Bison B.C. - Dark Ages (2010)

Canada
Label: Metal Blade

1. Stressed Elephant (8:18)
  2. Fear Cave (6:46)
  3. Melody, This Is for You (8:37)
  4. Two-Day Booze (5:07)
  5. Die of Devotion (5:07)
  6. Take the Next Exit (5:18)
  7. Wendigo Pt. 3 (Let Him Burn) (7:34)
avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Straffe loodzware kost alweer uit Canada, welke een meer dan populair land is in ronde vijf van HMAvdW. Sludge Metal? Eerder Stoner Metal volgens mijn smaak maar, ach, wat doet het er toe.

Toffe riffs met veel afwisseling qua zang (gewoon en gebrul) en de opener hakt er goed in. Ze durven ook eens de zweep te laten knallen en een tandje bij te steken qua snelheid maar het zijn de loodzware riffs die het ook voor mij doen. Veel melodie ook in een uptempo kader! Het gruizelige einde van Fear Cave is ietwat pijnlijk voor mijn oortjes. Crimineel goed vind ik het snelle Two-Day Booze.

Perfecte lengte met zijn drie kwartier, ik kan het niet laten om te zeggen. Ik lees hier en daar (o.a. Metal Archives) een vergelijking met Mastodon, het kan zijn. Ik weet alleen dat ik hiervan heb genoten! Kleine fijne lawaaierige knaller.