Holy Fuck - Latin (2010)

7. Stilettos (3:55)
  8. Lucky (4:11)
  9. P.I.G.S. (6:02)
avatar van remmer
Ik keek heel erg uit naar deze plaat.
De eerste luisterbeurten waren eerder ontgoochelend. De chaos uit LP heeft plaats gemaakt voor iets meer gestroomlijnde tracks. Geen geschreeuw meer op de achtergrond, het klinkt ietwat cleaner. Maar ik vermoed dat de plaat zijn geheimen nog niet allemaal aan me heeft prijsgegeven. Dat hoop ik althans...

avatar van remmer
Het album begint inderdaad naar meer te smaken. De tracks zijn cleaner geworden en 'golven' nu meer dan 'stuiteren' om het met beeldspraak uit te drukken. Bovendien hebben ze nog steeds een geluid dat zich onderscheidt van veel andere synthbands. Holy Fuck blijft het buitenbeentje (en een adembenemende liveband).

Ik start met 3,5*

Nihilisme
Ik vind 'm ook net wat minder sterk dan LP, maar mijn hart gaat toch wel sneller kloppen van nummers als Silva & Grimes. Ik begin dan ook met een 4,0*.

Doet me een beetje aan Salaryman en sommige DFA-dingen denken. Niet verkeerd. Luistert wel erg makkelijk weg, kan me voorstellen dat je hier na een paar luisterbeurten wel klaar mee bent. Als de vorige wat 'lastiger' is, dan moet ik die maar eens opzoeken.

avatar van likeahurricane
Holy Fuck! wat een lekker plaatje is dit weer. Laatste nummer PIGS is het prijsnummer.
Binnenkort kijken of ze dit live ook weer kunnen overbrengen want ze spelen weer in Nederland o.a. in Utrecht en Amsterdam.

avatar van likeahurricane

avatar van jurado
likeahurricane schreef:
Stay Lit is ook erg fraai, luister maar naar de live uitvoering
stay lit live in Utrecht

Mooi video-tje ! Ik heb ze afgelopen jaren 2 keer gezien, erg goeie live-act, jammer dat ik er niet bij kon zijn in Utrecht.

JdW
Dit album greep mij eigenlijk net zo als de voorganger. Heerlijke plaat, ligt goed in gehoor. Er lijken meer 'liedjes' op te staan met kop en staart terwijl de voorganger toch rauwer en ongepolijster was heb ik het idee.

avatar van Koston
Inderdaad een heerlijke en zeer genietbare plaat. Lekker ritmesectie heeft deze band zeg. Op Pukkelpop ga ik zeker eens een kijkje nemen!

avatar van nognooit
herman schreef:

Bij mij klopt dat wel. Ik heb die album nu enkele keren beluisterd en het ligt zeker prettig in het gehoor, maar ik vind 'm nu wel wat saai.
De omschrijvingen hierboven over het vorige album klinken een stuk aantrekkelijker, dus die ik vandaag even proberen.

Had het niet verwacht, maar op de langere termijn blijkt dit toch wel een erg goede plaat. Hard draaien helpt. Ik doe er een vol punt bij.

avatar van stef212
Ik vind hem toch echt wel steengoed. Hoe heerlijk lopen de tracks niet in elkaar over?

avatar van Raconteur
Hele goede plaat, perfect voor als je niet goed wakker bent.

avatar van bernard
Ik vond deze bij het eerste luisteren ok, maar na enkele luisterbeurten constateer ik dat hij niet blijft boeien. Stay lit is wel echt sterk. Verder nog een paar toffe nummers, maar nergens echt opwindend. Jammer, want de vorige cd was een ontdekking. Ik leg deze maar weer even weg en probeer later opnieuw.

avatar van Djarune
Net even de volume van een nieuwe hifi set uitgetest met "Stilettos" Wat een geweldige beukplaat is dat!

avatar van Noere
Die video van Red Lights.. Bullit maar dan met katten en goede muziek. Ja leuk.