Heaven Shall Burn - Invictus (2010)

Alternatieve titel: Iconoclast III

Duitsland
Label: Century Media

1. Intro (1:09)
  2. The Omen (3:38)
  3. Combat (3:48)
  4. I Was I Am I Shall Be (3:57)
  5. Buried in Forgotten Grounds (5:33)
  6. Sevastopol (4:03)
  7. The Lie You Bleed For (4:42)
  8. Return to Sanity (3:20)
  9. Against Bridge Burners (3:29)
  10. Of Forsaken Poets (4:32)
  11. Nowhere * (2:28)
  12. Given in Death (5:11)

met Sabine Weniger

13. Outro (1:48)
avatar van andnino
Beetje meer van hetzelfde. Een aantal nummers doet denken aan Antigone, maar die kalme intro's worden met het album oubolliger, en andere foefjes (een technodeuntje?) passen gewoon niet. Deze band doet het op zich prima, maar mijn echte aandacht zijn ze kwijt.

avatar van bennerd
Is de plaat al een beetje korter dan de vorige?

avatar van andnino
45 minuten, wat dat betreft wel beter ja. Ik ben hier ook beter over te spreken dan over Iconoclast. Maar zo goed als Deaf... en Antigone, nah...

avatar van bennerd
Ik ben benieuwd, zal je mening binnenkort wel lezen zeker?

avatar van andnino
Dat is de bedoeling inderdaad.

avatar van knoltor
Hij staat in zijn geheel op Myspace.

avatar van andnino
Niet alleen de albumhoes. De muziek is eveneens onze zintuigen eerder gepasseerd.

avatar van bennerd
Klopt, als je het eerste deel van Iconoclast goed vindt, dan zul je deze plaat ook wel lusten (logisch ook). Zwaar op de maag liggende metalcore met veel invloeden uit de melodieuze death metal.

Grappig om dat zangeresje in Given in Death te horen. Maar het past wel

avatar van james_cameron
Goed uitgevoerde metalcore, maar mijn klachten aangaande de voortdurende krijszang blijven bestaan. Daarnaast is er iets te weinig variatie tussen de songs onderling. De sporadische techno-beats vind ik dan wel weer een welkome toevoeging.

heerlijke combi van antigone en iconoclast.
alles stemt goed op elkaar af, echt respect voor die duitsers.