Want Want - Mijn Meisje Vindt Me Leuk Zoals Ik Ben (2010)

Label: CNR

1. Mijn Meisje Vindt Me Leuk Zoals Ik Ben (2:30)
  2. Heleen (3:14)
  3. Stomme Trut (1:52)
  4. Klote (2:14)
  5. Vreemdgaan (2:58)
  6. Chirurg Plastique (2:48)
  7. Baard (1:13)
  8. Kip Paard Koe (2:56)
  9. Klaasjan (2:01)
  10. Denk Er Niet Meer Aan (1:42)
  11. Niet Aardig Meer (2:33)
  12. Heen en Weer (3:04)
  13. Hoog (2:55)
  14. Sanne (2:55)
avatar van Oldfart
Door Daniel Lohues geproduceerde nederlandstalige powerpop met Weezer als voorbeeld.
Aanstekelijke melodietjes, een beetje hetzelfde gevoel kreeg ik er bij toen ik de eerste nummers van de Arctic Monkeys hoorde: ongecompliceerd, lekker raggen en refreintjes die blijven hangen.
Geen groots gebaar maar popmuziek avant la lettre.

Het schijnt dat Lohues zelf de band ( wantwant wordt op z'n nederlands uitgesproken) heeft benaderd om wat met ze samen te doen.
Ik kan me dat goed voorstellen: het zal hem herinnerd hebben aan de beginjaren van Skik.

Leuk bandje, niks geen himmelhoch rijkende diepgravend gedoe; adolescenten pop: één, twee, drie spelen:

" ... Had ik maar een baard als erwin.
Was ik maar een beetje als hij
Zal ik stukken vaker dansen
Hoorde ik er vast net zo bij
Hoefde ik me niet te scheren.
Was ik ook al ruig van mezelf
Zou ik met dat meisje praten dan wilde ze wel

Had ik maar een baard als erwin.
Liep ik vast in één keer recht op.
Zou ik ook een motor kopen.
Eentje die dan past bij zon kop.
Kon ik uren blijven rijden
En dat stond dan niet raar.
Want met zon baard als erwin heb je het goed voor mekaar.

Kon ik uren blijven rijden
En dat stond dan niet raar.
Want met zon baard als erwin heb je het goed voor mekaar "

Ik zag dit cluppie een jaar of wat geleden spelen op de trappen van het gemeentehuis in Beilen, tijdens een oersaai zomerevenement voor een 20 fanatieke fans.
Terwijl op een paar honderd meter afstand op wat voor de markt moet doorgaan een bruiloften en partijen band er uren over deed hun apparatuur op te bouwen, en de brave burgers verveeld toe keken, rockten de WantWant boys dat het een lust voor oog en oor was.
Ik besloot op dat moment maar eens in de gaten te blijven houden hoe ze zich zouden ontwikkelen, want ze hebben wel iets deze WantWant.
En dit album is leuk.

Bittere teksten en Powerpop. Ja Leuk!

avatar van brooklyn
Geforceerd 'leuke' titel

avatar van Oldfart
Het debuutalbum heet Mijn Meisje Vindt Me Leuk Zoals Ik Ben. Vanwaar die titel eigenlijk?
Zanger Fokko:
"Die zin vat wel aardig samen waar de liedjes over gaan. Het is natuurlijk een loze zin die heel veel mensen toch, tegen beter weten in, uitspreken. Een beetje leeg, maar dat past wel goed bij al die relaties waar ik over zing. Die lopen niet zo goed "

avatar van Arrie
Ik hoorde gisteren die cover van Sink to the Bottom op TMF. Muzikaal is er echt helemaal niks veranderd, alleen de tekst is vertaald naar iets belachelijks.

avatar van Oldfart
Hebben de mensen in het westen dan echt geen gevoel voor humor meer ?
Neem muziek toch niet altijd zo serieus, meligheid en plezier zijn heel gezond op zijn tijd.

avatar van Arrie
Ik heb dan ook helemaal niks met iets als carnaval, en al helemaal niet met al die carnavalskrakers. Dus nee, dit is inderdaad niet mijn humor.

avatar van hoi123
Ik zal ook eens een steentje bijdragen hier.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik dit album helemaal niks vind. Ik ben een recensie dit album ergens tegengekomen (Vraag me niet waar, ik ben een vergeetachtig persoon. ) en aangezien die me toch wel nieuwsgierig maakte dit album enkele keren op Spotify beluisterd.
Maar, het doet me weinig tot niks. Vooral erg puberaal, vooral tekstueel (Stomme Trut.. ) maar ook muzikaal klinkt dit gewoon onvolwassen, soms tot het storende aan toe. Muzikaal boeit dit sowieso niet heel erg, het is gewoon wat nogal cliché powerpop zoals je die wel vaker tegenkomt.
Niets nieuws en bovendien stoort de stem van de zanger me bijzonder; zeurderige stem heeft hij.

Maar desondanks staan er best een paar aardig tot leuke nummers op deze plaat hoor.
Vooral Baard, Kip Paard Koe en Heen en Weer (Bijzonder leuk nummer, doet me erg aan Nirvana denken) zijn op zijn tijd best wel leuk. Jammer genoeg overstijgt de puberaalheid, oninteressantheid en muzikale inspiratieloosheid deze pluspunten. 2 sterren.

avatar van Arrie
Roeland, als je Kip Paard Koe leuk vindt: klik!

avatar van hoi123

En dan wist ik niet eens dat ze hun nummers blijkbaar gewoon jatten.
Neig hierdoor naar 1,5 ster aangezien ze er ronduit niks aan toevoegen, maar gewoon omdat deze nummers gewoon lekker blijven klinken blijf ik toch maar bij mijn gulle 2 sterren..

avatar van Arrie
Ik weet niet of de rest ook gecoverd is hoor. Kip Paard Koe is het enige nummer dat ik van ze ken.

