Shad - TSOL (2010)

2. Rose Garden (2:59)
  3. Keep Shining (3:28)
  4. Lucky 1's (4:04)
  5. A Good Name (2:28)
  6. We Are the Ones (Reservoir Poetry) (4:09)
  7. Telephone (3:39)
  8. Call Waiting (Interlude) (1:52)
  9. Yaa I Get It (3:51)
  10. Listen (2:57)
  11. At the Same Time (4:56)
  12. We, Myself, and I (3:42)
  13. Outro (1:01)
  14. Bonus Track (3:19)
Relax
Yaa I Get It, wel een vette track.

avatar van MurryMusic
Erg vette track

avatar van J.M.
Erg, erg vette track.

avatar van Rhythm & Poetry
Erg gave beat, jammer dat Shad zo slecht te verstaan is. Want hij is een rapper waar ik erg graag naar mag luisteren en dat vind ik belangrijker dan een dope beat. Verwacht nog altijd veel van dit album, denk alleen dat het minder zal zijn als haar voorgangers.

avatar van Chrisseh
Het (ik dacht) hele album is al te beluisteren op Spinner.

En wie heeft trouwens Kenia als land ingevuld (of stond dat er de hele tijd al)? Ik bedoel, hij mag dan misschien Keniaanse roots hebben, maar hij is gewoon Canadees en daar is dit album ook uitgebracht.

avatar van VanDeGriend
Berichten over lekken en over land van herkomst verwijderd. Voor dit soort zaken kun je gebruik maken van de correctiemogelijkheid of het feedbacktopic.

avatar van Rhythm & Poetry
Goed album maar minder dan haar voorgangers is mijn eerste reactie. Af en toe iets te drukke, rockende beats waar Shad niet helemaal goed mee uit de voeten kan. Maar op het leeuwendeel van de tracks komt Shad wel weer erg sterk over en laat hij horen een van de beste, zo niet dé beste MC uit Canada te zijn. Toch weten de tracks waar de beat de overhand heeft toch ook wel te vermaken, gewoon omdat ze productioneel prima inelkaar steken (neem bijvoorbeeld Yaa I Get It).

Hee een nieuwe Shad

avatar van Silky & Smooth
Klinkt weer erg lekker! Gewoon wat ik tot nu toe van Shad gewend ben. Vrolijke nummers, rustig nummers, persoonlijke nummers, grapjes, noem maar op. Beetje zelfde concept wel weer, maar daar hoeft van mij ook niet ingrijpend in veranderd te worden. At the Same Time kan wat mij betreft in het rijtje A Story No One Told en I Heard You Had a Voice Like an Angel.

Ben het trouwens wel eens met R&P over o.a. Yaa I Get It. De beat is erg vet, maar de stem van Shad valt een beetje in het niets (om zwaar uit te drukken). Die stem en zijn flow is juist zo vet aan hem.

(Weet iemand de producer(s) eigenlijk? Of is het meeste weer van Shad zelf?)

avatar van thgryda
Dit is gewoon een erg dope album. Ik had nooit van deze man gehoord toen ik het album begon te luisteren en ik was aangenaam verrast. Ik vind hem ook in een klap al de beste mc van Canada. Toen ik op MuMe keek bleek dat er al op het album gestemd was en dat ook zijn vorige albums erg in de smaak vielen. Na een paar extra luisterbeurten krijgt dit album een 4 van mij en is het duidelijk dat ik zijn eerder werk ook dringend moet ontdekken aan de hoge gemiddeldes te zien hier...

tuktak
yaa i get it en we, myself, and i zijn wel erg vette tracks, had daar maar een heel plaatje van volgeplast. de melodieuzere tracks zijn ook wel goed, maar iets minder fris.

avatar van Silky & Smooth
Ik vind die twee tracks zo niet Shad! Al zijn het wel vette nummers!

avatar van Rhythm & Poetry
Ik vind het de mindere nummers van TSOL, alhoewel het album er wel een energieboost door krijgt.

avatar van Bedorvenkebab
Shad neemt hier gewoon een klein beetje een andere weg op dit album, wat soms erg goed uitpakt (Yaa I Get It blijf ik één van dé tracks van 2010 vinden, ondanks het afmixen), maar soms ook wat minder. Kan me de reactie van tuktak voorstellen: Het melodieuzere werk hebben we ook al gehoord op de twee vorige albums en verraste me weinig. Misschien dat ik later een langere recensie schrijf.

@ thgryda: Zeker doen, R&P had het debuutalbum ook Hip-Hop album van de week gemaakt, vandaar dat er ook veel berichten opduiken rond Shad.

