Snoop Dogg - No Limit Top Dogg (1999)

Label: No Limit

1. Dolomite Intro (0:27)
  2. Buck 'Em (2:44)

met Sticky Fingaz

3. Trust Me (4:08)

met Sylk-E. Fyne en Suga Free

4. My Heat Goes Boom (3:40)
  5. Dolomite (0:52)
  6. Snoopafella (5:22)
  7. In Love with a Thug (3:43)
  8. G Bedtime Stories (2:14)
  9. Down 4 My N's (3:46)

met C-Murder en Magic

10. Betta Days (3:55)
  11. Somethin Bout Yo Bidness (4:11)

met Raphael Saadiq

12. B Please (3:54)

met Xzibit

13. Doin' Too Much (4:06)
  14. Gangsta Ride (3:44)

met Silkk the Shocker

15. Ghetto Symphony (5:39)

met Mia X, Fiend, C-Murder, Silkk the Shocker, Mystikal en Goldie Loc

16. Party with a D.P.G. (4:54)
  17. Buss'n Rocks (4:23)
  18. Just Dippin' (4:02)

met Dr. Dre en Jewell

19. Don't Tell (4:47)

met Warren G, Mauseburg en Nate Dogg

20. 20 Minutes (3:59)

met Goldie Loc

21. I Love My Momma (3:06)
avatar van Jordy
Na z'n tegenvallende tweede album op Death Row en de groeiende leegloop bij het label leek de carriere van Snoop met een nachtkaars uit te gaan. Master P besloot 'm uit het slop te halen, wat tot het afgrijselijke (typisch No Limit) album The Game Is To Be Sold, Not To Be Told (oid) leidde, ik had Snoop helemaal afgeschreven. Ik had m'n muzikale horizon tussen '93 en '98 aanzienlijk verbreed, maar keek toch vol weemoed terug naar de goude oude Dre&Snoop tijd, de albums rond '92 die van mij een hiphop-liefhebber maakten, de tijd die waarschijnlijk nooit meer terug zou komen.

Tot dit album aangekondigd werd. 3 Dre beats op een Snoop album! Buck 'em, Just Dippin en (vooral) Bitch Please luidde een nieuwe opleving in, die uiteindelijk zou leiden tot (toch nog) een aantal heerlijke albums van de voormalige Chronic-artiesten. Dat Snoop anno 2005 commerciele popmeuk maakt, en Dre z'n tijd verdoet aan talentloze Gay-Unit figuren mag de pret niet drukken

Maar goed, 90% van dit album is nog steeds de gebruike No Limit-troep, waardoor ik dit ECHT geen voldoende ga geven.

avatar van Gyzzz
Snoop is met dit album weer op de goede weg, en niet alle nummers zijn No-Limit troep. Ik wil niet zeggen dat dit een goed album is, maar redelijk is het wel.

Im weet eigenlijk niet waarom ik deze cd ooit gekocht heb. Het is gewoon een klote album met 3 uitzonderingen die met de productie van Dre maar daar is ook alles mee gezegd.

Vind 'm best te pruimen.

Snowman
Stuk beter dan de vorig maar hij blijft in een dip. 3

eazyfan
wel een hoop zalige gastartiesten als Sylk-E Fyne en Mausberg!!

avatar van snoopy
Just Dippin Heeft Wel Een Mooie Beat.

Relax
Dit is een geval van een gemiddelde album, dus ik denk ongeveer een 3 of hoger of lager, wel wat vaker luisteren

avatar van thomzi50
snoopy schreef:
Just Dippin Heeft Wel Een Mooie Beat.

Alle Dre-producties zijn geweldig op deze cd

avatar van FunkyMonk
ja, maar het blijft maar een pover albummetje, wel vind ik hem iets beter als the doggfather en da game is not to be sold. 3*

avatar van FunkyMonk
En trust me is écht chiiiiiiilllll

avatar van thomzi50
Somethin Bout Yo Bidness, een van de slechtste Snoop-nummers aller tijden.

avatar van P Jay

no-limit-troep,enkele opflakkeringen, maar toch zelden....

Walgelijke remake van de classic The Symphony van Marley Marl...
Echt niet goed dit! Ik geef 2 sterren, wat nog te veel kan zijn!

avatar van PaulieWalnuts
P Jay schreef:

no-limit-troep,enkele opflakkeringen, maar toch zelden....

Walgelijke remake van de classic The Symphony van Marley Marl...
Echt niet goed dit! Ik geef 2 sterren, wat nog te veel kan zijn!

Laat me niet lachen!

The Symphony is gejat van Otis Redding.

