Eckhardt - Big Blue Yonder (2010)

Label: Excelsior

1. On the Day (3:50)
  2. House Full of Light (4:37)
  3. Big Blue Yonder (3:39)
  4. Hey Hey (5:10)
  5. Here I Go (3:34)
  6. Drifting Away (4:31)
  7. My Friend (4:08)
  8. I Saw It (2:48)
  9. Makes a Mistake (3:12)
  10. Lost Myself (3:11)
  11. There's No Love (3:09)
  12. It's Getting Colder (3:28)
  13. Whisper This Song (3:14)
  14. Traveling Fast (3:53)
avatar van rkdev
Mooi album vol met 'kleine' liedjes van Rik Elstgeest. Hij wordt vaak bijgestaan door een dame, die een erg mooie aanvulling op zijn stem is (heb echter geen idee wie het is/zijn) vooral in nummers zoals 'Hey Hey' en 'My Friend'.
In 'Here I Go' jat hij in tekst en melodie wel van Dancing Barefoot van Patti Smith ("Here I go and I don't know why").

avatar van dix
dix
Ik heb 'm op Motel Mozaique gezien, die dame is in alle opzichten een mooie aanvulling en bovendien Rotterdams
Maar het zijn de liedjes die het 'm echt doen : allemaal even catchy. Knap.

rkdev schreef:

Blijkbaar een Zwitserse vriendin van Rik... verder weinig over bekend. Overigens inderdaad een mooi album met luisterliedjes...

avatar van CD-Recensies
Eckhardt met ontleedliedjes

Het debuutalbum van Eckhardt genaamd Big Blue Yonder laat zich niet makkeliijk verkopen. Een saaie blauwe hoes van een voor mij en velen onbekende artiest zal niet spontaan door muziekminnende consumenten worden opgepakt.

Het debuut van Eckhardt klinkt zoals het tot stand is gekomen. Rust, liefde, jeugd, zon, regen, vriendschap het zijn woorden die bij beluistering te binnen schieten. Bij de webwinkel staat er onder Eckhardt: If you like Eckhardt, you also might like Calexico, Sufjan Stevens, Iron and Wine, Flaming Lips, Andrew Bird, Cat power… (bron: www.eckhardtmusic.com)

Singer-songwriter Rik Elstgeest, de man achter Eckhardt, heeft zijn ervaring opgedaan bij verschillende muziek- en theatergezelschappen alvorens solo van start te gaan. De liedjes zijn transparant van opzet. Je hoort als het ware ieder instrument apart samensmelten tot het geheel. En juist dat element maakt het album een interessante luisterplaat. Op zoek naar de herkomst van de sound. Ik hoor een banjo, een trompet en nog veel meer, maar wat is het?

Het meest weg ben ik van de vrouwelijke stem. In het nummer Hey Hey levert dit een geweldig leuke samenzang op. Al ben ik hier wel gestopt met het luisteren naar de tekst. Waar gaat dit over? Of gaat dit nu juist over niks?

Eckhardt mikt vooral op een luisterpubliek. Bijvoorbeeld in een klein theatertje. Voor muziekliefhebbers die mee willen worden genomen in de wereld van de Big Blue Yonder. En dat is duidelijk ergens anders dan hier! En daarmee blijft het album de moeite waard om steeds weer te luisteren en nieuwe dingen te ontleden.

Tekst overgenomen van cd-recensies.nieuwslog.nl

avatar van Torrero
Ik kan zijn stem in sommige nummers niet van die van Beck onderscheiden!

avatar van RoyDeSmet
Ik vind dit een hele mooie CD.
Lekker rustig en somber, en op de juiste momenten 'uplifting'.

Well spent eurotjes!

avatar van Venceremos
Wat een verschrikkelijk accent.

Mooie americana van deze singer songwriter. Rik Elsgeest is singer-songwriter, acteur en filmmaker. Maar ook in de muziek is hij erg divers. Opgeleid op het conservatorium, (slagwerk) , gezeten hebben in een aantal originele bands (o.a. Kopna Kopna) meegedaan met de Veenfabriek en ook met Alamo Race Trach heeft hij banden. Leden van deze groep spelen trouwens mee op deze plaat.
Verder zingt zijn vriendin mee, nergens haar naam kunnen vinden.

De muziek is loom zomers, heerlijk ontspannen.Big Blue Yonder bestaat uit 14 'kleine' liedjes en er zitten geen zwakke broeders bij. Het is americana/roots, maar op een enkel nummer is ook wat elektronica te horen. Echte uitschieters zijn er ook niet.

De hoes is gewoon lelijk, jammer dat daar niet wat anders mee gedaan is, zodat het album meer ;positief opviel. Ook het Engelse accent van Rik kan wat verbetering gebruiken.

Deze plaat is in 2010 uitgebracht en eigenlijk verder weinig meer gevonden van Eckhardt. En dat is wel jammer, want deze cd smaakt naar meer.