Status Quo - Whatever You Want (1997)

Alternatieve titel: The Very Best of

Label: PolyGram

1. Pictures of Matchstick Men (3:10)
  2. Ice in the Sun (2:01)
  3. Down the Dustpipe (2:03)
  4. In My Chair (3:10)
  5. Paper Plane (2:56)
  6. Mean Girl (3:59)
  7. Caroline (3:43)
  8. Break the Rules (3:40)
  9. Down Down (3:51)
  10. Roll over Lay Down (5:42)
  11. Rain (4:34)
  12. Mystery Song (3:59)
  13. Wild Side of Life (3:17)
  14. Rockin' All over the World (3:33)
  15. Again and Again (3:42)
  16. Whatever You Want (4:02)
  17. Livin on an Island (3:47)
  18. Status Quo (3:52)
  19. Lies (3:54)
  20. Don't Drive My Car (4:14)
  21. Something About You Baby I Like (2:50)
  22. Rock 'N' Roll (2:52)
  23. Dear John (4:06)
  24. Ol' Rag Blues (3:15)
  25. A Mess of the Blues (2:50)
  26. Marguerita Time (3:23)
  27. Going Down Town Tonight (3:31)
  28. The Wanderer (3:39)
  29. Rollin' Home (3:31)
  30. Red Sky (4:02)
  31. In the Army Now (4:13)
  32. Dreamin' (3:56)
  33. Ain't Complaining (3:06)
  34. Burning Bridges (4:01)
  35. Anniversary Waltz Part One (Medley) (3:56)
  36. Anniversary Waltz Part Two (Medley) (5:35)
  37. I Didn't Mean It (5:32)
  38. When You Walk in the Room (3:26)
  39. Fun, Fun, Fun (3:06)
  40. Don't Stop (3:05)
avatar van EmDee
Status Quo staat mij vooral bekend om hun geweldige intro's zoals bv Roll over lay down, down down en Rockin all over the world, al hoor ik die laatste veel liever van John Fogerty.
Maar hun oude Pictures of Matchstickmen blijf ik nog steeds mijn favoriete Qou-nummer vinden.

Ziggy007
Tsjah.. The (Very) Best Of - Ik heb het nooit zo op dat soort platen, maargoed om nou al die stoffige LP's van mijn pa te gaan beluisteren. Het medium internet maakt het ons gewoon te makkelijk Daarbij zou het mij niets verbazen als onze platendraaier ondertussen totaal is doorgeroest nu zelfs mijn ouders liever voor een cd kiezen (weliswaar gebrand..:P). Ik heb dit 'album' nu een aantal weken beluisterd, wees gerust niet non-stop, en ik zal maar is even een nummer-voor-nummer beschrijving geven... HA! had ik jullie mooi tuk - flauw

Nee ontopic. Status Quo . Ik kwam er mee in aanraking bij de thuiswedstrijden van Vitesse, waar het wordt gedraaid wanneer de teams het veld betreden. Helaas is dat nu vervangen door een kidsclub-versie Whatever You Want is het nummer dat gedraaid wordt/werd, en toen ik dit een aantal jaren later ook op tv herkende bij de reclame Van Lunteren ging ik maar is ff researchen. Rond die tijd was ik ook af van die verdomde telefoonlijn en kregen we kabel. Gek genoeg is het nooit verder gekomen dan het bovengenoemde nummer en nog enkele andere. Tot, jawel, tot een maand geleden. Mijn pa kwam met wat oude LP's aankakken, en daar lagen ze: Quo-Tations, Spare Parts en nog wat andere totaal ondergestofte (een woord? ) LP's. Maargoed, je doet je pa een plezier en duikt het (internet)archief in > MuM dus Resultaat; The Very Best Of...

