Naomi Shelton and The Gospel Queens - What Have You Done, My Brother? (2009)

Soul
Label: Daptone

1. What Is This? (3:13)
  2. What More Can I Do? (4:23)
  3. I'll Take the Long Road (2:56)
  4. What Have You Done (3:46)
  5. I Need You to Hold My Hand (3:21)
  6. Trouble in My Way (2:54)
  7. Jordan River (2:31)
  8. He Knows My Heart (2:38)
  9. Am I Asking Too Much? (4:02)
  10. By Your Side (2:53)
  11. Lift My Burdens (3:05)
  12. A Change Is Gonna Come (3:48)
avatar van klaezman
Ik dig die zware Van Nelle-stem van Shelton wel. Tel daarbij op die magnifieke hoes en dat prima orgeltje dat je meesleept naar een klein kapelletje op een verlaten akker waar gospel van het geile soort gebezigd wordt. De frasering van deze oude dame in combinatie met dat beetje viezige zingen (Am I asking to much-AHHH?) brengen de soul in deze soulplaat. Enige minpuntje is dat de nummers weinig verheffend zijn, beetje van hetzelfde. Daardoor stoort het niet dat niet veel nummers boven de 3 minuten uitkomen.

avatar van sq
sq
Twee keer beluisterd, maar eigenlijk wist ik al na de eerste keer: onvoldoende voor mij. Muziek en zang is allemaal niets mis mee, maar ik hoor teveel dat er een ´product´ wordt gemaakt. Kwalitatief in orde met alles zoals het moet zijn, en dan is de authentiek/ouderwetse sound daarbij nadrukkelijk inbegrepen. Voor het titelnummer moet ik een uitzondering maken want dat swingt wel en is qua compositie origineler. Maar voor de rest vind toch dat er weinig uitspringt en ook het altijd weer mooie Change is Gonna Come brengt daar geen verandering in. Ik mag zeker niet zeggen dat ik het voor gospel veel te weinig soul vind hebben, maar dat is wel zoals ik het voel.

Gospel met meer soul

Wel een fijn plaatje maar voor mijn smaak een beetje te weinig variatie.