Joe Bonamassa - A New Day Yesterday (2000)

Rock / Blues
Label: Okeh

1. Cradle Rock (3:50)
  2. Walk in My Shadows (3:27)
  3. A New Day Yesterday (4:45)
  4. I Know Where I Belong (5:38)
  5. Miss You, Hate You (3:39)
  6. Nuthin' I Wouldn't Do (For a Woman Like You) (5:10)
  7. Colour and Shape (5:03)
  8. Headaches to Heartbreaks (4:56)
  9. Trouble Waiting (3:25)
  10. If Heartaches Were Nickels (7:51)
  11. Current Situation (3:35)
  12. Don't Burn Down That Bridge (4:21)
avatar van Ronald5150
Dit is Joe Bonamassa's debuutplaat, en wat voor een zeg. Direct is duidelijk wat een talent deze man is. Na de Rory Gallagher cover "Cradle Rock" komen er direct vier hoogtepunten voorbij in "Walk My Shadows", "A New Day Yesterday", "I Know Where I Belong" en "Miss You, Hate You" (en dan niet de rock radio mix, maar de originele volledige opname). Het gitaarspel van Bonamassa is spetterend qua techniek en emotie. Het is knap hoe Bonamassa op zijn debuut direct al laat horen dat hij een van de toekomstige vaandeldragers van de blues zal blijken te zijn. Op "A New Day Yesterday" is rock de basis, maar blues is onmiskenbaar te horen, vooral op het fantastische "If Heartaches Were Nickels", waar Bonamassa bijgestaan wordt door Leslie West op gitaar en zang en door legende Gregg Allman op toetsen en zang. Deze song is voor mij het hoogtepunt van de plaat, al is het alleen maar door de zinssnede "If heartaches were nickels, I'd be the richest fool alive". Als dat geen blues is, weet ik het niet meer. "A New Day Yesterday" markeert het begin van het Joe Bonamassa tijdperk, en wat mij betreft het beginpunt van de wederopstand van de moderne blues.

avatar van Boomersstory
Shaky schreef:
Rogyros: Ik ben even gaan luisteren, want nu begin ik te twijfelen of ik het verkeerde album voor ogen heb. Het is vooral het live album A New Day Yesterday waar Bonamassa zich nog geen zanger toont. Dit album is qua zang ook niet al te best, maar nog wel te doen. Maar goed, nu moet Bonamassa het ook niet bepaald van zijn stem hebben natuurlijk
heerlijke bluesstem