Candle Nine - The Muse in the Machine (2010)

Electronic
Label: Tympanik

1. Internally Threaded (6:03)
  2. Penumbra (6:22)
  3. Raison D'etre (5:34)
  4. R5-D50-R8 (5:56)
  5. Imperfect (4:51)
  6. Wintermute (5:16)
  7. Icarus Descending (4:28)
  8. Kerrianne's Spine (6:01)
  9. Someone Anyone (9:26)
  10. Wintermute [Access to Arasaka Rmx] (4:55)
  11. R5-D50-R8 [R2-D2C3-PO Mix by Autoclav1.1] (3:59)
avatar van bas
bas
samples op tympanik klinken belovend. Cover is gaaf. Ingredienten zijn aanwezig. Luisteren volgt

avatar van orbit
Prima en chill plaatje dit, maar weinig opzienbarend of vernieuwend.. gewoon electronic zoals je ze van meerdere artiesten hoort, denk aan Gridlock of Keef Baker, maar dan wel de light versie. Maar om lekker mee weg te dromen in het zonnetje heb ik hem al een paar keer succesvol gedraaid.

Prima album inderdaad. Goed gedoseerde melodieën, voice-samples, beats en weinig inkak-momenten. Echt een 'light versie' van Gridlock/Keef Baker zou ik het niet willen noemen, er zit toch behoorlijk pit in de meeste nummers (en beats).

In de auto bevalt me deze plaat in ieder geval meer dan goed.

avatar van orbit
Ik vind Gridlock zwaarder en vooral abstracter dan dit.. dit is toegankelijker en dus wat "lichter" te verteren voor de ongeoefende electronic-luisteraar.