Gavin DeGraw - Chariot (2003)

Label: J

1. Follow Through (4:01)
  2. Chariot (4:01)
  3. Just Friends (3:27)
  4. (Nice to Meet You) Anyway (3:47)
  5. Chemical Party (3:03)
  6. Belief (4:29)
  7. Crush (3:27)
  8. I Don't Wanna Be (3:39)
  9. Meaning (3:37)
  10. More Than Anyone (2:59)
  11. Over-rated (4:13)
  12. Follow Through [Stripped] * (4:30)
  13. Chariot [Stripped] * (5:01)
  14. Just Friends [Stripped] * (4:51)
  15. (Nice to Meet You) Anyway [Stripped] * (4:48)
  16. Chemical Party [Stripped] * (4:56)
  17. Belief [Stripped] * (3:11)
  18. Crush [Stripped]) * (3:22)
  19. I Don't Wanna Be [Stripped] * (4:06)
  20. Meaning [Stripped] * (3:42)
  21. More Than Anyone [Stripped] * (3:50)
  22. Over-rated [Stripped] * (6:22)
  23. Change Is Gonna Come [Stripped] * (12:27)
wotjek
Goede plaat, goede muzikant. Echt één voor de toekomst, want volgens mij kan hij nog veel meer en beter.

avatar van vanh
Heb hem net geluisterd, fijne stem. Zit meer in, ook mijn mening. Ben benieuwd naar zijn andere werk. Iemand??

Leuk manneke

Favourite
Lekkere stem, goed album..

Lekkere plaat. helaas is dit zijn eerste album, heb niks anders kunnen vinden. ik kan maar één ding over deze artiest zeggen: ik wil meer horen!

Prima album, goeie muzikant met goeie nummers

avatar van musicfriek
Is dit album alweer uit 2003?? Zo lang geduurd voor hij doorbrak in Europa?

Blijkbaar..vind deze cd ook érrug goed

avatar van musicfriek
De eerste 2 nummers vond ik goed te pruimen, maar die nieuwe?? (Chariot). Wat een zeiknummer vind ik dat zeg... Zo ongelooflijk zeurderig. Typisch een cd die ik alleen zou kopen als ie in de uitverkoopbakken ligt...

Het is allemaal niet erg hoogstaand: het kabbelt aangenaam door.
Probleem met dit soort albums is dat het die enorm grote grijze vergaarbak niet weet te ontstijgen.
Ieder jaar komen er weer van dit soort albums uit waar echt vrij weinig op aan te merken valt, alleen is het allemaal ietwat saaiig.
Ik vind dit soort cd's erg geschikt als je bezoek hebt die niet zo "into muziek" zijn als ik.
Bezoek die Rufus Wainwright vast vreselijk elitair gekweel zal vinden; bezoek dat dit soort neutrale muziek stilletjes goed weet te keuren door hun voetjes langzaam mee te laten tikken op de maat van de liedjes van Gavin deGraw.

"Gavin wie? Ken ik niet: maar klinkt wel lekker hoor".

Ruby1966
Het is inderdaad allemaal wat saai en gladjes. Daarentegen klinkt de bonus-cd Chariot Stripped een stuk interessanter. Dit zijn precies dezelfde nummers maar volledig ontdaan van die "gladheid". Eigenlijk een totaal andere Gavin. Naar die stripped versie luister ik graag.

Echt een talentje die Gavin DeGraw, hij heeft al zijn nummers zelf geschreven. Ik moet zeggen dat ik eerst niet zo gecharmeerd was van Gavin DeGraw, maar nu vind ik het echt heerlijke muziek 4,5*

avatar van BoordAppel
De video van Chariot is blijkbaar door Zach Braff geregisseerd. Mooi gemaakte clip.

Wouw, echt een super cd zeg!
Just Friends, Chariot, Meaning, Chemical Partij allemaal super liedjes. Ik kan er zo een paar uur naar luisteren.

Tja, ook ik ben al een tijdje verkocht. Ik luister hoofdzakelijk naar punk en metal, maar ik kan deze cd maar niet afzetten. Hij zit al maanden in mijn cd speler. Ben in Paradiso geweest en nu maar weer naar Vredenburg. Twee keer uitverkocht. Jammer dat ie te populair wordt.