CD 1 : 21x (t/m Something About You Baby I Like)
CD 2 : 20x

De eerste CD is echt verschrikkelijk lekker. Het is natuurlijk vrij simpele muziek allemaal, met ook mindere nummers, maar er zitten een paar echt lekkere ouderwetse rock-nummers tussen, zoals bv. Paper Plane, Caroline, Down Down, Mystery Song, Again and Again etc. De bekendste nummers zijn volgens mij Pictures of Matchstick Men, Whatever You Want (in ieder geval in en rond Arnhem) en Rockin' All Over The World. Ik kan alle nummers wel opnoemen, maar deze helft is echt de moeite waard om beluisterd te worden. Ik geef CD 1 4.5*
De tweede CD daarentegen... Sjo zeg, wat valt die tegen
Het begint al 'lekker' met een rustig nummer (Rock'n'Roll), gevolgd door enkele blues/rock shit, en dan Marquerita Time Nou wil ik zelf ook wel eens een pizzatje naar binnen werken, maar dit lied slaat werkelijk alles. Heel slecht Vervolgens een korte opleving met nummers als The Wanderer, Red Sky ( ) en het al iets mindere In The Army Now en dan gaat het weer bergafwaarts. Alleen het enalaatste nummer, Don't Stop is nog wel noemenswaardig. CD 2 2.5*

Ik ga die LP's van mijn pa toch maar is uit de stoflaag bevrijden en is het een en ander beluisteren, maar ik vrees met grote vrezen dat ze tegen gaan vallen en het moeten hebben van één nummer wat zich dan op een verzamelalbum als deze bevindt, maar hé; niet geschoten is altijd mis .

avatar van lebowski
Ziggy007 schreef:

Probeer deze eens!

Ziggy007
lebowski schreef:

Probeer deze eens!

Ja je voegt hem dan wel (speciaal voor mij?) toe, geeft hem als tip, máár je stem zelf niet. Dus is het wel betrouwbaar

Nee, maar hij zit ook bij de albums van mijn pa dus zal hem de komende tijd een kans geven.

avatar van Music4ever
Ik vind 'Pictures of matchstick men' wel
erg goed.

avatar van Eddie
Er staan wer meer lekkere rock 'n roll stampers op zoals Paper Plane, Break The Rulls, Caroline en ga zo maar door.

EVANSHEWSON
Goed verzamelalbum van de Quo. Hun beste jaren liggen inmiddels VER achter zich !
Ik vond ze goed tot ca half jaren tachtig, daarna ging de fun ervan af, wegens; 1 In herhaling vallen 2 zwakkere melodiën en 3 gewoon MELIG worden. Laatste leuke plaat vond ik What You're proposin' (nr 18 op deze compilatie waar verkeerdelijk "Status Quo" vermeld staat), daarna werd het flauw, flauw, flauw... En vind het biezonder spijtig dat het geweldige HOLD YOU BACK van de elpee Rockin' All Over the World ontbreekt.
Samenstellers van verzamelaars; iemand moet ze eens een schop onder hun kont verkopen !

EVANSHEWSON schreef:

inderdaad die moeten ze een schop onder hun reet geven , lekkere verzamelaar , maar zoals EVANSHEWSON al opmerkte staat hold you back er niet op , b-side ervan is rockers rollin ( i think )
daarom 4 sterren

avatar van rudiger
toch kan deze groep wel tot de mega bands toetreden.
anno 2007 rocken ze gewoon door , en die rossi wordt volgens mij nooit ouder , hij ziet nog hetzelfde uit als in 1976

Pieter Paal
Uit hun Pye-jaren mis ik belangrijke nummers zoals 'Black veils of melancholy', 'Technicolor dreams', 'Are you growing tired of my love', 'The price of love' en 'Gerdundula'.
Van de Vertigo-jaren zou ik ook 'Hold you back', 'Accident prone' en 'Runaway' toegevoegd hebben. En de live-versie van 'Roll over lay down' i.p.v. de studio-versie.
Eigenlijk was 'Rockers rollin'' de a - kant van de single, maar op de Nederlandse radio koos men indertijd voor de b - kant 'Hold you back' dat veel sterker is. Datzelfde geldt voor 'Runaway'. Op de radio werd 'Runaway' meer gedraaid dan 'Living on an island'.
Alle tracks van disc one (1 t/m 21) vind ik o.k., maar op disc two komt na track 8 de klad erin. Een nummer zoals 'Burning bridges' zou zo gecoverd kunnen worden door BZN.
Op mijn versie staat ook nog 'All around my hat (with Maddy Prior).
De tekst op de voorzijde meldt 'Over 40 classic rock hits on one double album'. Tja, als je alle songs die in de 2 medleys van 'Anniversary waltz' voorkomen als hele songs gaat rekenen ...

