Kettel - Through Friendly Waters (2005)

Electronic
Label: Sending Orbs

1. Bodpa (2:28)
  2. Pinch of Peer (4:17)
  3. Shinusob (6:21)
  4. I Was Fine (3:33)
  5. Through Friendly Waters (4:19)
  6. Every Kiss You Gave (6:15)
  7. Purple Jacket Trot (4:48)
  8. Unistar * (7:04)
  9. Mwoeb (8:15)
  10. Whom (8:35)
  11. Toen * (5:17)
'Who needs Plaid' als we onze eigen Nederlandse Reimer Eising hebben?

De vergelijking Kettel - Plaid wordt vaak gemaakt, maar persoonlijk hoor ik liever Kettel (hoewel 'Spokes' voor Plaid een flinke stap vooruit was). Dit nieuwe album 'Through Friendly Waters' klinkt ook weer erg goed. Echte 'feelgood' (wat een kutwoord is dat eigenlijk) idm die mij persoonlijk niet gauw verveelt.
Vandaag binnen gekregen dit album en na een paar keer luisteren direct 4*.

nb. dit album heeft een oplage van 500

avatar van Yak
Yak
Vandaag op de mat. Ik heb 'm even tamelijk vluchtig voorbij laten komen, maar zo op het eerste gehoor is het echt een fijne plaat zeg. Eveneens 4,0*

avatar van bas
bas
Voor de platen die ik van Kettel gehoord heb is dit toch wel de beste. Sterke nummers, mooie melodieen en een bekende electronische ondertoon.. Steviger dan Arovane, maar subtieler dan Plaid. Ook een pluspunt (voor mij) is de prachtige artwork.

Deze werd me vandaag aangeraden in een zekere platenzaak in het westen des lands toen ik met een Boards of Canada cd kwam aanzetten.

Al op het eerste gehoor een zeer potente plaat

avatar van Fianosther
Tot nu toe, heerlijk plaatje, het lijkt allemaal wat op Board of Canada maar dan beter eigenlijk. En nu worden mensen boos .

avatar van Onderhond
Aardig album, maar daar stopt het ook.

Mooie niks aan de hand muziek waar eigenlijk niks op aan te merken valt, behalve dat er lang en veel niks aan de hand is. Het klinkt lief maar nergens echt opvallend, nergens trekt het echt mijn aandacht.

Leuk 3.5* albumpje, maar zal het snel weer vergeten zijn.

avatar van orbit
Dit kan me niet ontzettend boeien.. beetje de feelgood idm met vrolijke en onschuldige bliepjes en blopjes. Wordt eentonig na enige tijd.

DwarreI
Ondanks het vrolijke feelgood geluid gaat dit mij echt niet zomaar vervelen hoor!

4.5*

avatar van Onderhond
Nochthans is een track als Mwoeb niet iets wat een mens dient te vergeten. Wat mooi!

Woutt
Mooi sprookjesachtig album, doet het nog steeds goed bij mij.

Ik Doe Moeilijk
Vandaag werd ik getroffen door de schoonheid van de titeltrack. Er staan nog meer leuke tracks op maar het album vind ik in zijn geheel niet overdonderend goed. Ik vind het niet echt vrolijk en feelgood, dit is eigenlijk daarom het enige kettela bum wat ik nog wel draai. Hoewel Whisper me wishes ook wel veelbelovend klinkt.

edit: de track 'toen' vind ik ook fe-no-me-naal. Maar die heb ik niet op mijn versie van de CD jammergenoeg. Eens kijken of ik de re-issue ergens kan scoren. daarom 3,5

avatar van Leonard91
Staan een paar prachtige nummers op als Pinch Of Peer, de titeltrack en Mwoeb. Maar ook een paar nummers die gewoon een beetje voorbijpruttelen met hier en daar een bliepje, dat is jammer.

avatar van HaanHoen
Erg luchtig en mooi plaatje. Het kabbelt lekker voort met de ene liefelijke melodie na de andere. Hier en daar enkele uitschieters zoals bijvoorbeeld 'Mwoeb' (wat een geweldige track!). Af en toe is er zelfs nog wat interessant ritmisch werk te vinden.

En met wat feelgood muziek zo nu en dan is toch ook niks mis met dit mooie weer

avatar van twelve
Mwoeb, schitterend!

avatar van khoma
MWOEB

avatar van -SprayIt-
Luister de laatste tijd meer naar Geskia!, een Japanse producer. Staat niet op MuMe, maar een dikke aanrader voor fans van dit soort tunes.
YouTube - Geskia! "Silent Of Light" AlbumTrailer PROGRESSIVE FOrM PFCD34

Goeie tips mooie melodische electronica!

avatar van -SprayIt-
Aurum schreef:
Goeie tips mooie melodische electronica!

avatar van Kos
Kos
Toen is ook wel een bijzonder plaatje.