The Magic Numbers - The Runaway (2010)

Label: Heavenly

1. The Pulse (5:17)
  2. Hurt So Good (4:24)
  3. Why Did You Call? (4:34)
  4. Once I Had (4:28)
  5. A Start with No Ending (3:55)
  6. Throwing My Heart Away (4:11)
  7. Restless River (3:07)
  8. Only Seventeen (3:36)
  9. Sound of Something (3:19)
  10. The Song That No One Knows (4:40)
  11. Dreams of a Revelation (3:26)
  12. I'm Sorry (9:21)
  13. All I Believe In [Alternate Mix] * (5:01)

met Amadou & Mariam

14. Dub So Good (Funktion's Re Fix) * (4:16)
  15. Hurt So Good [Live at Wilton] * (4:33)
  16. Why Did You Call? [Live at Wilton] * (3:34)
  17. Dreams of a Revelation [Live at Wilton] * (5:02)
  18. Restless River [Live at Wilton] * (5:09)
  19. The Pulse [Instrumental] * (4:40)
Ad Brouwers schreef:
Nou ik moet er ook een beetje aan wennen. Het klinkt allemaal niet slecht,mar ook niet sensationeel.

Dat zijn inderdaad twee dingen die spelen bij dit album. Je moet er wat aan wennen. Er staan minder catchy nummers op als we gewend waren van the Magic Numbers. Het is allemaal wat bedaarder, dus ik moest ook even schakelen. En helaas is het soms wat saai: niet alles is even goed. Daarnaast is het ook een cd die je een paar keer moet draaien, dan kan je 'm wat meer waarderen.

Het probleem met de saaie wat mindere nummers is, dat die achter elkaar staan. Daardoor lijkt het hele album wat saai.
De openingssong The Pulse is ouderwets goed. Hurt So Good is een mooi typisch MN nummer. Why Did You Call is niet zo van dat niveau, maar klinkt toch aardig.
De nummers daarna zijn minder. Once I Had is volgens mij deels mislukt. Ze proberen een andere manier van samenzang, maar op Resless River, verderop op dit album, klinkt dat veel beter. A Start With No Ending & Trowing My Heart Away zijn op z'n gunstigst mindere B-kantjes. Saai en simpel.
Restless River is dus wel een mooi en origineel nummer.Only Seventeen klinkt wel aardig, maar Sound of Something is wat meer catchy en een prima song. Bij The Song That No One Knows zijn we weer op het niveau van de openingssong. De laatste 2 nummers zijn ook aardig, I'm Sorry eindigt (na een stilte) met prachtige strijkers.

Op de live versies op de bonus cd hoor je dat the Magic Numbers live beter zijn, dan op de plaat. Ze kiezen gelukkig 4 goede nummers van dit album, die beter uit de verf komen zo.

Kortom, een wisselend oordeel over dit album. Over het geheel haalt het niet het niveau van de voorgangers, maar als je naar de juist nummers luistert is het helemaal niet onaardig. De huidige score van 3,14 is dan ook aan de lage kant.