Jewel - Revolution in Heaven (1991)

Label: Classic Trash

1. Below the Belt (3:10)
  2. Dirty Bitch (2:41)
  3. These Boots (4:00)
  4. Circle of Despair (5:48)
  5. Blasting Glory (4:02)
  6. Lonely Without You (4:26)
  7. High Speed Pursuit (4:48)
  8. Road to Katmandu (5:16)
  9. God's Heart Attack (4:03)
  10. War Paint (4:20)
  11. The Vietnam Requiem (9:37)
avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Jewel is een naam die frequent voorkwam in mijn oude Aardschokken, lang geleden. Als ik me niet vergis, waren ze lyrisch over de live-optredens van deze groep. Ik kende ze enkel van naam want nooit iets van gekocht, misschien ooit iets beluisterd lang lang geleden.

Een aantal draaibeurten hebben een sympathieke plaat opgeleverd met overwegend uptempo nummers en toffe solo’s. Een aantal bedenkingen heb ik bij o.a. de cover These Boots (wat ik enkel in de originele versie een tof nummer vind) en het geluid van die bassdrum. Ik heb ook nog mijn twijfels over zanger Rick Ambrose, zijn accent stoort me niet. Daar kun je over alle zangers, die Engels niet als hun moedertaal hebben, iets zeggen.

Als memorabele nummers heb ik aangeduid: Blasting Glory en The Vietnam Requiem. God’s Heart Attack vind ik niet zo geslaagd. Aan tegelplakker Lonely Without You vind ik niets, zoals te verwachten.