We Are the Fallen - Tear the World Down (2010)

Label: Universal

1. Bury Me Alive (4:46)
  2. Burn (3:44)
  3. Paradigm (3:55)
  4. Don't Leave Me Behind (3:34)
  5. Sleep Well My Angel (4:07)
  6. Through Hell (3:41)
  7. I Will Stay (4:07)
  8. Without You (3:17)
  9. St. John (3:59)
  10. I Am Only One (4:38)
  11. Tear the World Down (6:50)
  12. Like a Prayer * (4:11)
  13. Samhain * (4:07)
  14. Bury Me Alive [Acoustic] * (4:45)
avatar van james_cameron
Tot in de puntjes verzorgde Evanescence rip-off, niet verwonderlijk wanneer je bedenkt dat dit het bedenksel is van de grote man achter die band, ex-lid Ben Moody. Zijn nieuwe ontdekking, American Idol Carly Smithson, zingt al net zo lieflijk en krachtig als Amy Lee en de songs staan als een huis. Net als het doorbraak-album Fallen van Evanescence biedt deze plaat een weloverwogen mengeling van stevige rocksongs en zwijmelballads, allemaal even vakkundig uitgevoerd. Grote nadeel aan het album is het gebrek aan verrassing en originaliteit, maar het zit allemaal wel weer verdomd goed en lekker in elkaar.

avatar van Rinus
Best wel een lekker album, inderdaad in de Evanescence stijl.

avatar van Beukertje
Eens met james_cameron. Originaliteit is ver te zoeken en als je niet beter weet lijkt het of je Amy Lee hoort zingen. Maar het klinkt toch wel erg lekker.
Als het wat origineler was geweest was mijn stem hoger uitgevallen. Voor nu 3 sterren met kans op een lichte verhoging....

avatar van Killeraapje
Ik vind dit toch wel erg goedkoop en wacht liever op de nieuwe van Evanescence. De nieuwe single What You Want is vandaag in ieder geval al verschenen.

Niet zo goed als de nieuwe Evanescence: oh, oeps, hoe kan ik het daar nou meer vergelijken?
En de eerste nummers zijn gelijk de beste.

avatar van metalforever78
St john heerlijk nummer

avatar van Style.Girl
Ik vind Evanescence echt geweldig, ik ben echt benieuwd naar dit!

Heb al een paar stukjes beluistert, maar het klonk idd erg veel naar Evanescence. Niet dat het erg is, wat dat is juist de overtuigingskracht van mij, maar toch wel een beetje goedkoop voelt het aan.

Ik ben benieuwd. De vrouwelijke stem is zoiezo erg matig vergeleken met Amy Lee. Maar, ik moet zulke vergelijkingen ook eigenlijk niet maken.