Howard Jones - Best Of (1993)

Pop / Electronic
Label: East West

1. What Is Love? (3:43)
  2. New Song (4:15)
  3. Pearl in the Shell (4:00)
  4. Always Asking Questions (3:41)
  5. Things Can Only Get Better (3:57)
  6. Like to Get to Know You Well (4:01)
  7. Life in One Day (3:39)
  8. You Know I Love You, Don't You? (4:06)
  9. Hide and Seek (4:50)
  10. No One Is to Blame (4:12)
  11. Look Mama (4:06)
  12. The Prisoner (4:41)
  13. Everlasting Love (4:20)
  14. Lift Me Up (3:41)
  15. Tears to Tell (4:20)
  16. Two Souls (4:25)
  17. Igy (What a Beautiful World) (5:07)
  18. City Song (7:17)
avatar van PUbu
Een mooie verzameling van songs uit een tijd dat de synthesizers de muziek ging bepalen. Wat heeft hij toch juweeltjes geschreven; Hide & Seek, No One is to Blame
Een aantal songs beginnen wat gedateerd te klinken maar deze 2 staan (en klinken) als een klok.

Ik ben ooit in Vredenburg geweest bij een optreden van hem (samen met een pantomimespeler) het was wel leuk maar niet echt bijzonder maar zijn songs koester ik.

Pieter Paal
Voor zover ik weet is dit de beste verzamelaar met de meest memorabele songs van Howard Jones.
Zijn versie van I.G.Y. vind ik ook best wel goed gedaan.
Ik ben best benieuwd naar de muziek die hij nu maakt.

Hide & Seek blijft een wereldnummer; had zo van Nine Inch Nails kunnen zijn. Zijn uitvoering op Live Aid maakte erg veel indruk op mij, en ook op het publiek.
Verder een mooi overzicht van deze (in mijn ogen) zwaar onderschatte artiest.

bikkel
Een typisch 80er jaren artiest.Wel een goede muzikant,maar de muziek heeft over het algemeen de tand des tijds weinig goed doorstaan.Hide&Seek is erg mooi,en er staan zonder meer nog een aantal aardige stukken op,maar naar mijn inziens toch te weinig om als geheel te boeien.Howard Jones heeft hetzelfde probleem als een ander getalenteerde artiest uit die periode,Nick Kershaw,ook hij schreef een aantal prima songs,maar het meeste is nu niet meer echt relevant.

avatar van LeRoi
deric raven schreef:
Hide & Seek blijft een wereldnummer;

'Hide & Seek' is mooi maar de beste man heeft meer mooie nrs gemaakt:
'Life In One Day'
'Look Mama'
'No One Is To Blame'
'....'
....to call a view....... Deze verzamel is een uitstekend overzicht van deze bovengemiddelde artiest en aimable persoonlijkheid!

avatar van dazzler
Hier was ik als veertienjarige dermate fan van
dat ik alle singeltjes verzamelde ... ik heb ze nog steeds.

Schreef wel een handvol mooie singels,
maar werd te veel gepromoot als popster voor de jeugd.

De 9 beste

New Song
What is Love
Hide and seek
Like to get to know you well
Things can only get better
Look mama
Life in one Day
No one is to blame
You know I love you don't you

Eigenlijk hou ik niet van New Song aka "Solsburry Hill".

Pieter Paal schreef:
Zijn versie van I.G.Y. vind ik ook best wel goed gedaan.
Ik ben best benieuwd naar de muziek die hij nu maakt.

Ik ben het helemaal met je eens. Maar ik vind Everlasting Love een parel van een nummer. De beat is lekker dromerig. Ik raak daar zo in een trance van. De teksten zijn heel origineel en de clip is zo geweldig origineel.

BEST OF 1993

Na vijf albums bij Warner, was Howards contract afgelopen.
Het was heel mooi begonnen met twee kanjers van hitalbums op rij.

In de UK was de ondertussen 30jarige Jones eind 1983 plots hot
met zijn debuutsingle New Song. What Is Love was opnieuw goed voor de top 3.
Dan kwam Hide and Seek waarmee het kalende klavierwonder aantoonde
dat hij meer in zjin mars had dan het schrijven van hapklare hitbrokken.

