Bone Thugs-N-Harmony - Uni5: The World's Enemy (2010)

Label: Asylum

1. The Law (Intro) (1:00)
  2. Rebirth (7:15)

met Thin C

3. See Me Shine (6:04)

met Jay Rush

4. Only God Can Judge Me (4:13)
  5. Wanna Be (5:18)
  6. My Life (4:49)
  7. Everytime (5:34)
  8. Fearless (Interlude) (0:34)
  9. Gone (4:33)

met Ricco Barrino

10. Meet Me in the Sky (5:16)

met K-Young

11. Universe (3:44)
  12. A New Mind = a New Life (Interlude) (0:44)
  13. Pay What They Owe (5:26)
  14. Facts Don't Lie (3:42)
Rhythm & Poetry schreef:
Ik heb dit altijd al de zwarte versie van The Backstreet Boys gevonden, ook nu weer. Een track als Meet Me in the Sky slaat gewoon alles.

Edit: vroeger waren ze soms nog de ghetto versie.

Jij kent waarschijnlijk alleen wat softe singles, want als je E. 1999 Eternal luisterd kan je ze echt niet vergelijken met Backstreet Boys.

avatar van Rhythm & Poetry
Ook op dat album hadden ze al Backstreet Boys-trekjes. Neem alleen al die single Tha Crossroads (bonustrack ik weet het). Toen was het alleen nog minder, maar nu ze allemaal ouder zijn is het echt niet stoerder dan AJ die aan de drugs zit.

avatar van No Surrender
Backstreet boys trekjes op E. 1999? Sorry maar dat is de grootste onzin van alle berichten die jij schrijft. Dat je het over dit album zegt en S&L kan ik nog inkomen (al kan je elke mainstream album van een rapgroep Backstreet boys achtig noemen), alleen E. 1999 is echt niet soft op Tha Crossroads misschien na. Maar volgens mij beoordeel jij BTNH niet helemaal subjectief en kraak jij toch alleen maar alles van hun af.

avatar van Rhythm & Poetry
Creepin on Ah Come Up vond ik best dope, staat ook op 2*. Volgens mij vind jij alles goed van de heren. We houden het zo mooi in evenwicht. Vrede op aarde.

avatar van No Surrender
Alles goed? Een 3 geven is niet goed maar redelijk. Ze hebben ook troep (vooral solo) maar IMO hebben ze ook top materiaal. Wat vind jij zo slecht aan BTNH R&R?

avatar van Rhythm & Poetry
Ik zal de vraag voor R&R beantwoorden als je dat goed vindt:

Als je dit nog drie sterren geeft - met alle respect - dan durf je gewoon geen kritiek op je favoriete act te geven. Als Atmosphere met een wanproduct als dit zou komen zou ik het met de grond gelijk maken. Ik vind BTNH met name zo slecht omdat ze mij aan de zwarte versie van The Backstreet Boys doen denken.

avatar van No Surrender
Ik heb Back with the Thugz van Bizzy 2 sterren gegeven. Ik heb Speaking in Tongues van Bizzy 2 sterren gegeven. Ik heb It's Not a Game van Layzie een 2,5 gegeven. Ik heb Thug on da Line van Krayzie een 2,5 gegeven. Ik zou Bone 4 Life (die niet op de site staat) een 1,5 hebben gegeven. En ik heb 5th Dog Let Loose van Flesh een 2 gegeven.

Het zijn niet hele lage cijfers, maar het geeft wel aan dat ik niet altijd alles even goed vind van de heren. Ik ben niet al te kritisch, ik vind het moeilijk om een album te beoordelen. Maar het is niet zo dat ik geen kritiek op hun durf te geven.

Maar ik begrijp echt niet hoe je hun de zwarte versie van de Black Street Boys kunt noemen als je ook Creepin on ah Come Up heb geluisterd. De vroegere BTNH is juist het tegenovergestelde van the BSB.

avatar van No Surrender
Het probleem is trouwens met dit album de beats en de vervelende refreintjes. Ik vind elk lid eigenlijk elk nummer wel sterk komen (op paar uitzonderingen na) maar de hele sfeer is veelste blij. En het refrein op Wanna Be en Gone is

De interludes en intro's zijn vreselijk overigens. Gaat nergens over. Had liever gehad dat ze Rebirth als nummer 1 hadden en Innovation, Debt to Society en Determination hadden toegevoegd.

Ik vind het ongeloofelijk dat het beste nummer van de afgelope jaren van BTNH het niet gehaald heeft. Waarschijnlijk omdat JR het geproduceerd heeft, maar dan moeten ze een keer niet gierig doen en gewoon goed betalen voor een beat.

