Lou Bond - Lou Bond (1974)

R&B
Label: We Produce

1. Lucky Me (3:56)
  2. Why Must Our Eyes Always Be Turned Backwards (4:37)
  3. To the Establishment (11:13)
  4. Let Me in Your Life (6:18)
  5. That's the Way I've Heard It Should Be (6:40)
  6. Come on Snob (7:51)
avatar van Angelo
Lou Bond, ik had nog nooit van deze zanger gehoord, maar toen ik enige tijd geleden informatie las over de heruitgave van zijn enige -en kennelijk obscure- LP uit 1974, was mijn interesse toch wel gelijk gewekt. Zoals hierboven vermeld staat, is het album uitgebracht door We Produce en dat label schijnt onder Stax te vallen. Dit album is dan ook een Stax productie. Tijdens het beluisteren van dit album, vroeg ik me af wat dit eigenlijk van genre is. Het is misschien wat soul, misschien wat jazz maar bovenal erg veel R&B. Sommige nummers klinken m.i. zelfs weinig tot niet gedateerd en hebben een behoorlijk eigentijdse sound. Ook de vaak politiek gekleurde boodschappen c.q. teksten zijn eigentijds. Het album ademt een beetje de sfeer uit van een Isaac Hayes album, liefhebbers van die zanger, zullen dit album denk ik ook wel weten te waarderen. Eigenlijk een heel raar, bijzonder en tegelijkertijd mooi album uit de tijd, waarvan het me niet verbaasd dat 'ie nooit is aangeslagen. Je moet er even doorheen zien te komen, maar als dat eenmaal gebeurd is, dan is dit een prima album. De CD bevat overigens een bonus medley: 'I'm still in love with you/Motherless child'. Terwijl over veel onbekende soulzangers uit die tijd niks meer wordt vernomen, blijkt dat Lou Bond gewoon springlevend is en in Memphis woont. 'Lou Bond'... een plaat om bij weg te dromen voorzien van een heerlijke laidback vibe.

avatar van muziekobsessie
Inderdaad erg mooi dit. doet me denken aan terry callier precies zo'n heerlijke trance vibe krijg ik hiervan

avatar van Rhythm & Poetry
De muziek heeft qua opbouw soms wat weg van Isaac Hayes' werk. Dan doel ik op de melodieuze instrumentaties die met momenten ingetogen zijn, om vervolgens veel bombastischer te klinken. Dit is voor mij een fijn geproduceerde plaat, van de zang ben ik helaas wat minder fan. Het is niet zo dat Lou Bond niet kan zingen, integendeel, maar hij heeft iets onaangenaams over zich. Het klinkt soms net of hij aan het persen is. Hij heeft dan een wat samengeknepen stem. Overigens is zijn stem wel weer divers genoeg zodat het toch enigszins interessant blijft.

avatar van OldRottenhat
Come on Snob, wat een fantastisch mooi nummer is dat zeg!

avatar van Tjeerd1975
Net terug van een tripje Amerika. Deze werd me in de hand geduwd bij Record Store Shangri-La in Memphis. Wàt een heerlijke plaat is me dit zeg! Met als prijsnummer 'To the Establishement'!

Heerlijke plaat, maar met zijn stem heb ik een beetje een haat-liefde verhouding. Op sommige momenten klinkt die niet fijn en op andere momenten juist weer lekker. Maakt dit album des te interessanter denk ik.

avatar van aerobag
Don Cappuccino, zou Johnny Marr deze al kennen? To the Establishment is ook zo'n heerlijk nummertje

avatar van Johnny Marr
aerobag schreef:

Bedankt voor de tip, ik ga checken!

avatar van Edgar18
Weergaloos nummer, Johnny Marr weet dat al.

Johnny Marr schreef:
Lou Bond - To the Establishment +6

22 oktober komt ie weer langs in de herkansing. Zetten jullie het allebei in je agenda?

avatar van Johnny Marr
Edgar18 schreef:
Weergaloos nummer, Johnny Marr weet dat al.

Was dit vergeten, maar weergaloos nummerken ja! Thx voor de reminder!

Stond jaren op het te kopen lijstje. Nu toch maar eens gedaan en na lange tijd weer gehoord. Die haat-liefde verhouding voor wat betreft zijn stem herken ik eigenlijk niet. Nergens last meer van blijkbaar. Het weerhield me er toen niet van om 4* te geven, en die blijft heel dik staan.

Heerlijk album. Fijn om die weer eens naar boven te halen.