Relax
Ik ken Shad eigenlijk al zonder die Hip-Hop album van de week, maar oké.

avatar van Bedorvenkebab
Dat kan natuurlijk ook, ik zei het alleen er eventjes bij.

avatar van thgryda
Thx kebab deze week eens werk van maken want ik dig dit soort hip hop wel. Waar vind je het hip hop album van de week ? Toch niet op het forum onder hip hop ?

P-DawG
At The Same Time verdient toch wel een

avatar van J.M.
Die beat van Yaa I Get It is te focking gruwelijk!!

avatar van tovast
klinkt erg lekker tot nu toe

avatar van Rhythm & Poetry
Shad is het best bewaarde geheim van Canada en hij probeert met TSOL meer in de schijnwerpers te geraken. Dit tracht hij te bereiken door middel van een harde en rauwe plaat met nadrukkelijk aanwezige producties. Een groot contrast met zijn voorgaande projecten, waarbij de rapper veelal ondersteund werd door de akoestiek van gitaren. Vooralsnog lijkt deze aanpak toch op een klein succes uit te lopen, de pas verschenen single Yaa I Get It - die eerder op deze site te zien was - is inmiddels al ruim 50.000 keer op YouTube bekeken. Niet slecht voor een rapper die tot dusver weliswaar kwalitatief goede platen maakte, maar daarmee slechts een klein publiek wist te bereiken.

Overigens zijn niet alle nummers op TSOL van dezelfde orde als Yaa I Get It en dat is maar goed ook. De single die weliswaar een prima bombastische productie kent maar door het ‘geweld’ van deze beat ondergesneeuwde raps van de gastheer kent. En in dat opzicht eist de vernieuwde sound al deels zijn tol, aangezien de rapper normaliter boeiende verhalen te vertellen heeft. Gelukkig kan Shad voor het grootste gedeelte op de plaat wel zijn ei kwijt doordat de beats beter op de rapper zijn afgesteld, maar nog altijd nadrukkelijk aanwezig zijn.

En dat komt zijn levenslustige flow ten goede: het plezier waarmee Shad de luisteraar meeneemt in zijn leefwereld, werkt aanstekelijk. Bovendien is de boodschap die de rapper uitdraagt veelal prima bedoeld en deze komt ook zo over. Zo pleit hij op Keep Shining dat er meer vrouwen vertegenwoordigd moeten worden binnen de hiphop en behandelt hij op We, Myself and I zijn positie ten aanzien van de wereld. Met dergelijke verhalen laat de rapper een zelfbewuste, intelligente indruk achter en daarvoor hoeven zijn teksten niet eens bol te staan van ingenieuze zinnen.

Want eigenlijk houdt Shad zijn verzen redelijk simpel, en op deze manier begrijpelijk voor zijn publiek. Hij poogt geen moment verhalen mooier te maken dan dat ze zijn, en strooit ook niet met lastige begrippen. Daarom is het jammer dat op een aantal nummers de beat de overhand heeft, waardoor de oprechtheid van de MC niet tot haar recht komt. En dus had meer akoestiek ook dit album beter gedaan, aangezien dat op zijn voorgaande werken voortreffelijk werkte.

Ook te lezen op hiphopleeft.

avatar van Anne Maaike
Inderdaad zijn de producties heel anders dan zijn vorige albums. Maar ook op deze plaat kan Shad mij weer overtuigen.

Rene1979
Deze wordt steeds bruter!

Inderdaad erg dope plaat

avatar van panjoe
panjoe (moderator)
Ik mis een beetje die dit-is-in-een-zolderkamertje-gemaakt feeling die met name When This Is Over had...

Rijnes
Rosegarden is echt fantastisch.

avatar van MJ_DA_MAN
Productioneel staan er zeer aardige dingen op, maar ik vind Shad maar een weinig bijzonder rapper die bovendien amper boven de beats uitkomt (dit ligt zowel aan de mixing als zijn softe stem). Zijn lyrics zullen ongetwijfeld aardig zijn, maar ik ben geen fan van hem. Bij vlagen wel van de beats, dus een 3,5* zit er wel in.

boomkat
MJ_DA_MAN schreef:

Ik deel je mening 100%. Echt!

avatar van Silky & Smooth
Hij is een meer dan bijzondere rapper, maar vooral op dit album komt hij als rapper niet volledig uit de verf doordat hij overstemt wordt door de beats. Hierdoor mis je misschien ook de meer dan aardige lyrics van Shad.

avatar van MJ_DA_MAN
Heb ook andere nummers van hem gehoord (al voordat ik dit album kon), maar ook daar vind ik hem niet geweldig. Vind hem wat te soft.