menu

The Beatles - The Beatles in Italy (1965)

mijn stem
3,50 (10)
10 stemmen

Verenigd Koninkrijk
Rock
Label: Parlophone

  1. Long Tall Sally (2:05)
  2. She's a Woman (3:05)
  3. Matchbox (2:00)
  4. From Me to You (1:58)
  5. I Want to Hold Your Hand (2:31)
  6. Ticket to Ride (3:09)
  7. This Boy (2:17)
  8. Slow Down (2:59)
  9. I Call Your Name (2:12)
  10. Thank You Girl (2:05)
  11. Yes It Is (2:43)
  12. I Feel Fine (2:20)
totale tijdsduur: 29:24
zoeken in:
avatar van devel-hunt
De opnames stammen uit 1965, maar de LP is rond 1980 uitbebracht. Ik weet nog dat de plaat in de platenzaken stond en zelfs nog in hitlijsten voorkwam. Blijkbaar met de bedoeling het grote succes van de live LP uit 1978 'live at the Hollywood bowl' te evenaren, wat niet lukte. Wel jammer dat dit soort toch succesvolle platen nooit op CD zijn verschenen. Net zoals 'rock&roll' en 'Love songs' . Met name rock&roll was bijna net zo populair als de blauwe en de rode verzamelaars.

avatar van Arrie
De LP is in 1965 in Italie uitgebracht en later, midden jaren 70, opnieuw uitgebracht. Volgens Wikipedia althans.

Stijn_Slayer
Ik zie op Wikipedia dat het niet eens een live album is: ''Despite its title, The Beatles in Italy is not a live album, but, rather, a compilation of previously released studio recordings. The album was issued in Italy in the summer of 1965 to capitalise on the release of the film, Help!, and it contained studio versions of songs that The Beatles had previously performed in concert in Italy.''

Daar staat ook dat deze plaat helemaal niet succesvol was: ''As The Beatles in Italy contained no new material, it did not sell very well, and it was soon quietly deleted by Parlophone.''

Er zijn wel bootlegs met live materiaal van de Beatles in Italie in 1965.

avatar van Peterjan
3,5
waarom staat deze bij verzamel terwijl het een live album is !

avatar van Masimo


Kijk 'ns één post boven je.

avatar van Peterjan
3,5
Oke sorry hoor heb mijn bril niet op.

avatar van nlkink
Dit is zoals eerder al is opgemerkt geen live album. Ik heb 'm ooit gehad en was zeer teleurgesteld toen ik er achter kwam dat het geen live LP was.

avatar van caravelle
Hier nog iemand !! Kunnen we een stichting oprichten om ons geld terug te eisen ? Krijg hier hetzelfde idee bij als bij een woekerpolis ? Misleiding van de goedwillende consument.

avatar van nlkink
Nog zo'n misleidende titel maar daarvan wist ik het: Kinks In Germany (1965).

avatar van caravelle
Ojee, de beerput gaat open. Er zijn vast nog meer gedupeerden ?

avatar van devel-hunt
The Beatles in Italy is in 1965 uitgebracht om de Italiaanse concerten van dat jaar te promoten. Het is geen live album, het woord live komt ook nergens voor. Hoewel als je de hoes en de titel naast elkaar legt lijkt het er wel op. Er zijn wel bootlegs van hun Italiaanse concert uit 1965 met bijna dezelfde setlist als op deze plaat.

avatar van nlkink
Hee Devel Hunt mag ik vragen wie de twee personen zijn op de profielfoto? Ben jij een van de twee? Just curious.......

Beatles In Italy en Kinks In Germany waren typisch producten van die periode. Van The Who bestaat ook eentje: The Who - Magic Bus - The Who On Tour.
Kinks In Germany was tot in de tachtiger jaren een zeer gewild item omdat heel clever was opgebouwd was met single A- en B-kantjes en EP tracks. Eigenlijk is het nog steeds een collectors' item onder Kinks fans maar dan meer om het unieke karakter van de plaat. Mooie hoes ook.

Gast
geplaatst: vandaag om 00:22 uur

geplaatst: vandaag om 00:22 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.