Pieter Paal
In 1980 verscheen '12 gold bars' met de volgende super-samenstelling:

Rockin' all over the world - Down down - Caroline - Paper plane - Break the rules - Again and again - Mystery song - Roll over lay down - Rain - Wild side of life - Whatever you want - Living on an island.

Het vervolg '12 gold bars volume II' uit 1984 stopt precies voordat het erg begint te worden:

What you're proposin' - Lies - Something 'bout you baby I like - Don't drive my car - Dear John - Rock 'n' roll - Ol' rag blues - Mess of the blues - Marguerita time - Going down town tonight - The wanderer - Caroline (live at the National Exhibition Centre, Birmingham).

Pieter Paal schreef:
Het vervolg '12 gold bars volume II' uit 1984 stopt precies voordat het erg begint te worden.
Wat begint erg te worden Status Quo Ik heb eigenlijk niet zo gevolgd wat Quo de laatste tijd zoal aan studio albums heeft uitgebracht. Feit is dat 'Status Quo Live' nog steeds staat als een huis en het 'aanbevelenswaardig' blijft om naar een concert van de heren Rossi en Parfitt te gaan .

Hans Brouwer schreef:

inderdaad Hans , de optredens van QUO staan nog steeds als een huis .
afgelopen weekend waren ze de afsluiter op pink pop classic , en het dak ging eraf .
niet te veel poespas , gewoon lekkere rock `n roll .
trouwens Pink Pop classic komt volgend jaar terug , met groepen die ooit op Pink Pop hebben gestaan .
dat belooft wat , want het programma is beter dan het Pink Pop met pinksteren .
dit is gewoon `n hele goede verzamelaar van Quo , die ik ooit eens kocht op een rommelmarkt voor 2,50 .
wat `n geld voor deze rock klassiekers .

Martyn8
Als je toch per se een verzamelplaatje van de Quo wil kopen dan kun je naar mijn mening beter XS All Areas aanschaffen. Daar staat (als je de tenminste de juiste versie aanschaft) Anniversary Waltz Part I en II op en de single You'll Come 'Round die verder nergens op staat.

avatar van ricardo
Pieter Paal schreef:
In 1980 verscheen '12 gold bars' met de volgende super-samenstelling:

ik heb 2 cd,s van status quo 12 gold bars volume 1 ,en de live cd uit 1977, beide top cd,s volume 2 ken ik niet ,is die de moeite waard,? want ik zit te twijfelen over een aanschaf, overigens staan 12 goldbars volume 1 en 2 nog niet op de site om op te stemmen 1 is toch wel heel bekend, zou eigenlijk wel op deze site moeten staan

De jaren '70 leverden een paar aardige plaatjes van ze op, maar ik vind dit gewoon over het algemeen vreselijk oubollige muziek.

avatar van ricardo
kaztor schreef:

ik vindt lang niet alles goed van de quo, ik ben er ook niet echt een fan van, maar heb je live uit 1977 wel eens beluisterd, klinkt een stuk zwaarder dan de studio albums, dat is nou echt een top album waar de sfeer vanaf druipt,in de studio klinkt het allemaal wat lichter, nee live live kwamen ze toen goed uit de verf, een van de betere live band,s van toen

avatar van Manuel
Ik heb zelf niet dit album, maar het album Xs All Areas Greatest Hits van Status Quo. Ik kan hem alleen niet op deze site vinden. Kan iemand mij uuitleggen hoe dat komt?

kaztor schreef:

Ik bewaar heel goede herinneringen aan Status Quo. Begin jaren '80 nog met mijn broer en een paar Amsterdamse "De Bijenkorf" collega's naar een concert van Status Quo geweest in een uitverkocht Rotterdam Ahoy. "Rockin' all over the World", "Whatever you Want", "Don't drive my Car", "In my Chair", Forty Five Hundred Times", "Rain", enz. enz. Wat er nu ook nog van Status Quo over is.... Ik koester warme gevoelens voor deze Engelse Rockers . Met de opmerking van Kaztor kan ik dan ook helemaal niets .

