Eraldo Volonté - My Point of View (1963)

Italië
Jazz
Label: Cicala

1. Summertime (6:37)
  2. On Green Dolphin Street (8:14)
  3. You're a Weaver of Dreams (4:21)
  4. So What (8:47)
  5. Some Other Blues (9:07)
thejazzscène
De artiesten:
Eraldo Volonté (tenor sax)
Renato Sellani (piano),
Giorgio Azzolini (bass)
Lionello Bionda (drums)

Goede saxofonist die zoals blabla al aangaf veel verwantschappen vertoont met John Coltrane. Goede begeleidende artiesten ook die veel emotie in hun instrument kunnen leggen als de aandacht wat naar hun getrokken wordt. Heerlijk sfeertje om op je fiets 's nachts naar huis te rijden door deze warme lucht. Ze spelen goed samen en er wordt niet 'zot' gedaan maar ontspannen gespeeld en dat levert hier zijn resultaat. Voor Coltrane-fans die wat verder in het alfabet willen.

Ik Doe Moeilijk
Nee, ik blijf hangen bij de C. Met een drieletterig alfabet permuteer ik mij nog wel een aantal jaren fijne poezie.

avatar van frankmulder
Prettig album. Ik houd wel van deze stijl. 4*

avatar van korenbloem
Weet iemand of er ook overeenkomsten zijn tussen dit en Hancock's gelijknamige album?

Behalve de titel natuurlijk

avatar van blabla
Beiden uit '63, beiden jazz
Voor de rest geen flauw idee.

avatar van sq
sq
Niet echt voor mij, dit album.
Saxofoon is lekker soepel, maar de ritmesectie is me te weinig avontuurlijk, zeker ook met de ruimte die gegeven wordt. Heeft misschien met de tijd te maken waarin ik dit moet plaatsen, maar evengoed vind ik het dus niet iets om te koesteren.
Pluspunt van de plaat vind ik de wijze waarop er overgenomen wordt; de overgang van de ene solo naar de andere of bij terugkeer naar het thema komen steeds zeer natuurlijk. Het album luistert daardoor toch wel lekker, ondanks het voor mij toch altijd moeilijk te verteren Summertime.