Scissor Sisters - Night Work (2010)

Label: Universal

1. Night Work (3:07)
  2. Whole New Way (2:54)
  3. Fire with Fire (4:14)
  4. Any Which Way (4:41)
  5. Harder You Get (3:05)
  6. Running Out (3:09)
  7. Something Like This (3:02)
  8. Skin This Cat (2:41)
  9. Skin Tight (3:26)
  10. Sex and Violence (4:10)
  11. Night Life (3:37)
  12. Invisible Light (6:15)
avatar van CHIEP
CHIEP (crew)
"Invisible Light" is hier te beluisteren.

Mooie titel + hoes combinatie.

avatar van Arrie
Leuk! Dat nummer belooft veel goeds!
En die hoes inderdaad.

ja die hoes, een beetje gay

avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
Een beetje?

avatar van Sibren
Wat is er, nog niet helemaal zeker van jezelf?

avatar van titan
titan (crew)
hulst_billy schreef:
ja die hoes, een beetje gay

Nou en, een verademing tussen al die hoezen die heel erg hetero zijn. Daar hoor je nooit wat over...

avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
Sibren schreef:
Wat is er, nog niet helemaal zeker van jezelf?

Als ik denk aan de Scisor Sisters, zie ik jou altijd voor me, dansend op het nummer 'I Don't Feel Like Dancing'. Dat zegt mij altijd wel genoeg

avatar van musicfriek
titan schreef:

Dank U.

Lekker bevooroordeeld weer

Aparte hoes inderdaad.

avatar van Weirdo Wizzy
Eigenlijk ben ik het wel eens met Maartenn. Daar komt bij dat dit ook echt over de top nichtenmuziek is om het maar eens plat te zeggen. Zag vandaag ook toevallig die clip voorbij komen weer van 'I Don't Feel Like Dancing' Scissor Sisters, echt een groep waar ik heel naar van wordt.

avatar van Paap_Floyd
Stel je niet aan. Take your mama

Die nieuwe single vind ik niet veel aan eigenlijk...

Laat ik het zo zeggen: door zo'n hoes, zal ik deze plaat nooit kopen.

Ah, een twijfelkont................ past wel in de stijl van deze hoes dus

Wist trouwens niet eens dat er een nieuwe zat aan te komen.
In eerste instantie een door mij verfoeide band, later wat bijgetrokken, nu nog steeds niet helemaal wetend wat ik er mee aanmoet en erg van mijn bui afhankelijk.

aERodynamIC schreef:

Ah, een twijfelkont................

Fleetwood fan
Lekker kontje! Nu hopen dat de muziek net zo lekker is als de 2 voorgangers. De aantal jaren rust heeft de zanger (Jake) blijkbaar goed gedaan want op YouTube ziet hij er fantastisch uit bij een recent optreden. De hoes trekt in ieder geval aandacht zo te lezen. Goeie zat van deze groep!

avatar van Sibren
Maartenn schreef:

Moet eerlijk zeggen dat ik ook niet zoveel heb met die SS. Echter van 'I Don't Feel Like Dancing' moet je toch toegeven dat het een instant classic was! Jammer dat dat soort nummers dan weer kapot wordt gemaakt door de radiostations. Die het minimaal 3 keer per uur draaiden over een periode van 4 maanden. Toen was de lol er toch echt wel vanaf!

Invisible Light heerlijke plaat, ben misschien toch wel benieuwd naar deze plaat. En anders wel naar de remixes die er allemaal wel weer gaan komen

En over die hoes....SS is toch ook gewoon gay?

Ik vind die single wel leuk hoor.. Fire With Fire

avatar van Arrie
Mwah, ik vind Scissor Sisters op z'n tijd toch wel erg leuk hoor. En inderdaad, het is behoorlijk over de top, maar dat betekent niet dat er geen kwaliteit in zit.

avatar van coldwarkids
en ja.. ook homo's kunnen "strakke" muziek maken vaak een onderschatte band .. dat is dan wat jammer. Mindere nummers zoals I Don't Feel Like Dancin scoort dan weer goed.. (klinkt dan ook wel commercieel natuurlijk)
Hopen dat dit een album wordt dat mooi voor de alternatievelingen blijft daarmee wil ik zeggen dat dit niet een album moet worden vol met top40 hits, maar met "coole" underground nummers.

ik vind Invisible Light ook heerlijk nummertje.. niet al te commericeel tintje(door Stuart Price gemixt) Fire With Fire is ook een briljantje.. alleen vrees ik dat dit uitgemolken wordt tot radio hit werk.

We zullen maar afwachten

avatar van Luky12
Ik wacht af wat dit gaat doen:D Fire With Fire is een briljant nummer geworden! Las vandaag in de nieuwe OOR dat dit nummer is gebaseerd op zijn ervaring in de disco waar een vuile sexparty bleekt te zijn. Om eerlijk te zijn is ook wel een vies mannetje maar de muziek die de maakt is buitengewoon goed! Kan niet wachten op het album!