Ruby1966 schreef:

Ik vind de Stripped-versies ook veel beter. Daar kan je egt horen wat Gavin DeGraw allemaal in huis heeft. Erg soulful..

Enne...Aero, wanneer voeg je de bonustracks toe?

avatar van marco straaten
een goede plaat van een vent met een dijk van een stem

Inderdaad een mooie stem.

avatar van Nicolage Rico
Ik vind "Just Friends" een erg goed nummer, dat alle commerciële troep ver achter zich laat. Op een aantal uitzonderingen na. Jammer dat ik dit nummer de komende tijd TE vaak ga horen, aangezien het nummer 100 x per dag op de radio komt en de radio aanstaat op mijn werk.

Geweldig album. Verassing van het jaar. Ik erger me eigenlijk helemaal niet aan de plotselinge hoeveelheid singers/songwriters. Gavins' stem kan ff wennen zijn, maar wat hij er mee doet is magic. (soul brother!) Na een aantal luisterbeurten neurie je elk nummer zo mee...en toch worden ze niet snel saai. Fijn gebruik van instrumenten ook. Lekker zomers allemaal.

Ook chariot stripped mag er zijn. Heel puur (die piano!). Gavins' andere kant. Kan niet wachten op zijn nieuwe album.

Zijn concert in paradiso was ook geweldig...en wat is hij een aardige gast!

avatar van jordybeukeboom
Is Wijnand Jansveld uit Gavins band een NL'er?

Jah hij is Nederlander

Gavin Album heb ik iets te vaak gehoord maar het blijft leuk

Ik luister nu naar live optredens van hem en Unreleased songs love it!!

Heb site gemaakt check ff www.imonline.nl/--Gavin-DeGraw--

Hope you like it!!

Hee allemaal,

Ik ben al een tijdje fan van gavin. Als je zijn cd chariot goed vind, moet je zeker ook z'n andere nummers horen. Op sites zoals www.youtube.com kun je allemaal live optredens bekijken. Het geluid is niet altijd even geweldig, maar je krijgt toch een goede indruk van wat hij nog meer kan, behalve de nummers op chariot.. wat volgens mij heel veel is.
Begin 2007 komt waarschijnlijk z'n nieuwe cd uit, met ook veel nummers die hij nu alleen live doet.

Hilarious
Goed album. "I Don't Want to Be" de soundtrack van One Tree Hill is zeer goed.

ontdekt via One Tree Hill... Binnenkort komt hij trouwens naar België, Marktrock 14/08/2006

avatar van Ali Chemicali
Aller aardigste plaat, maar ik het gaat me nogal snel vervelen en dat geld met name voor z'n stem.

EDIT: komt ie neit eigenlijk uit Canada?

Hij komt 16 aug ook naar Utrecht toe!:)

4am_forever
Was wel een geweldig showtje in Utrecht.

avatar van Mon
Mon
Grappig dat hier een nummer getiteld 'Over-rated' opstaat. Dat is Gavin inmiddels niet meer, de hype is een beetje overgewaaid. Thankgod, want je werd echt doodgegooid met zijn muziek. Typische gevalletje van: het is leuk zolang het leuk is. Helaas: da's al gauw niet meer.

Toen ik begon met One Tree Hill kijken viel de soundtrack me gelijk op. Dusja, dan ga je even kijken en die bleek afkomstig van dit manneke. Ongeveer een jaar later werd het een hit. Zo'n radio-hit. Die je een keer of 20 per dag voorbij hoort komen, en dus na een week gegarandeerd zat bent. Met de andere single'tjes hetzelfde verhaal: op zich leuke nummers, maar niet in die mate.

Toch is dit natuurlijk een prima album. Gavin is getalenteerd, zet wat leuks neer en het klinkt allemaal fijn. Follow Through kan ik ondanks de overdosis eraan nog steeds met genoegen beluisteren, en Nice to... zet ik ook wel nog eens op .
Al met al: 3,5*
Ik ben benieuwd naar zijn volgende album, want dat kan nooit lang meer op zich laten wachten..?

Zomerse en goede muziek. Aardige vent en gelukkig laag-bij-de-gronds (Na zijn optreden in paradiso kon je met hem praten terwijl zijn ouders achter hem stonden ).

Heb er goede herinneringen aan, en ben dan ook zeer beniewd naar zijn volgende werk.

5 sterren.