Robyn - Body Talk Pt 1 (2010)

Zweden
Pop / Dance
Label: Konichiwa

1. Don't Fucking Tell Me What to Do (4:13)
  2. Fembot (3:35)
  3. Dancing on My Own (4:48)
  4. Cry When You Get Older (3:35)
  5. Dancehall Queen (3:39)
  6. None of Dem (5:12)

met Röyksopp

7. Hang with Me [Acoustic] (3:18)
  8. Jag Vet en Dejlig Rosa (2:11)
  9. Dancing on My Own [Radio Version] * (4:13)
  10. Dancing on My Own [PMS Remix] * (3:12)
avatar van Pinsnider
Hoorde van muzekvriend Kkrizz dat er dit jaar drie platen van Robyn aan staan te komen. Dit zal dan de eerste zijn neem ik aan. Ben zeeeeeer benieuwd naar eindelijk nieuw materiaal sinds, eigenlijk, 2005 (With Every Heartbeat niet meegrekend). Spannend!!!! Ook leuk dat er een zweedstalige track op staat.

Deze release mag eigenlijk niet gezien worden als een EP, daar is hij te lang voor. Het gaat meer richting een gewoon album.

Eigenlijk is dit nog het best te bestempelen als een "mini-album", een formaat dat tegenwoordig nog maar zelden gebruikt wordt:
Mini-LP - Wikipedia, the free encyclopedia - en.wikipedia.org

Er zijn al een paar nummer gereleased hiervan, deze week via haar website:

Fembot: YouTube - Robyn - Fembot
None of Dem: YouTube - Robyn - None Of Dem

Dancehall Queen wordt trouwens de eerste officiële single, wordt gereleased op 7 juni en is een tijdje geleden al gelekt:
New Robyn! | PerezHilton.com

rabbit
None of Dem is zo'n ontzettend vet nummer, ben hier ontzettend benieuwd naar..

avatar van NewYorkCityLight
Pinsnider schreef:

Volgens mij zijn het er twee geworden.

NewYorkCityLight schreef:

Volgens mij zijn het er twee geworden.

Haar plan is nog steeds er 3 uit te brengen, denk ik:

robyn.com schreef:
Due to an abundance of great songs bursting to get out 2010 will see Robyn release not one, not two, but three albums. The first, Body Talk PT 1, will be released on June 14th with the single Dancing On My Own released the same day

Hij is al gelekt. Lekker plaatje met uitschieters "Dancing On My Own" en Cry When You Get Older. Persoonlijk vind ik Hang With Me er niet zo goed tussen passen. Ben benieuwd naar de volgende delen!

Ik ben erg blij met deze plaat, vanochtend goed geluisterd en de producties zijn top notch met allerlei kleine piepjes en thumps die door je koptelefoon springen. Geweldig! De helft kende ik natuurlijk al omdat die uitgekomen/gelekt waren, maar de rest is ook erg goed. 'Dancing On My Own' is prachtig!

avatar van Zwammer
Heb het album nu twee keer geluisterd. De openingstrack is wat saai, maar daarna valt er genoeg te genieten voor de popliefhebber. Ik begin met 4 sterrretjes.

avatar van Sibelius
Ik vind dat er iets storend is aan de stem van Robyn, daar kan zij noch ik iets aan doen maar ik geef dus wel redelijk lage score. Alleen Don't Fucking Tell Me What To Do ( omdat ze niet zingt maar praat) en None of dem (leve royksopp) kunnen me bekoren.

Gemengde gevoelens bij Robyns nieuwste worp. Allereerst: 't klinkt inderdaad geweldig, de productie is top notch. En er staan een aantal onweerstaanbare popnummers op: Fembot en Dancing on my own zijn catchy. Non of dem zou ik graag op een zaterdagavond horen.

Het dieptepunt is 'Dance Hall Queen', 'Hang with me' klinkt dan weer wat overbodig. Over 'Don't fucking tell me wath to do' ben ik nog niet uit: soms lijkt het mij een afdankertje van Madonna's American Life album (en da's voor alle duidelijkheid géén compliment), maar op andere momenten vind ik het toch een goeie beat hebben.

