Shad - TSOL (2010)

2. Rose Garden (2:59)
  3. Keep Shining (3:28)
  4. Lucky 1's (4:04)
  5. A Good Name (2:28)
  6. We Are the Ones (Reservoir Poetry) (4:09)
  7. Telephone (3:39)
  8. Call Waiting (Interlude) (1:52)
  9. Yaa I Get It (3:51)
  10. Listen (2:57)
  11. At the Same Time (4:56)
  12. We, Myself, and I (3:42)
  13. Outro (1:01)
  14. Bonus Track (3:19)
avatar van Silky & Smooth
Nee okee, dat kan natuurlijk. Ik vind juist zijn softe stem een pluspunt die helemaal mooi naar voren komt bij nummer als At the Same Time, I Heard You Had a Voice Like an Angel en een van de mooiste nummers ooit: A Story No One Told.
Ik vind het dan ook jammer dat hij de keuze voor hardere beats maakt, waardoor zijn stem verloren gaat.

Hoorde net Rose Garden, erg leuk liedje. Ben niet zo thuis in de hip-hop, maar is de rest van het album in dezelfde stijl? Ben wel benieuwd dan.

P-DawG
Clip van We, Myself, and I toegevoegd.

Rene1979
Halfje verhoogd. Plaat word toch weer steeds beter nu ik hem in huis heb.

avatar van sydbarrett
wow dit klinkt heerlijk! Tijdens t luisteren wil ik m al nog een keer draaien.

avatar van faguar
Rose Garden is misschien wel het nummer van het jaar, vette clip ook.
Verder vind ik A Good Name ook erg vet.

avatar van Silky & Smooth
Jammer dat hij niet van achter naar voren kan rappen

avatar van Rhythm & Poetry
Weer eens opgezet en nu zet ik deze plaat toch op vier sterren. Heerlijke raps van Shad op zalige producties. Af en toe wat chaos? Ja, maar dat maakt het er zeker niet minder op.

avatar van sydbarrett
Call Waiting (interlude)

avatar van IrishBastard
Verdiend zeker een 4 want een heel dope album ik vind Rose garden, Yaa i get it heel dope

avatar van 'State Of Mind'
Dit is het beste uit 2010! PERIOD!

5/5

Ik vind dit overigens de beste van zijn 3 platen.

avatar van discipline
Dit is idd echt 1 van de beste dingen uit 2010. Ik ken zijn overige platen trouwens niet. Maar heb het gevoel dat ze deze niet kunnen overtreffen.

avatar van Silky & Smooth
Ik weet bijna zeker van wel

avatar van 'State Of Mind'
Laten we zeggen dat elke plaat op zich zijn eigen karakteristiek heeft die volkomen tot zijn recht komt. Alleen TSOL knalt het meeste en is productioneel bombastisch.

The Old Prince is harmonieuzer

When This Is Over straalt een heerlijke rust uit.

Heerlijk album! 'At the Same Time' is ook voor mij een uitschieter, maar ik kan er niet naar luisteren zonder er een sample in te herkennen. Ik heb erg lang gezocht, maar vind nergens informatie over samples op deze track, ik weet alleen dat die neuriënde/zuchtende stem in het begin van het lied me erg deed denken aan "talkin' 2 myself" van eminem (of strong arm steady) (de lijn Is anybody out there/It feels like I'm talking to myself), maar herinner mij precies ook een liedje waarin deze tekst (of kon ook een verschillende tekst zijn) werd ingezongen door een vrouwenstem, op dezelfde neuriënde zuchtende manier. Iemand een idee over welk lied ik het heb of totaal niet?

avatar van discipline
Ik kan echt niet genoeg krijgen van dit album. Heerlijke beats en Shad is gewoon een erge sterke mc die rustig over de beats heen flowed.
Deze krijgt een dikke 4,5*

Misterfool
Misterfool schreef:
De ouderwetse muziek even laten voor wat het is, om mij onder te laten dompelen in eigentijdse glorie.

En zodoende beluisterde ik de hekkensluiter van de top 50 van 2010. Prima hip-hop plaatje dat met veel gevoel wordt gebracht. Shad heeft een prima stem en het instrumentale gedeelte van de optelsom is zeer uitstekend verzorgd. De nummers die mij in positieve zin zijn opgevallen zijn: Rose garden, telephone en at the same time. 3.5*