Dit vind ik een van Snoop's beste albums, relaxte nummers...

avatar van Reint
Als ik eens goed wil lachen draai ik altijd de clip van Bitch Please.
Coast to Coast, LA to Chicago.

avatar van Chuck Taylor
Wow dit album moet ik binnenkort maar eens gaan aanschaffen. Een aantal heerlijke tracks staan hierop, als Buck 'm en Bitch Please. Dr. Dre ofcuzzz.

RedLightCityBoy
Het gemidddelde vnidt ik echt veel te laag.
Dit is zeker niet veel minder dan The Last Meal.
Er zitten voor mij zeker 10 heerlijke nummers tussen.
En de rest is gewoon wel aardig.

avatar van MAS
MAS
Slecht album mijn broertje heeft hem een paar jaar geleden gekocht. Na erachter te zijn gekomen dat het niet veel voor stelt heeft hij het aan mij gegeven. 2,5 omdat Snoop Dogg ergens toch altijd wel vermakelijk is.

Mezelf
Het klinkt misschien gek (en misschien is het ook wel zo ) maar ik v ind de beats van DJ Quik hier beter dan die van Dr. Dre..

Chuck Taylor schreef:

dan noem je ook precies die twee nummers die wél goed zijn. de rest is ongeinspireerde bagger. puur commercieel, een plaatje uitbrengen, de fans kopen het toch wel.

Jordy schreef:

Lloyd Banks talentloos...ga weg! Ik denk persoonlijk dat hij Snoop samen met Dre eruit rapt. Je neemt je woorden na 4 jaar toch wel terug kerel..?

avatar van MJ_DA_MAN
Banks is nooit echt goed geweest (ok, wel vergeleken met de rest van G-Unit), op The Hunger For More na dan wellicht. Snoop en vooral Dre zijn natuurlijk over hun top heen, maar nog steeds beter dan Lloyd Banks. Als je de hoogtijdagen van de heren vergelijkt met die van Banks valt het niet eens te vergelijken gezien dat David vs. Goliath zou zijn. Snoop zorgt bovendien nog steeds wel voor iets verrassends hedendaags terwijl Banks niet eens meer dan één plaat goed kan presteren (T.O.S. ).

Maar even over het album (dat ik niet ken verder): akelige hoes.

Persoonlijk vind ik Lloyd Banks altijd hard, rauw en met gruwelijke punchlines.Vergeet niet dat hij ook 'mixtape artist of the year' is geweest. Hij is een van de grootste rappers op het moment, denk ik, en met een eigen sound.

Snoop en Dre was begin jaren '90 leuk, beetje jammer dat ze zich heel belachelijk hebben gemaakt met dat (nep-)gangstertje spelen.

avatar van MJ_DA_MAN
Als je puur naar verkoopcijfers gaat kijken zal Banks een aantal jaren geleden bij de ''grootste'' rappers horen, maar op dit moment brengt hij geen hol uit en hoor je niks van hem. Mixtape-prijzen zeggen niks als je ziet wat voor een figuren die prijs winnen. Kwalitatief hoort deze man natuurlijk never nooit bij de grotere rappers van dit moment.

Waarom niet?

avatar van MJ_DA_MAN
Omdat ik er zo honderd kan opnoemen die beter zijn, imo dan. Dat kan voor jou natuurlijk anders zijn. Maar ook als je hem gaat vergelijken met die imo betere rappers wordt ook snel duidelijk dat het maar een beperkte MC is en kun je dat ook moeilijk ontkennen, denk ik. Maar goed, totale vibe die je voelt bij een rapper staat boven gedetailleerde kwaliteiten, dat dan weer wel.

avatar van Shelter
Naamloos schreef:

Lloyd Banks een van de grootste rappers op het moment???
Op basis van wat dan, want die uitspraak kan ik echt niet volgen.
Ik vind het zelf een matige tot slechte rapper die niet hele speciale dingen doet.

Niet gezien een klassieker of recordssales. Maar meer gezien zijn rapkwaliteiten en stem. Hij klinkt vernieuwend, altijd rauw, punchlines-king, freestyle-beest. Imo een hele grote, maar niet voor iedereen zie ik.

70 bars of death, heerlijk!!

avatar van thgryda
Och ik vind dit gewoon een erg lekker album b please, in luv with a thug, just dippin, gansta ride,... die typische g funk, iedereen luisterde dit in die tijd en een stuk beter als da game is to be sold dit... Zeker een 3.5 waard, erg vermakelijk

avatar van KILLERBEE99
Paar leuke nummers, maar echt veel waard is het allemaal niet.