Toch iets meer verwacht na haar leuke debuutalbum. Misschien had ze toch iets spaarzamer moeten releasen dan drie mini-albums in één jaar tijd. Ik blijf wel benieuwd naar de twee opvolgers

avatar van barrett
Wisselvallige elpee deze.... of is dit echt een langspeelplaat?

avatar van chaotic20
Laifstail schreef:

Leuke debuutalbum? Haar debuutalbum is 14 jaar geleden uitgekomen, dus verwacht maar niet hetzelfde ofzo..

chaotic20 schreef:

Nee, ik doelde dus dat vorige album, inderdaad niet haar debuut...

avatar van MusicFreak
Dancing On My Own is alvast een erg lekker nummer, de rest vind ik voorlopig nog wat minder. Heeft misschien even zijn tijd nodig...

avatar van Pinsnider
Dancing On my Own vind ik er ook zeer ver bovenuit steken, maar de rest kan me ook zeker boeien. Lijkt een beetje op de eerste versie van haar titelloze vorige plaat naar mijn idee. En die afsluiter in het zweeds is natuurlijk een prachtige bonus, maar ook dit heeft ze al eens eerder gedaan. Een redelijk geslaagde herhalingsoefening al met al dus...

barrett schreef:
Wisselvallige elpee deze.... of is dit echt een langspeelplaat?

Een elpee is hetzelfde als een langspeelplaat. LP staat immers voor long-playing.

Jij bedoelde waarschijnlijk "EP". Wel, dit is eigenlijk geen van beide. Dit is een mini-album (zie mijn bovenstaande post).

Hier op MusicMeter wordt het wel nog opgelijst als een EP. Ik vind dat het dan toch meer past tussen de albums i.p.v. tussen de EP's.

Robyn zegt immers zelf (zie Wikipedia):
"I think this splitting a full album up into different releases is, in a way, how people listen to music as well. It's more about songs now." "But for me this is not an EP or a lesser version of an album. It's an album, but it's maybe not the normal length."

EDIT: Ik heb trouwens de videoclip toegevoegd van Dancing On My Own, wat de eerste single is uit dit album (en dus niet Dancehall Queen, wat eerder het gerucht was).

Deeltje twee komt trouwens op 2 augustus al uit!
Dat is snel! Hoeveel singles komen er dan van deze? eentje?

avatar van chaotic20
Het is de bedoeling dat ze per deel één single uibrengt. Youtube trouwens eens naar de acoustische versie van 'Dancing on my own'. Erg geslaagd. Zoek ook gelijk naar 'Be Mine @ Nobel Peace Prize' en 'With Every Heartbeat @ Rimmel Room'

Ze zou een acoustisch album moeten uitbrengen van haar bestaande nummers.

Lars.
Dancing On My Own is één van de fijnste nummers die ik ken.

dVTB
Prima mini-album. Doordat de laatste twee tracks rustige, akoestische nummers zijn, is de balans met de eerste zes nummers een beetje vreemd.

"None Of Dem" is geweldig (prima werk van Röyksopp, zoals altijd), maar ook "Dancing On My Own" en "Don't Fucking Tell Me What To Do" zijn prima tracks.

Ben alvast benieuwd naar deel 2.

avatar van Angelo
Voor een electronica/dance album vind ik dit vrij slecht. Ik las laatst een vrij positieve review over dit album waardoor ik besloot het te beluisteren. Het enige nummer dat ik wel redelijk vind is 'Dancing on my own', de rest is barslecht!

Ik kan het dan ook niet opbrengen om dit album meer dan 1,5* te geven...

Wat voor dance/electronica vind jij dan wel goed? Wat ik hiervan gehoord heb vond ik eigenlijk wel dik in orde.

herman schreef:

Om maar wat willekeurige dance/elektronica albums te noemen die beter zijn in z’n soort dan die van Robyn:
Christina Aguilera – Bionic
Lady Gaga – The fame monster
Sophie Ellis Bextor – Trip the light fantastic

Enne, ik moet ’t nummer er toch even bijzetten :
Vengaboys – Rocket to Uranus

NB: dit betekent overigens niet dat ik helemaal weg ben van de bovenstaande albums, maar ik vind ze wel stukken beter dan die van Robyn.