YouTube - Bone Thugs-n-Harmony - Debt to Society (The Worlds Enemy)

avatar van Stapler
Ach R&P zit je te pesten. Ik ben het helemaal met je eens BTNH zijn de shit en alles is goed van hun .

avatar van Jorge-E
R&P, jij vind Bone blijkbaar slecht, waarom neem je dan nog moeite om hun nieuw album (of toch al Meet Me In The Sky) te checken? Of je het leuk vindt of niet, Bone is populair, net als MF Doom. Jij vindt Bone niks waard en ik vind Doom niks waard maar ik ga niet steeds zijn nieuwste shit afkraken. Ook heb ik soms het gevoel dat je bevooroordeeld naar een album luistert, zo gaf je Dinner and a Movie van Brotha Lynch Hung meteen een 1.5 (staat los hiervan, maar je hebt waarschijnlijk gedacht "laat ik eens kijken hoe slecht het nieuwe Bone album nu is")

Jij bent geen fan dus waarom moeite nemen om het te beluisteren? Leg liever wat Atmospehere op, daar genieten jij, No Surrender en ik meer van.

avatar van Rhythm & Poetry
Ik ken alleen die single, kwam toevallig op mijn pad. Heb het toen een draai gegeven, vond het niks plaatste een mening bij dit album. Verder maken jullie er vervolgens heisa van. Dit is ook nog eens van de weinige BTNH-albums waar ik een bericht bij plaats.

Precies drie jaar geleden schreef ik dit bij S&L:

Akonner schreef:
Ik ben hier zeer onder de indruk van 4,5* in mijn enthousiasme.

Rhythm & Poetry schreef:

T enige wat ik daarover kan zeggen is pure onzin, als je die clip kijkt wat heeft dat te maken met backstreet boys? omdat ze harmonizen? met z'n alle achter elkaar korte textjes?

Zelfs pac had tegen bone gezegd dat dat nummer hem heeft geholpen zn tijd in de gevangenis door te komen

Ten eerste is dat geen popmusic maar gewoon een nummer met een boodschap en gaat dus ergens over.

Popnummers van backstreetboys gaan voornamelijk alleen maar over liefde en hebben refrijntjes waar elke breezer-sl*t van 11 t/m 16 ? jaar op mee zingt.

Zoals ik in een vorig bericht al zei dit album is wel R&B/pop backstreet boys achtig, kijk naar de clips en ook hoe ze op de cover staan maar van ''The Crossroads'' wat een f*cking rap klassieker is mag je dat zeker niet zeggen, en denk dat veel mensen het daar mee eens zullen zijn!

avatar van No Surrender
Niet om het een of ander, maar Rhythm and Poetry, waarom luister jij eigenlijk nog Bone Thugs albums? Dat je er een of twee checked begrijp ik. Maar als je dat niets vindt dan ga je de andere albums toch ook niet luisteren. Je weet immers al dat je Bone Thugs slecht vind. Ik vind bijvoorbeeld DJ Tiesto helemaaal niks, ik ga toch ook niet albums van hem luisteren van hem dan.

Klinkt mij niet logisch, een album luisteren waarvan je van te voren weet dat t vreselijk is.

avatar van Rhythm & Poetry
Ik vond ze vroeger goed, daarom ken ik de albums. Ik heb niet eens op elk album dat ik van ze ken een stem uitgebracht omdat ik dit niet nodig vond, alleen de relevanten hebben nog een cijfer gekregen.

avatar van P.O.W.
Na S&L verwachte ik echt een teleurstelling maar ik was toch redelijk verbaasd, een paar heerlijke tracks staan hierop, helaas ook weer missers waardoor dit zeker niet de plaat is waar de oldschool fans (zoals ik) op zaten te wachten. Die 90's feel kunnen we sowieso wel vergeten maar voor een groep die voor mij van die feel afhankelijk was vind ik dit zeker geen slechte effort. 3*

Rhythm & Poetry schreef:

Nogal een bizarre vergelijking! Mo murda mo muda of I want it thaaat waaay! Whahhahaa... Maar goed, ik moet zeggen dat ik dit album slechter vind dan de fixtape van afgelopen kerst. Ik had er meer van verwacht. Er staan wel een aantal lekkere tracks op zoals see me shine, facts don't lie en nog een paar. De e.1999 tijd is voorbij, maar ik vind dat ze zich nog steeds hun eigen sound hebben. Check voor de grap bone enterprise is toen ze nog echt jong waren dat was gewoon old skool rap maar ook weer vernieuwend voor toen.
Anyways het album mag dan niet zo goed zijn als voorgaande albums... en toch vind ik het een vermakelijk album!

Wat de happy sfeer betreft: ja, ik denk persoonlijk dat ze over hun doem en verderf en schop tegen de maatschappij attitude zijn gegroeid door de jaren heen. Luister Hell sent maar is en daarna gone is. Enjoy!