En na die twee succeshits, vond ook de ballad met de fluit zijn weg naar de massa.
Pearl in the Shell was een single teveel uit het debuutalbum, maar het ijzer wordt gesmeed
als het heet is. En in de zomer van 1984 was daar al de vijde single Like to Get to Know You Well.

Vanaf What Is Love verzamelde ik Howard Jones singles (de eerste artiest
waarbij ik dat deed trouwens). Bij Like to Get to Know You Well dat niet op album stond
hoorde een 12" album met een selectie extended versies en een nieuw nummer.

Always Asking Questions ontbreekt niet op deze compilatie.
Het is een nummer waarin werkelijk alle Howard Jones troeven worden uitgespeeld.

Het optimistische Things Can Only Get Better was klaar in de winter van 1985.
En die profetische woorden waren weloverwogen, want het meer gesofisticeerd klinkende
tweede album zorgde voor een doorbraak in Canada en de States. Niet zozeer met Look Mama
of Life in One Day, maar met een heropname van No One Is to Blame met Phil Collins.

Die doorbraak in Amerika zorgde voor een meer volwassen aanpak op het derde album.
Het succes in Europa mocht er dan onder lijden, maar Howard zette vaste voet aan wal
in Noord-Amerika. All I Want en You Know I Love You zijn de singles uit die periode.
De anti-drug single A Little Bit of Snow haalde deze compilatie niet.

Jones verdween een paar jaar van de radar en kwam terug met een plaat
waarop hij alle muzikale invloeden die hem dierbaar zijn een kans gaf. De single
Everlasting Love was nog volgens het oude hitrecept geschreven, maar The Prisoner
liet een heel ander, haast ultramodern geluid horen. Beide singles flopten jammer genoeg.

Zijn vijfde en laatste album voor Warner draagt een Amerikaanse stempel.
Artiesten als Steve Winwood, Donald Fagen en Peter Gabriel zijn de helden.

De single Lift U Up haalde de radio's nog, maar de opvolgers Tears to Tell en Two Souls
deemsterden weg. Gek is de aanwezigheid van City Song dat helemaal geen single was.

Uniek op deze verzamelaar is de Donald Fagen cover IGY (What a Beautiful World).

avatar van vigil
Toch een beetje een onderschat artiest onze vrind Howard Jones. Het bekendste nummer is natuurlijk What is Love maar dat is zeker niet het beste nummer van Jones. Dat zijn in mijn ogen New Song, Like to Get to Know You Well en Hide & Seek.

avatar van dazzler
Leuk dat er nog eens een reactie komt bij Howie.

Ik ben het eens met vigil, maar vervang New Songs graag door Thing Can Only Get Better.

avatar van vigil
Van de drie die ik noem is New Song wel het minste, maar er zitten wel geinige stukjes in waardoor het net anders is dan veel andere liedjes uit dit genre.

avatar van dazzler
Ik vind New Song in de strofes nogal fel op Solsbury Hill lijken.
De heropgenomen versie op The 12" Album vind ik de beste.

avatar van Queebus
What Is Love ken ik natuurlijk. En Hide And Seek plus Things Can Only Get Better. Omdat ik de laatste tijd weer geïnteresseerd ben in (met name de eerste helft van) de eighties deze verzamelaar uitgebreid beluisterd. De ietwat afgeknepen stem van Howard daar moet ik wel aan wennen. De songs zijn goed, de sound is echt jaren '80. Op dit moment tourt hij in Noord Amerika. Nick Beggs, bassist en stick speler, bekend van Kajagoogoo en Steven Wilson doet mee en omdat ik hem volg via Smoelenboek ben ik bij HJ uitgekomen. Life In One Day en No One Is To Blame zijn de andere parels op dit leuke verzamelalbum.

Andere bands/artiesten uit deze periode die weer aandacht verdienen zijn o.a. The The, Thomas Dolby, Heaven 17, Duran Duran, A Flock Of Seagulls. En dan vergeet ik vast nog een paar.