Bison B.C. - Dark Ages (2010)

Canada
Label: Metal Blade

1. Stressed Elephant (8:18)
  2. Fear Cave (6:46)
  3. Melody, This Is for You (8:37)
  4. Two-Day Booze (5:07)
  5. Die of Devotion (5:07)
  6. Take the Next Exit (5:18)
  7. Wendigo Pt. 3 (Let Him Burn) (7:34)
avatar van Tabossi
Hier heb ik zin in, eerste track klinkt al erg vet: Linkje

Jummie! Eén van de lekkerste metaaltjes van dit jaar tot nu toe

Bastiaan Prasath
Stressed Elephant. Machtig nummer met prachtige intro.

Ozric Spacefolk
Godsgruwelijke vette en fijne stoner/sludge metal, of hoe we het moeten noemen.

Heerlijk zwaar, psychedelisch en melodieus op zijn momenten...

avatar van Barfly
Ruige riffs die het doen voor mij. Krachtige gitaarpartijen die meer melodie bevatten dan ik vantevoren had verwacht. De afwisseling in de zang is prettig, aangezien ik continue gegrom nooit langer dan 1 nummer kan aanhoren.
Volgens mij mijn eerste kennismaking met sludgemetal. Ik ga maar eens op zoek naar vergelijkbare bands.

avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Straffe loodzware kost alweer uit Canada, welke een meer dan populair land is in ronde vijf van HMAvdW. Sludge Metal? Eerder Stoner Metal volgens mijn smaak maar, ach, wat doet het er toe.

Toffe riffs met veel afwisseling qua zang (gewoon en gebrul) en de opener hakt er goed in. Ze durven ook eens de zweep te laten knallen en een tandje bij te steken qua snelheid maar het zijn de loodzware riffs die het ook voor mij doen. Veel melodie ook in een uptempo kader! Het gruizelige einde van Fear Cave is ietwat pijnlijk voor mijn oortjes. Crimineel goed vind ik het snelle Two-Day Booze.

Perfecte lengte met zijn drie kwartier, ik kan het niet laten om te zeggen. Ik lees hier en daar (o.a. Metal Archives) een vergelijking met Mastodon, het kan zijn. Ik weet alleen dat ik hiervan heb genoten! Kleine fijne lawaaierige knaller.

avatar van AOVV
Stoner metal vind ik meestal erg goed, met van die lekker vette grooves. Dat is bij 'Dark Ages' van Bison B.C. niet anders. Een van de beste inzendingen in ronde 5 van het Metal Album van de Week. Het gitaarspel zet de toch al gespierde vocalen nog wat kracht bij, en ook het drumwerk mag er bij tijden zeker wezen; lekker doormeppen.

De opener is meteen een geweldig ontvangstcomité, zal ik maar zeggen. Je wordt meteen ondergedompeld in die brute, ietwat lompe manier van musiceren. I like it!

Geen enkel zwak nummer, dat moet gezegd worden. Het moet je wel liggen natuurlijk, en de wat hardere stukken al zeker. Maar ook voor de mensen die meer van melodieuze muziek dan van een modderpoel houden, is dit aan te raden. Want melodie zit er zeker in, zoals Sir Spamalot ook al zei.

'Dark Ages' is gewoon een aanrader voor elke metalfan, zou ik zeggen.

4 sterren

Ozric Spacefolk
Wat een aandacht weer voor deze band.

Te gek.

Als mensen van Bison (BC) houden, dan moeten ze ook eens Dozer proberen.
Beetje zelfde laken-en-pak.

Bastiaan Prasath
AOVV schreef:
Een van de beste inzendingen in ronde 5 van het Metal Album van de Week.

Wat is dat eigenlijk, en waar kan ik dat vinden?

Bastiaan Prasath schreef:
Wat is dat eigenlijk, en waar kan ik dat vinden?

Hier is hij te vinden. Momenteel zijn we aanbeland in de laatste serie ladders, en daarna is er het finalespel. Ik weet niet of er een nieuwe editie komt na deze eerste, zeer gesmaakte editie, maar ik hoop van wel.

avatar van Dexter
Dat is de heavy metal ladder.

Dit album is voorgedragen in het topic Het Metal Album van de Week waarin iedere week een user een (op deze site) onbekend album inzendt. Daar luisteren we met zijn allen naar en af en toe wordt er iets bij het album zelf over gezegd.

De teller staat momenteel op 163 albums. Het is een hele leuke afwisselende lijst, dus altijd eens goed om wat ideeën op te doen. Hier staan alle albums per ronde bij elkaar.

Dexter schreef:
Dat is de heavy metal ladder.

Klopt. Waar zat ik toch weer met m'n verstand?!

Nou ja, nu hebben beide topics toch wat aandacht gehad.

avatar van Lau1986
Best een aardig plaatje, maar mee ook niet voor mij. Het is mij zo nu en dan wat te langdradig. De groves vind ik dan weer wel lekker. De stem is ok, maar die vind ik meestal niet zo geweldig bij stoner. Ik vind vooral de opener tof, daarna wordt het wat saai.

avatar van wizard
Hele aardige, groovende stoner met een drietal minpuntjes: de zang, het koortje tegen het einde van Two-day Booze dat mijns inziens totaal niet op dit album past maar als een soort wake-up call werkt: het vierde nummer is alweer bijna voorbij. Mijn derde minpunt bij dit album is dan ook het gebrek aan afwisseling.
Dark Ages is, net als de meeste stoner die ik ken, typisch een album dat ik goed kan luisteren als (veredelde) achtergrondmuziek maar dat me minder goed weet te boeien als ik echt geconcentreerd luister. Geen meesterwerk, maar ook niet saai.