nog gesigneerd door Jim ook!

Red Letter Day