Sugababes - One Touch (2000)

Label: London

9. Real Thing (4:04)
  10. New Year (3:51)
  11. Promises (3:16)
  12. Run for Cover (3:48)
  13. Don't Wanna Wait * (4:43)
  14. Sugababes on the Run * (3:34)
  15. Forever * (2:56)
  16. Little Lady Love * (5:05)
  17. Sometimes * (3:27)
  18. This Is What You Need [Demo] * (3:52)
  19. Girls' Nite Out [Demo] * (3:49)
  20. Always Be the One [Demo] * (5:18)
  21. Run for Cover [MNEK Remix] * (3:32)
  22. Overload [Majestic Remix] * (4:59)
  23. Same Old Story [Blood Orange Remix] * (3:48)
  24. Overload [Metronomy Vs Tatyana Remix] * (4:21)
  25. Just Let It Go [2001 Version] * (4:54)
  26. Look at Me [Alternative Mix] * (4:51)
  27. Real Thing [Alternative Version] * (3:33)
  28. Soul Sound [Alternative Version] * (5:07)
  29. One Touch [C.R.E.A.M. Remix] * (4:02)
  30. New Year [Non Christmas Version] * (3:53)
  31. Promises [Acoustic Mix] * (3:06)
  32. Little Lady Love [About 2 Remix] * (3:38)
  33. Overload [Ed Case Remix] * (4:49)
  34. Run for Cover [G4orce All Things Nice Dub] * (4:29)
  35. Real Thing [2-Step Radio Mix] * (3:09)
  36. The Other Side [Demo] * (4:06)
  37. All Around the World [Demo] * (3:47)
  38. One Touch [Alternative Mix] * (4:48)
  39. One Foot In [Alternative Mix] * (3:30)
  40. Sugababes on the Run [Alternative Mix] * (3:46)
  41. Soul Sound [Medway City Heights Edit] * (4:30)
Retecommercieel, maar zo lekker, met name Overload natuurlijk.

avatar van tovenaar
Hehe, die middelste sugarbabe heeft retespijt dat ze weggegaan is denk ik .

Het spijt mij, maar deze muziek kan ik (mijn maag) niet waarderen.

avatar van starbright boy
Overload vind ik verreweg het beste meidenpopgroepliedje sinds the supremes.

Album moest ik iets vaker beluisteren, maar is echt zeer goed. Nummers gaan niet snel vervelen.

Ik vind het een heerlijke cd.

al heeft het de zweem van rete-commercialiteit, toch heeft de groep wel iets unieks en zit het muzikaal wel goed in elkaar. Kijk bijv. naar Britney Spears, die heeft slechts zelden een muzikale topper, zoals bijv. Toxic, maar de Sugababes tellen toch meer toppers per cd...

Electro_
Van de begin-formatie is er dus nog maar één over. Ha. (Ik vind Keisha wel het leukst trouwens.)

avatar van nevyn
Dit is helemaal niet mijn smaak, maar ik vind dit wel het beste album van de sugababes. Deze is lekker relaxed.

***1/2

Een leuk album; met een lekkere britpop sound. Deze sound verliet de band zodra siobhan dat deed. Sonde want ik vind dit album erg leuk klinken. Mooie zang. De latere albums van de sugababes waren te amerikaans... en tsja dan klinkt et toch een stuk minder lekker naar mijn mening.

avatar van Wib0__
Redelijk album... Overload beste single van dit album..

botoya
Run For Cover is ook een lekker deuntje

avatar van Néoow. =)
@ tovenaar; nou ik denk het niet..

Het minste album van de Babes! Na dit album zijn ze pas gegroeid en zijn ze beter geworden! 3,5

Pieter Paal
Ik ga hier vooral voor 'Overload'.

avatar van ChrisX
tovenaar schreef:
Hehe, die middelste sugarbabe heeft retespijt dat ze weggegaan is denk ik .

Ik denk dat dat nog wel mee valt.... ze heeft twee sterke solo-albums gemaakt en is redelijk succesvol als dj actief.

avatar van musicfriek
starbright boy schreef:
Overload vind ik verreweg het beste meidenpopgroepliedje sinds the supremes.

Ben ik het aardig mee eens. Kwam vandaag voorbij en het blijft een verdraaid lekkere song. Ze hebben dat nummer helaas nooit meer overtroffen.

avatar van Waste Management
Run for Cover is een donker en mooi nummer

avatar van Angelo
Ik vind dit album eigenlijk helemaal niet zo commercieel. Integendeel zelfs, het is een juist wat 'donker' album met echte 'underground' sounds. Het blijft moeilijk te geloven dat Mutya 15 was en Siobhan & Keisha 16 waren toen ze dit album opnamen.

