Ariel Pink's Haunted Graffiti - Before Today (2010)

Label: 4AD

1. Hot Body Rub (2:26)
  2. Bright Lit Blue Skies (2:24)
  3. L' Estat (Acc. to the Widow's Maid) (4:26)
  4. Fright Night (Nevermore) (3:35)
  5. Round and Round (5:08)
  6. Beverly Kills (3:56)
  7. Butt House Blondies (3:27)
  8. Little Wig (5:46)
  9. Can't Hear My Eyes (3:19)
  10. Reminiscences (2:33)
  11. Menopause Man (4:00)
  12. Revolution's a Lie (3:44)
avatar van Dwejkk_
'Round and Round' zie ik nu als een van de beste nummers van de afgelopen jaren. Heerlijk verslavend. Ik ben benieuwd wat het gaat worden met deze band. Als het allemaal van het niveau is als Round and Round, dan hebben ze er een fan bij .

avatar van knots
Ik was al fan en ben dat nu nog meer, alleen Little Wig houd het voor mij hoge niveau niet vast.
L'estat en Butt-House Buddies zijn voor mij de toppertjes, en verder zijn Round and Round en Reminiscenes ook echt heerlijk, en ik moet de sax solo in Can't Hear My Eyes ook niet vergeten

avatar van Lennart_M
Een stuk minder lofi dan zijn voorgangers, maar nog steeds een heel hoog niveau.

boomkat
Productie is een heeeeeeeeel stuk helderder ja. Doet er absoluut niks aan af. Kan beide zeer waarderen.

avatar van knots
Ik denk dat ik het beter vind als zijn eerdere werk.

1,0
Ik vind er geen barst aan:D.

Gewoon domweg niet mijn smaak

Tja.

Toevallig gelezen op Pitchfork, en na de hoge beoordeling daar raakte ik toch enigszins nieuwschierig. Nou ben ik het lang niet altijd eens met Pitchfork, maar heb net de eerste luisterbeurt gehad en ik vind dit verdomde lekker klinken. Ik had nog nooit van deze band / artiest gehoord en daarom was dit ook een verassing. Ik ben benieuwd naar eerder werk, maar eerst even kijken wat ik voor houdbaarheidsticker ik hierop kan plakken..

avatar van dudehere
Eerlijk, ik heb een grote hekel aan jaren 70 en 80 soft rock. Ik dank daarom nog elke avond, voor het slapen gaan, God op mijn knieën voor band als Ramones, Replacements en Gun Club. Zij rekende beide decennia af met het door mij zo verfoeide genre.

Waarom vind ik dit dan zo'n leuke plaat. Is het een bevlieging, doen de eerste zonnige dagen mij verlangen naar een lange broeierige zomer, of is dit gewoon heel goed gedaan? Ik ben daarom ook erg benieuwd naar de houdbaarheid van deze plaat.

avatar van OmeWillem
Hele fijne plaat, lekker zomers.

nijme255@adsl
Round and Round is goed, rest blaast mij niet omver.

avatar van Lars11
Thomas21 schreef:
Ik vind er geen barst aan:D.

Gewoon domweg niet mijn smaak

Als iets mijn smaak niet is, stem ik ook niet. Als je iets niet op waarde kan schatten omdat iets niet je ding is, doe het dan ook niet. Nu geef je een 1, hetgeen het gemiddelde sterk beinvloed.

Benno
Dat is natuurlijk de eeuwige (onzinnige) discussie op deze site. De regel is heel simpel: als je geluisterd hebt mag je stemmen. Ook als het je smaak niet is. Zelf vind ik het een heel smaakvol album. Een stuk beter dan al die rommel die Animal Collective de laatste per jaar uitbrengt.

Bovendien kunnen we heel zwaar gaan tillen aan de lijstjes en gemiddeldes op deze site maar het blijft natuurlijk maar om te lachen.

Benno
Heet track 7 niet "Butt-House Blondies"? Of bestaat er misschien verschillende versies?

boomkat
Mwaa, het zit hem meer in het hoe kom je bij iets wat domweg je smaak niet is . Beetje bloggen en je weet precies hoe de vork in de steel zit.

Ravenous
Als je nooit eerder iets van een bepaald soort/genre muziek hebt geproefd kan je toch moeilijk vooraf al stellen of iets je smaak niet is. Als we daar in dit geval even vanuit gaan.

Maar goed, verder niet zo heel boeiend zoals Benno al aangaf.

Internet.

Ravenous
Volgens mij snap je mijn punt niet.

Eerst luisteren, dan beoordelen/ondervinden of het je ding wel/niet is. Of dat nu één nummer is of een heel album, lijkt me allemaal niet zo boeiend.

UnknownPleasure
Benno schreef:

haha hoe trek je die vergelijking zo opeens?

Benno
Oh, Ariel Pink is "ontdekt" door Animal Collective. Verder is het nieuwe album gehyped op Pitchfork, dat doet me ook meteen denken aan Animal Collective.

UnknownPleasure
hype hype hype.
hype op.

maar dat wist ik niet. leuk.

avatar van De-noir
Butt-House Blondies

avatar van dj maus
Leukste popplaat van 2010 tot nu toe.
Guided by Voices meets The Magnetic Fields meets The Prisoners meets Super Furry Animals of zoiets.

Is 4AD aan een comeback bezig?

avatar van OmeWillem
4AD is toch al een hele tijd een kwalitatief zeer constant label?

avatar van dj maus
Waren in mijn beleving toch de laatste jaren vooral met reïssues van hun klassiekers bezig,

maar als ik naar hun catalogus kijk, zie ik dat ze daarnaast ook wel wat nieuwe bandjes doen (Blonde Redhead, uiteraard), maar dat ik daar gewoon weinig van in huis heb. (TV on the radio, Beirut).

Voor mijn particuliere smaak een comeback, dus...

avatar van Mjuman
Bij toeval ontdekt - via één van de leukere US blogs - is dit momenteel een aardige favoriet; prettige muziek met veel US 60s en 70s invloeden. Muziek recht voor zijn raap, beetje maf, fun.

Was al even misleid door het "nu wave" label dat erop geplakt was, maar dit is redelijk eclectisch en post-modern - eigenlijk zou je willen dat alle nu wave aan die toets voldeed.

avatar van dj maus
Vergeet vooral de 80's invloeden niet.

boomkat
Ariel Pink heeft als een teenager veel naar Michael Jackson geluisterd. 80's idd. Dat hoor je sowieso het duidelijkst terug. Ook op zijn eerdere werk.

Hij jat ook van Ethiopische popmuziek. Luister hier maar eens naar en zet daarna Reminiscenes nog eens op:

YouTube - Yeshimebet Dubale & Kenede Mengesha - Liben Sitarochew

avatar van Cor
Cor
Apart plaatje. Waait van surfrock naar psychedelisch naar onbezorgde zomerpop. Onstuimig en een beetje freaky. Maar wel een aardige en in ieder geval onderscheidende luisterervaring.