Masterplan - Time to Be King (2010)

Noorwegen / Duitsland
Label: AFM

1. Fiddle of Time (4:21)
  2. Blow Your Winds (3:19)
  3. Far from the End of the World (3:34)
  4. Time to Be King (4:44)
  5. Lonely Winds of War (4:35)
  6. The Dark Road (6:21)
  7. The Sun Is in Your Hands (4:27)
  8. The Black One (4:13)
  9. Blue Europa (5:08)
  10. Under the Moon (4:15)
  11. Kisses from You * (2:50)
  12. Never Walk Alone * (4:40)
avatar van Karma_To_Burn
Volgens de website is de officiële release datum 16 april, misschien toch maar even pindakazen want ik ben eigenlijk gewoon veel te benieuwd hier naar.
Jorn Lande is back

avatar van Kef
Kef
Op http://www.amazon.com kun je stukjes horen
van het nieuwe album!
Dit gaat een heel erg fijn album worden!!!
Masterplan is back!!!

avatar van Sunstorm
Het is maar goed dat Jorn Lande weer terug is, met hem is dit uitstekende album namelijk fantastisch!!!
Beter dan dit kan klassieke hardrock / metal anno 2010 niet worden.
Kandidaat voor m'n jaarlijstje!

avatar van notsub
Jorn Lande blijkt hier de kwaliteitsfactor te zijn. Zijn stemgeluid is goud waard voor Masterplan. Het debuut was nog een tikkie beter, maar deze mag er ook wezen. Het is fijn te vernemen dat er in een genre als dit nog steeds goeie CD's gemaakt worden. Hier geen moeilijk gedoe, maar echte passie.

avatar van Kef
Kef
GE-WEL-DIG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Kan wel een lang verhaal schrijven. Maar dit is gewoon kwalitiets rock 1ste klas! Favo nummers zijn, Lonely of the World, Time to be King ( hallo Ark ), en The Dark Road.

avatar van james_cameron
Aangenaam werkje met een glansrol van terugkerende zanger Jorn Lande, die hier prima bij stem is. Zijn Dio/Coverdale geluid tilt de songs steevast naar een hoger niveau, al is het materiaal zeker niet slecht. Hier en daar wat oubollig en sommige Spinal Tap-achtige songtitels helpen de boel ook niet echt (Blow Your Winds), maar het album luistert lekker weg en kent geen missers. Beste song is wat mij betreft het meeslepende The Dark Road.

Chodnondeju, wat een terugkeer van Masterplan! Naar mijn idee nog beter dan alle voorgaande albums i.v.m. nóg interessante composities en een prachtige productie. Heerlijk!

Favo nummers blijven Far from the end of the World en Blue Europa.

avatar van AOVV
Te gedogen plaatje, met als uitschieter toch 'The Dark Road'

3 sterren

avatar van ozwald
geweldige plaat!

weinig bands die hardrock nog zo natuurlijk brengen.

Jorn is daarbij een waardige erfgenaam van Dio. Wat een strot!

avatar van Metalhead99
Degelijk album, maar Jorn Lande heeft al weleens beter werk uitgebracht. De band Masterplan heeft het aan zijn kwaliteit te danken dat ze nog zo goed zijn vind ik.

avatar van jasper1991
You're caught in the middle
Lost in the ridde
Playing the fiddle of time

Heerlijke tekst! Niet hoogstaand natuurlijk maar het allitereert zo goed op de muziek. Het beste nummer op dit album is toch de titelsong, achterin het album worden de nummers allemaal wat minder.

MindRuler
Die "caught in the middle" verwijst waarschijnlijk naar het gelijknamige Dio-nummer.
Jorn "dikkenek" Lande heeft trouwens ook een album opgenomen met enkel Dio-songs.

avatar van Spock2011
Na het afgrijselijke MKII hoopte ik dat Jorn Lande het niveau weer omhoog wist te krikken, helaas niet. In zijn solocarriere presteert hij beter, want hij zingt echt super.

avatar van Sebashuis
Erg mooi!

Ik heb Jorn leren kennen door de afgelopen 2 Avantasia albums waarop ik vooral hem er uit vond springen, ik besloot nog iets anders van hem te checken en met succes!

Ik kan altijd genieten van hem feit dat iemand binnen de band zelf ook daadwerkelijk de producer op het album is en zo ook hier. Als het geluid in dat geval dan ietsje minder is vind ik het toch leuk dat dan bijvoorbeeld de drummer de moeite in ieder geval heeft genomen. Hier is het een ander verhaal en wil ik de gitarist graag een pluim geven voor deze zalige productie, en Jorn natuurlijk voor zijn zang.

avatar van Karma_To_Burn
Inderdaad een erg mooi album die nieuw en verfrissend klinkt, de teksten zijn soms lekker cliché maar dat maakt Jorn, Jorn

Uitschieters zijn toch zeker de openingstrack, Far from the end of the world en het erg gave en zware The black one.

Blijft een zalig albumpje!

avatar van The_CrY
De vierde van Masterplan en veruit de minste tot nu toe. Mike DiMeo is helaas weer weg, maar de terugkeer van Jorn Lande is een heel fijn feitje. Toch kan het deze plaat niet naar hetzelfde niveau als zijn voorgangers halen. Het songmateriaal is eigenlijk gewoon een pak minder en op 'Fiddle of Time' en 'Time To Be King' na blijft er niets hangen na vijf luisterbeurten. Dat is weinig voor een Masterplan album. Waar zijn die snelle, pakkende, uplifting tracks die je meteen mee wil blèren? De pakkende, poppy singeltjes die in je hoofd blijven plakken? Vind dit nogal standaard power metal en de naam Masterplan onwaardig.

avatar van RuudC
Het is ook standaard power metal. Iedereen heeft het over Jorn Lande. Prima zanger natuurlijk, maar degene aan wie Masterplan het ware succes te danken heeft, is drummer Uli Kusch. Degene die de prachtige nummers schrijft. Eerlijk gezegd vind ik Jorn vrij inwisselbaar.

avatar van LinkinPark90
Degelijk album. Jorn Lande zet een goede prestatie neer. Geen slecht nummer te ontdekken. Aanrader voor liefhebbers van o.a. Helloween en Gamma Ray.

avatar van Lau1986
Een vermakelijke album dat er vooral uitspringt vanwege de het uitsteken de zang van Jorn. Het is vooral een leuk album wat eigenlijk nergens echt verrast.

Beetje een saai album. Vorige albums vond ik persoonlijk spannender.