Overload en Run for cover (beide uitgebracht als single) zijn de beste nummers van het album. Ook de nummers New Year en Soul sound werden uitgebracht als single, alleen in het Verenigd Koninkrijk, waar beide nummers vrijwel flopten. Hierdoor werden ze internationaal ook niet uitgebracht.

Ik geef de CD 4*, omdat hij bijna 10 jaar na dato nog lekker klinkt. Een echte aanrader is Siobhan's tweede soloplaat 'Ghosts' (uit 2007 - Parlophone Records) die in Engeland genadeloos flopte.

Goeie debuutplaat van de Babes die ik zo nu en dan beluister en leuk voor in de collectie!

rick*
Het enige album van het "originele" drietal met Siobhan die hier nog leuk meezingt. Het is wel opvallend om te zien dat Siobhan eigenlijk de enige sugabe was die niet was te vervangen zonder een drastische verandering van hun geluid. Of het nou Keisha, Amelle, Mutya of Heidi is die inspringt, het blijft allemaal (dezelfde) pop. Maar met Siobhan was het toch wel een beetje meer indie, als ik dat zo mag zeggen. Er zit een alternatief toontje aan die Keisha en Mutya ondanks inspanningen niet weg kunnen krijgen.

Dat creeërt een aparte CD die niet erg commercieel aanvoelt. In ieder geval niet zoals alle toekomstige albums van de Sugababes dat zouden doen. De eerste twee nummers zijn leuk, evenals het harmonieuze "Soul Sound" en het mooie "Run For Cover". Ondanks dat geen van de drie hier ook maar één memorabele noot haalt, is er wel een harmonieus, soms eentonig, algeheel geluid.

Alhoewel de band natuurlijk pas echt groot doorbrak - groter dan "Overload" - met Heidi in plaats van Siobhan met "Freak Like Me" in 2001, denk ik eigenlijk niet dat Siobhan spijt hoeft te hebben van haar vertrek. Ze was nooit op haar plaats gevallen bij het toekomstige geluid van de Sugababes. Alle meiden die ooit bij de Sugabes hebben gezeten of daar nog in zitten rennen allemaal naar rechts en Siobhan liep in haar eentje naar links toe. Zo'n bandopstelling kan nooit lang bestaan, maar dit album is een interessante en bij vlagen goede momentopname van voordat dit trio stukging.

avatar van NewYorkCityLight
Ik dacht dat dit het slechtste album van de Sugababes zou zijn, maar ik heb 'm nu eindelijk in mijn bezit en ik ben van mening dat bijna elk nummer op de CD beter is dan alle vier de singles. Same Old Story moet ik nog goed beluisteren, en One Touch vind ik het minste nummer van het album maar de rest van de nummers zijn allemaal beter dan de single keuzes!

Hoogtepunten worden bereikt op One Foot In, Promises, Real Thing en Lush Life.

Ben het met Exe-cuter eens, dit album verveelt niet snel!

avatar van Emile93
Hier zijn de Sugababes nog vooral een groep. Ze zingen echt samen! Ik vind persoonlijk Promises, Real thing en Run for cover het best. Het kwam de Sugababes wel ten goede dat Siobhan eruit ging. Ik ben geen fan van haar stem.
Een aanrader: 4,5 stem

Een aanrader: 4,5 stem

Hier neem ik een deel van terug. Siobhán Donaghy klonk in de Sugababes niet geweldig maar ondertussen heb haar soloalbums beluisterd en die zijn allebei echt de moeite waard! Ghosts (2007) is zelfs mijn favoriete album geworden!!!!!!

avatar van Angelo
Emile93 schreef:

Ja ja jochie, daar was je een beetje voorbarig hè?!

Angelo schreef:

Ja ja jochie, daar was je een beetje voorbarig hè?!

Haha! Ja ik wist toen niet dat ze nog albums had gemaakt en van welk niveau ze zijn!!!!!

Deze meiden komen weer bij elkaar maar onder de naam Mutya Keisha Siobhan

Waste Management schreef:
Deze meiden komen weer bij elkaar maar onder de naam Mutya Keisha Siobhan

Inderdaad! Ik ben erg enthousiast daarover, maar hadden ze niet met een originelere naam kunnen komen?

Emile93 schreef:

Als ik toch eerlijk moet zijn, zijn ze diegene die de naam Sugababes horen te krijgen want zij zijn de originele... De vervangsters hadden beter Heidi Amelle Jade oftewel HAJ moeten heten want bijnaderinzien Sugababes van Nu zijn de Sugababes niet meer...

Waste Management schreef:

Precies!!!! (HAJ! Hahaha!)