Blur - Think Tank (2003)

1. Ambulance (5:09)
  2. Out of Time (3:52)
  3. Crazy Beat (3:14)
  4. Good Song (3:09)
  5. On the Way to the Club (3:48)
  6. Brothers and Sisters (3:47)
  7. Caravan (4:36)
  8. We've Got a File on You (1:02)
  9. Moroccan People Revolutionary Bowls Club (3:03)
  10. Sweet Song (4:01)
  11. Jets (6:25)
  12. Gene by Gene (3:49)
  13. Battery in Your Leg (3:21)
  14. Money Makes Me Crazy [Marrakech Mix] * (2:53)
  15. Tune 2 * (3:48)
  16. The Outsider * (5:14)
  17. Don't Be * (2:40)
  18. Morricone * (4:50)
  19. Me, White Noise [Alternate Version] * (6:44)
  20. Some Glad Morning * (4:19)
  21. Don't Be [Acoustic Mix] * (2:39)
  22. Sweet Song [Demo] * (3:50)
  23. Caravan [Zoë Ball XFM Session] * (4:15)
  24. End of a Century [Zoë Ball XFM Session] * (2:41)
  25. Good Song [Zoë Ball XFM Session] * (3:31)
  26. Out of Time [Zoë Ball XFM Session] * (3:36)
  27. Tender [Zoë Ball XFM Session] * (6:21)
  28. Crazy Beat [Jo Whiley BBC Session 17 April 2003] * (3:10)
EVANSHEWSON
Probeer me dit weekend nog eens door dit album heen te werken, misschien als ik ga slapen, gewoon liggen luisteren in bed, misschien ontdek ik dan plots de schoonheid van deze plaat, misschien vind ik er dan nog steeds niet veel aan, wie zal dit nu zeggen...

Vind Blur, Parklife en The Great Escape voorlopig wel kilometers voorsprong hebben op dit plaatje!

fastpulseboy
mwa, ik vind deze samen met leisure het meest tijdloos.

avatar van starbright boy
Opvallend. Dat zijn juist, met The Great Escape er nog bij, de Blur-albums die ik niet veel meer draai.

fastpulseboy
ja grappig! (Ik draai "blur" en "13" zelden...) Soms de single van beetlebum (omdat ik dan song2 niet hoef aan te horen en die b-kantjes ook leuk zijn) en van 13 vind ik bugman nog leuk.

fastpulseboy schreef:

Song 2 is nu nèt één van de leukste singles die ze ooit maakten...

Er zijn duidelijk twee kampen. Zij die Song 2 een hoogtepunt in Blur's oeuvre vinden en zij die het nummer niet meer aan kunnen horen. Ik hoor ook bij het laatste kamp...

Deze plaat moet ik zelf ook nog wat verder uitpluizen... Ik draai hem bij tijd en wijle, maar ik vind hem nog niet zo goed als eerder werk.

avatar van starbright boy
Song 2 is doodgedraaid. Vond ik destijds een leuk nummer, maar is nu een nummer dat ik skip.

Ik neig er meer en meer naar om 13 de beste Blur-plaat te vinden en dat terwijl ik het album toen het net uit was een enorme tegenvaller vond.

Van dit album vind ik alleen nog Out of Time ècht goed (maar dan meteen ook heel erg goed). En dat terwijl ik dit album toen het net uit was juist wel meteen goed vond.

EVANSHEWSON
Ik heb zowiezo enkele jaren niet of nauwelijks nog naar Blur geluisterd, dus voor mij is Song 2 absoluut nog niet doodgedraaid.

Als je làng niet meer naar je Blurplaten hebt geluisterd en je trekt ze terug eens uit de kast, is het opnieuw fijn, zo is dat met veel dingen.

Maar wat deze Tink Tank betreft; ik ben er nog lang niet uit wat ik ervan moet denken, geef voorlopig nog geen quotering.

avatar van Nanne-1995
jets sweet song envooral battery in yout lag vind ik goed maar de rest vind ik soms een beetje te experiminteel

Kid A(cid)
Experimenteel is goed en het is nog niet eens zo experimenteel als bijvoorbeeld Kid A van Radiohead.

avatar van Nanne-1995
inderdaad

EVANSHEWSON
Ik vind deze plaat toch merkbaar minder dan hun vroeger werk, de rek is er geheel uit, de inspiratie lijkt een beetje zoek.
Neen, doe mij maar Parklife of The Great Escape, maar deze, tja...