Dat heet een cover ,
coveren weet je wel, omdat je het nummer leuk vindt of omdat je een eerbetoon wilt bewijzen aan je voorbeelden.

....Jouw gemis.
Maar zie de link met carnaval niet; eerder een vervolg in de traditie van de Boegies of It Dockumer Lokaeltsje.

avatar van Arrie
Ach, ik vind het wel een beetje in hetzelfde straatje passen. Maar verder is het inderdaad mijn gemis, al zie ik het niet als een gemis. Het is gewoon niet mijn ding, kan toch?

Nou vooruit dan maar

Dit is overigens de eerdere band van de zanger.

al zie ik het niet als een gemis.
...don't worry; wijsheid komt met de jaren

Oldfart schreef:
Dat heet een cover ,

Zeker. Als er iets is wat leuk is om te doen als (beginnende) band is het coveren, maar als je echt platen gaat maken vind ik dat je tenminste een eigen draai aan het gecoverde nummer moet geven. Aan Kip Paard Koe is niets speciaals. Maar met het nummer zelf is niets mis hoor, vind het alleen wat gemakkelijk om het nummer precies over te nemen. Snap?

avatar van Oldfart
Nee, snap er geen reet van.
Je uiteenzetting over coveren slaat kant nog wal i.m.b., de eigen draai is immers de (eigen) nederlandstalige tekst...
En je opmerking over Kip Paard Koe is ook niet echt verhelderend; het is niet speciaals, en tegelijkertijd niets mis mee.

Niet overdrijven he, met 3.5 naar 5* Tis leuk, maar geweldig. meh.

Oldfart schreef:
Nee, snap er geen reet van.

Oké, over het eigen maken had ik misschien wat specifieker moeten zijn. Maar voor mij is het eigen maken vooral muzikaal bedoeld. En muzikaal is dit gewoon bijna een kopie van het origineel. Maar slecht? Nee, ik stoor me er niet aan. Het is niet speciaal, maar ook niet slecht. Gewoon de tussenweg.

avatar van Oldfart
Niet overdrijven he, met 3.5 naar 5* Tis leuk, maar geweldig. meh.
...compensatiestemgedrag: hahaha: hoi een 2, dan ik een vijf; is gemiddeld ook 3,5

Ik krijg vooral een beetje Nou En ideenen bij deze plaat, niks mis mee leuke Nederlandstalige poppunk maar origineel is het niet. Zoals Arrie al opmerkte .

avatar van Oldfart
maar origineel is het niet.
helemaal waar, maar wie is dat wel tegenwoordig?

Radio 3fm nerd: "Waarom is het Want Want ( op z.n engels) ?
Zanger: het is Want Want in het nederlands
3fm nerd: het is want want in het nederlands?
zanger: ja, ja, ja zeker
3fm nerd: waarom is het eigenlijk want want?
zanger:...eh, het is want want omdat'et een beetje stottert, en dat is leuk..
3fm nerd: ...ja
zanger: en het zit dicht bij Weezer in de cd bakjes

Dus ze doen er zelf niet moeilijk over; Weezer is hun voorbeeld.

avatar van Bartjeking
Leuk bandje dat zeker, lekker in het gehoor en niet te pretentieus zoals nederlandstalige bands vaak zijn. Ook ik ben Want Want gaan luisteren omdat Dhr. Lohues hier wat mee te maken heeft. De teksten overstijgen helaas niet het gemiddelde sinterklaas-gedicht, maar ondanks dat heb ik toch wel met een glimlach zitten luisteren.

3 sterren en dat is voorlopig ook wel de max voor mij; voor een debuut niet eens zo slecht. Maar ik blijf ze zeker in de gaten houden!

avatar van Oldfart
maar ondanks dat heb ik toch wel met een glimlach zitten luisteren.
....precies,mij vergaat het net zo.
En dat vind ik al een verdienste; geen gekromde tenen vanwege het 'ik wil een ster zijn' syndroom wat nederlandse bands de laatste jaren in veel gevallen teistert.
Jezelf niet al te serieus nemen....heel gezond.

avatar van sydbarrett
bij die single moet ik wel denken aan hele slechte poppunk bandjes uit het begin van de 00's, maar dan een nog moeilijkere nederlandse variant...

Ik vond t nogal een slap aftreksel van dit: Nou En - Parel voor de Zwijnen (2005)

avatar van sydbarrett
sorry, was al genoemd zie ik nu

avatar van leaatjee
sydbarrett schreef:

Daar moest ik ook meteen aan denken. En soms hoor je ook redelijk wat Doe Maar terug.

Maar ach, niet bijzonder hoogstaande muziek, maar best leuk voor een keertje. Je moet dit niet te serieus en te streng gaan beoordelen, gewoon een paar jongens die lol hebben in muziek maken.

avatar van Gründafjørdøhur
Vind dit maar weinig bijzonders, het scheelt dat de Nederlandse teksten hier en daar een kleine glimlach opleveren. Muzikaal vind ik het echter maar weinig bijzonder en inderdaad jammer dat "Kip Paard Koe" een cover is, dat beïnvloedt mijn mening niet positief.

....je snapt het