Bone Thugs is uniek en niet te vergelijken met wie dan ook!

avatar van Jorge-E
Ja, op de Fixtape stonden wat goede liedjes maar ook wat minder, zoals Too Small en Something 2 Smoke 2. Die voelde ik helemaal niet. Pay What They Owe en Facts Don't Lie zijn trouwens twee prachtnummers. Vooral die laatste is wat harder.

avatar van TheLegacy
Ik snap echt niet hoe je, hiervoor 4 sterren kan geven. Ik ben eigenlijk best benieuwd naar je reden? Vind het zelf allemaal ongeïnspireerd maar blijkbaar vinden sommige mensen dit wel de moeite waard.

avatar van Jorge-E
De Bones rappen op elk liedje heel goed. Op een paar liedjes die gerust geschrapt mochten worden na is het gewoon erg goed. Rebirth, Universe, Facts Don't Lie en Pay What They Owe zijn mijn favorieten. Die zijn veel beter dan wat er op S&L stond en de rest is ook gewoon goed. Als je dit album een lage score geeft omdat die gelekte tracks als Determination, Innovation en Debt To Society stel ik me daar ook vragen bij. (ik weet niet of jij dat doet, maar goed)

avatar van TheLegacy
Nee, dat doe ik niet. Ik beluister dit album omdat dit het album is wat ze uitbrengen en die vind ik simpelweg niet goed genoeg. Neem nou een track als Gone daar zit een vreselijk refrein op en verder is het ook zo corny als wat. Ik bedoel als je dan commerciële tracks wil maken doe het dan zoals op S&L in de vorm van I Tried of Lil' Love.
Het album duurt dan ook maar 58 minuten vaak vind ik dat een pluspunt mits het dan gevuld is met goede nummers in plaats van fillers. Hier heb ik het idee dat 50% tot 70% nog filler-materiaal is. Alleen bij Only God Can Judge Me, Pay What They Owe en Facts Don't Lie hoor ik gedreven raps op goede producties.

PS: De producties van Swizz Beatz vond ik gewoon veel beter bij de moderne Bone Thugs passen als deze die ze nu gebruiken. Deze klinken ja ik weet niet het goede woord maar iets van Techno ofzo.

avatar van Jorge-E
Zowel S&L als dit album hebben hun goede en hun vreselijke nummers. Bij S&L was dat Lil Love en hier Gone en Wanna Be. S&L in het algemeen vond ik commerciëler klinken dan dit album. Ik ben het met je eens dat het hier en daar corny is. Ze hebben het ook net iets te vaak over haters, maar goed.

Ik tel in totaal 7 zeer goede tracks. Er zitten inderdaad wat fillers bij (namelijk Wanna Be, Everytime en Gone) maar die halen het niveau niet veel naar beneden.

Ik snap wat je zegt over de beats, dat ze iets te "techno" klinken. Ik vind ze even goed passen bij Bone als Swizz Beatz. Maar Pay What They Owe bijvoorbeeld heeft een heel aparte instrumentatie met snaarinstrumenten dus het is niet heel het album zo.

avatar van No Surrender
Er zijn een paar verschrikkelijke dingen aan dit album. Ten eerste de intro en de interludes, te slecht voor worden. Ze hadden beter Determination, Debt to Society en Innovation erop kunnen zetten ipv de intro en de interludes. Ten tweede zijn Gone en Wanna Be verschrikkelijke nummers.

Het is makkelijk te zien dat Warner Bros. voor de goedkope weg is gegaan. Er zijn bijna geen samples betaald (The Earth Song van MJ bij What Have We Done en Heaven van The Beatles dacht ik voor Determination) en ze hebben geen dure beats willen kopen (Debt to Society beat van JR Rottem). Ook wilden ze niet betalen voor dure gastartiesten, daarom maar van die vercrackte rappers/zingers (daarom staan Thin C en Ricco er wel op en Tech N9ne niet).

Ook kun je zien dat WB een radio vriendelijk album wilden, terwijl de hardere nummers (Cradle to the Grave, Innovation, Murda on U) veel beter zijn dan wat er op dit album staat.

Het is jammer, want als WB geld in het project had gestoken en ze Bone de keuze hadden laten maken welk nummer op het album zou komen staan had je een klassieker. De potentie zat erin, dat kun je horen aan de gelekte nummers (kut kwaliteit) op YouTube. Helaas is het een poppy album geworden met een paar erg sterke tracks maar ook missers.

avatar van TheLegacy
sluit ik me helemaal bij aan!

Rene1979
Vroeger waren dit wel mijn helden. Dat snelle rappen en met die enorme fijne beats. Helaas is het na het album met Easy en E1999 snel achteruit gegaan met de heren. Jammer.

avatar van No Surrender
Un-Glaub-Lich dat dit nummer niet op het album staat. Zou het beste nummer van het album zijn.

YouTube - Bone Thugs N Harmony - Determination(New Official Music Video) 2010 Exclusive!!!

No Surrender schreef:

Ja, het is een goed nummer, maar iets te veel refrein vind ik.

avatar van No Surrender
Maar dat refrein vind ik juist erg goed aan het nummer.

avatar van MJ_DA_MAN
Leuk nummer.

Sarcastisch of niet

Met jou weet ik het nooit als het over Bone Thugs gaat.

Had wel eens gelezen dat jij de goede nummers van BTNH echt goed vond en de mindere nummers ook echt slecht vond.

avatar van MJ_DA_MAN
Nee hoor, waarom? Ik bemoei me trouwens verder nauwelijks met Bone Thugs.