***

avatar van thetinderstick
De kracht van Blur na 'The Great Escape' is toch vooral de manier waarop ze zichzelf bij iedere plaat opnieuw lijken uit te vinden en dat gaat ook zeker weer op voor 'Think Tank', wat (misschien door het vertrek van Graham Coxon) veel meer elektronische invloeden bevat. Dit is na 'Blur' toch wel mijn favoriete Blur plaat (wat hier overigens een veel te laag gemiddelde heeft!). 'Ambulance' en 'Out of Time' zijn fantastisch, en ook 'Good Song', 'Caravan', 'Brothers & Sisters' en 'Battery In Your Leg' vind ik erg goed. Interessant is ook 'Me, White Noise' dat voor het eerste nummer staat, waar Phil Daniels (Parklife) weer es op te horen is.
Ik had het destijds na het vertrek van Graham Coxon niet verwacht, maar met Think Tank leverde Blur een van de beste albums uit hun carriere af. Helaas zou het best zo kunnen zijn dat het ook het laatste Blur album is. Ik hoop het niet. 4,5*

khonnor
beste blur plaat, by miles.... vree onderschat ook!!

de afrikaanse, dub en andere exotische invloeden komen er mooi uit.

out of time en sweet song zijn prachtig in al hun eenvoud...

avatar van Janhero
Voor mij gewoon een lekkere grappige plaat. Ik heb hem nu op mijn mp3 staan en draai hem veel. Prima. Weet nog niet of ie gaat vervelen.. Voorlopig een 3,5

avatar van Carebo
Album met enkele pracht nummers. Good Song, Out of Time, On the Way to the Club, Sweet Song, Battery in Your Leg... Mooi!!

beaster1256
beste blur zonder meer , variatie , ferme bassen , geexperimenteer n grote klasse

avatar van Slowgaze
Wat mij opvalt, dat maar twee mensen (waaronder ik) Morrocan People Revolutionary Bowls Club als favoriete track aankruisen. Terwijl hier veel dingen helemaal uitgekristaliseerd zijn, die door jullie als goede punten worden genoemd.
Ferme bassen? Exotische invloeden? Geëxperimenteer? Allemaal aanwezig en het is nog een catchy liedje ook.

avatar van Omsk
Rare plaat, in de slechte zin van het woord. Het geëxperimenteer gaat niet dieper dan wat ik hoor als ik over de Osse kermis loop. Alleen Battery In Your Leg kan me raken.

fastpulseboy
De Osse kermis is natuurlijk ook wel de meest experimentele kermis die er is!

avatar van panjoe
panjoe (moderator)
Ik vind het juist een rare plaat in de positieve zin van het woord. Er zitten wel wat nummers op die me helemaal niks doen, maar naast de prachtige nummers als Out of Time en Good Song laten imho vooral Ambulance en Me, White Noise toch echt wel zien hoe blur in staat is om te evolueren...

iets wat oasis niet kan .

avatar van Slowgaze
Dat is Panjoe's uitspraak en daar zal de Oasis-fan het mee moeten doen!

fastpulseboy
nja, wel een hele objectieve observatie denk ik!

avatar van blonde redhead
beaster1256 schreef:

Helemaal mee eens.

fastpulseboy schreef:
nja, wel een hele objectieve observatie denk ik!

God is een Blur-fan.

avatar van panjoe
panjoe (moderator)
Har, har, zo objectief zal een observatie van mij betreffende Oasis vs Blur wel weer niet zijn, ik denk niet dat ik ook naar een concert van Oasis in Hyde Park zal gaan ...
Maar goed, vergelijk de sound van Oasis door de jaren heen met die van Blur en je ziet relatief amper, if not helemaal geen, evolutie. En dat vind ik toch wel een redelijke objectieve observatie !

avatar van Slowgaze
Met jou kan ik praten. Aangenaam, Maarten is de naam.

avatar van blonde redhead
Ik heb hem nog een half punt omhoog gedaan. Eigenlijk heb ik deze cd in 2003 wel gedownload veel gedraaid maar uiteindelijk toch niet gekocht. Nu laatst aangeschaft bij cdwow. Maar daar heb ik absoluut geen spijt van. Ik draai hem niet heel vaak maar hij wordt bij elke draaibeurt nog steeds beter. Het is nu echt mijn favoriete Blur album geworden met voorsprong.

avatar van Leeds
Dit blijft toch een schitterende plaat van Blur. Hun 3 bekenste platen klinken heel goed, maar deze vind ik toch werkelijk boven uit steken. Dit plaatje verraste me compleet toen het uitkwam. En dit doet het nog steeds. Schitterende, meer naar het experimentele neigende, plaat.

Ja, nu de jaren vorderen blijkt dit toch wel een erg mooi plaatje. De beste Blur vind ik het niet, maar wel een plaat waar ik nog jaren mee vooruit kan (terwijl ik The Great Escape en alles daarvoor bijna nooit meer draai).