Hmmm, behalve Don Diablo zijn dat toch meer pop-albums met dance-invloeden, vind ik. De meeste liggen ook niet echt in mijn straatje, maar dat maakt verder niet uit.

Ik zou dit eerder vergelijken met een Little Boots of Annie, afgaande wat ik er van gehoord heb ofzo.

herman schreef:

Electropop/dance georiënteerde albums variëren nogal inhoudelijk. Qua genre is het hetzelfde. Misschien is bij een de beat wat anders dan de ander. (Standaard) pop zou ik het zeker niet willen noemen. De meeste albums waren dan ook terug te vinden in de 'US Dance/Electronic' hitlijst.

Misschien dat 't niet in je straatje ligt omdat het wat commercieël gericht is? Dat is bij Robyn dan weer wat minder (denk ik).

Klopt, over het algemeen vind ik die commerciële dance niets zoveel aan (zeker niet wat albums betreft), wat dat betreft is Robyn iets minder (hitparadegericht).

Ik vind dit bv. een behoorlijk goed recent album:
Lindstrøm & Christabelle - Real Life Is No Cool (2009)

Vind trouwens bv. de recente singles van Lady Gaga wel erg goed, maar ik zie dat toch meer als electropop dan als pure dance/electronic. In die US lijst vind je vast ook geen Booka Shade en Trentemoller terug?

Booka Shade en Trentemoller

De wat?

Zeg me alsjeblieft dat dat geen troep is uit Duitsland of Denemarken ofzo...

Nee hoor, geen troep.

Trentemoller heeft Robyn trouwens nog wel eens geremixt, om het maar weer terug on topic te brengen.

avatar van ARTHURHOFMAN.NL
Angelo schreef:

De wat?

Zeg me alsjeblieft dat dat geen troep is uit Duitsland of Denemarken ofzo...

Sorry Angelo, als je iets wilt zeggen over de electro-kwaliteit van Robyn zul je toch echt moeten weten wie Trentemoller, Booka Shade, M.A.N.D.Y., Tom Trago, The Slips, AIR, Royksopp, Kruder & Dorfmeister, Fischerspooner, Tiefschwarz en zo voort zijn.

Een mening hebben kan, maar om Robyn met een electronisch getint Aguilera-album te vergelijken...

Verder ter info: Hang With Me is geremixed voor Body Talk Pt 2 (begin september) en wordt de nieuwe single. Het moge duidelijk zijn dat Robyn electronische beats graag afwisselt met akoestische versies.

ARTHURHOFMAN.NL schreef:

Dat vind ik nou zo'n onzin, als je bijvoorbeeld een mening wilt geven over een CD van Beyonce, dan hoef je toch ook geen kenner te zijn van het werk van Destiny's Child. Of als ik een album beoordeel van Christina Aguilera, dan hoef ik toch ook niet eerst naar Jessica Simpson, Britney Spears etc. te luisteren? Ik beoordeel albums op hun kwaliteiten, voor zover die er zijn.

ARTHURHOFMAN.NL schreef:

Niemand maakt hier een vergelijking hoor. Ik gaf aan dat dance/electronica (georiënteerde) albums inhoudelijk erg variërend zijn, maar dat de titels die ik aangaf stuk voor stuk beter vind dan dit album van Robyn. Ik vind dit album van haar erg plat en overgeproduceerd klinken. Haar beste album vind ik Robyn is here, omdat dit album nummers bevat waar over nagedacht is, ze zijn catchy en goed geproduceerd. En dan te bedenken dat ik het over een album heb dat ruim tien jaar oud is.

Op dit album daarentegen heb ik geen enkel nummer kunnen vinden mij aanspreekt. Ieder z'n smaak toch?

En trouwens, als het een vergelijking was geweest (wat dus NIET het geval is), dan vind ik het nogal een -huge- compliment voor Robyn, Christina is een van de beste vocalisten ooit... dat kan je van menig zangeres niet zeggen!