Luky12 schreef:

Ja daar kwam de gehel inspiratie vandaan. Dat had Jake gezegd in een interview ergens vorig jaar met Popjustice. Ik las dat het een plaat was om op te neuken? xD

Ik kijk hier echt naar uit! Ik wil ze live zien op 5 juli, hopelijk heb ik snel het geld bijeen xD Anders is het uitverkocht. Ze doen een 5 data tour door Europa voor dit album, dus dat is best wel exclusief!

Poehee! Ik heb hem net zien liggen op internet en raapte hem maar op, uit nieuwsgierigheid. Heb hem geluisterd en mensen, ik houd van deze plaat.
De nummers zijn funky, sexy zitten tekstueel ook weer goed in elkaar. Ta-Dah wordt ver achter ons gelaten en een seksuele explosie aan foute, zweterige disco muziek ontfermt zich over ons. Ik heb hem nu nog maar eenmaal geluisterd, maar ik weet zeker dat ik deze plaat heel vaak ga beluisteren!

Nu al 4,5*

Flopsie schreef:

Ik las dat het een plaat was om op te neuken? xD

Haha het is inderdaad anders dan Ta-Dah. Het gaat echt de super strakke disco kant op. Niks mis mee. Topmuzikanten zijn het!

En ja het is inderdaad meer een plaat om op te neuken dat je er in je eentje onderuit gezakt naar luistert

Scissor Sisters.......... brrrrrr............. wat heb ik daar lange tijd toch een enorme hekel aan gehad (en nee hoor; ik vind homo's eigenlijk wel leuk ).
Bee Gees hebben we wel gehad en dan die gruwelijke Pink Floyd cover. Nee, aan mij waren ze niet besteed.

Toch is er eens een soort omslag gekomen en begon ik ze wel vermakelijk te vinden. En zelfs die vermaledijde cover kan er anno nu wel mee door bij mij.
Hierdoor is het debuut uiteindelijk gekropen naar een 3,5* en de opvolger heeft het nog tot een 3* weten te schoppen.
Niet slecht voor een bandje dat ik eigenlijk niet moest.
Wat me altijd een beetje heeft doen twijfelen aan dit gezelschap is het gevoel dat ik er bij kreeg: een gevoel dat ze ergens ook een soort serieusheid wilden vertegenwoordigen: 'wij zijn heus niet alleen maar dat foute feestbandje'. Het is niet alleen maar fun dus, zoiets. En waarom ik dat zo ervaar kan ik niet goed uitleggen laat staan of dat ik weet hoe de Sisters daar zelf over denken of wat ze precies willen uitdragen.

Nu is er dan Night Work en YES! het gevoel is weg, want dit album staat vol ongecompliceerde disco-fun van het betere soort. Hierdoor komen ze totaal niet krampachtig meer op mij over en straalt dit album een luchtigheid uit die zeer aanstekelijk werkt. Relaxed, ontspannen muziek maken. Dansen zullen we (en zoals ik hierboven lees blijkbaar ook neuken, maar daar kan ik me wat minder bij voorstellen eigenlijk).
Dat de cover opvalt moge duidelijk zijn maar dat past dan wel weer bij Scissor Sisters en dat mag ik dan wel; dat heb ik altijd wel leuk gevonden aan Jake Shears en zijn maatjes.

Strak kontje? Zeker, maar ook zeer strakke disco-pop anno 2010 die zeer goed uit de verf komt en daarmee scoren ze wat mij betreft voor het eerst echt zoals ik ze graag zie scoren. Ik ben vanaf nu over de streep getrokken en dans fijn mee op het eerste Scissor Sisters album dat 4 discoglitters weet te scoren.
Zweten zullen we, en of je dat door het dansen, neuken of sidderen van deze muzek komt doet er verder niet toe! I feel like dancing!

avatar van NewYorkCityLight
Volgens mij is dit een beetje hetzelfde als Alcazar qua foutheid maar wel betere muziek? Of zit ik er nu heel erg naast.

avatar van Arrie
Als je het mij vraagt zelfs veel beter. Je kent I Don't Feel Like Dancing toch wel?

avatar van NewYorkCityLight
Ja, die ken ik zeker nog wel. Werden we mee doodgegooid een aantal jaar geleden. Vroeg me alleen af of de rest van de muziek verder gaat in die lijn.

avatar van Arrie
Op Ta-Dah, het album waar I Don't Feel Like Dancing op staat, gaat het wel verder in die lijn. Eerste album ook wel een beetje, maar die vind ik zelf leuker. Dit album heb ik nog niet beluisterd, maar schijnt wel anders te klinken als de vorige twee albums. Maar de muziek is inderdaad over het algemeen wel fout.

I Don't Feel Like Dancing is een uitzondering op de plaat Ta-Dah