Als dankbare herinnering aan goede tijden zal ik maar zeggen: 4,5****

EVANSHEWSON
De eerste cd is gewoon top, de tweede is een andere historie; Daar staan behoorlijk wat stinkers tussen (Going Down Town Tonight, Red Sky, Rollin' Home zijn echt van een bedenkelijke kwaliteit, en pakweg vanaf track 35 is deze plaat voor mij niet meer genietbaar.

En te zeggen dat bijvoorbeeld Hold You Back dan weer wel ontbreekt, samenstellers van compilaties moest men in 95 % van de gevallen aan de hoogste boom hangen.

***1/2

avatar van LucM
Ik hield in mijn jeugdjaren veel van de complexloze en vrolijke rock'n roll van Status Quo, dit is echt funrock. Hier staan zowat alle hits behalve "Hold you back" en "Accident prone" die om onbegrijpelijke reden ontbreken.
CD1 vind ik uitstekend met klassiekers als "Pictures of matchtick man" (toen nog in hun psychedelische periode), "Paper plain", "Roll over lay down", "Rain", "Mistery song", "Whatever you want", "What you're proposing" en vooral "Down down".
CD2 vind ik een stuk minder en meer bepaald vanaf track 28, wanneer ze in herhaling vielen en steeds meer hun toevlucht zochten tot covers (geen inspiratie meer?) en sindsdien hoefde Status Quo voor mij niet meer.
Voor CD1 5 sterren, voor CD2 3 sterren. Gemiddeld komt dit neer op 4 sterren.

Eddie schreef:
Er staan wel meer lekkere rock 'n roll stampers op zoals Paper Plane, Break The Rulls, Caroline en ga zo maar door.
Laten wij vooral "In My Chair" niet vergeten te noemen!!

Casino Boogie
CD 1 van dit album zo ongeveer grijsgedraaid. CD 2 is echt een stuk minder. Ze hadden begin jaren '80 beter de stekker eruit kunnen trekken.

M.Nieuweboer schreef:
CD-1 is geen top, want Down down is (weer) ingekort.

Nu je het zegt , was me nog niet eens opgevallen , wat me wel was opgevallen is dat Hold You Back ontbreekt .

avatar van Gert P
M.Nieuweboer schreef:
CD-1 is geen top, want Down down is (weer) ingekort.

en dan ook nog Don't stop en nog wat bagger.

avatar van vielip
Hans Brouwer schreef:

Ze verkopen (bijna) ieder jaar de HMH maanden van te voren uit! Dat is toch wel klasse hoor!!

avatar van uffing
Heb deze gasten regelmatig live gezien en dat is elke keer weer genieten. Deze cd vind ik echter niet om door te komen. De oude nummers zijn lekker, maar hier blijkt eens te meer dat ze op hun latere albums steeds meer als een derderangs feestbandje begonnen te klinken. De meeste latere nummers zijn echt tenenkrommend.

avatar van LucM
De latere nummers (toch vanaf track 35) zijn inderdaad zwak maar CD1 is zonder meer uitstekend.

avatar van uffing
Nou zo rond nummer 20 begint wat mij betreft het verval al in te treden hoor.

avatar van vielip
Ja dan is een 1,5 wel een goede afspiegeling inderdaad...

Nieuwstad
Lekker handig gekozen titel dit...

avatar van Bowlingbal
Deze verzamelaar draai ik meestal als ik geen heb in de reguliere albums.
Voorheen deed ik ook regelmatig een beroep op de twee delen van 12 Gold Bars.
Er ontbreken nog wel wat nummers (zoals bijvoorbeeld Accident Prone).
Laatst kwam ik op een vage CD 2 opnieuw opgenomen Quo-songs door drummer John Coghlan tegen.
Daarna ben ik verder gaan zoeken op Wiki en later vond ik op Spotify het album John Coghlan performs Status Quo Greatest Hits. De originele Quo-versies zijn natuurlijk beter, maar ik vind toch dat hij hier goed bezig is. Het rockt wel lekker, en de zang is natuurlijk anders. Op Facebook zie ik staan dat hij met John Coghlan's Quo flink aan het touren is.