Black Sun Aeon - Routa (2010)

Finland

4. Routa (5:15)
  5. Wreath of Ice (4:30)
  6. Dead Sun Aeon (6:01)
  7. Cold (5:42)
  8. Funeral of Your World (7:17)
  9. River (4:26)
  10. Frozen Kingdom (5:06)
  11. Wanderer (4:56)
  12. The Beast (5:52)
  13. Silence (4:42)
  14. Apocalyptic Reveries (7:26)
avatar van james_cameron
Precies een jaar na het debuut verschijnt alweer dit nieuwe album. En nog een dubbel-cd ook! Is dit afgeraffeld haastwerk? Gelukkig niet- het is weer genieten geblazen van deze indrukwekkende verzameling doom/ death metal-songs. De eerste disc ('Talviaamu') bevat de meer doom-achtige stukken; de tweede ('Talviyo') de meer death metal-gerichte songs. Beide delen zijn erg fraai. Er staat geen zwakke song op. Het geheel achter elkaar beluisteren is wat teveel van het goede, maar dat neemt niet weg dat dit een prachtige plaat is.

avatar van Metalhead99
Ik kan me wel aansluiten bij bovenstaande mening, behalve dan met de mening dat het geheel achter elkaar beluisteren teveel van het goede is. Ik vind dit namelijk helemaal niet, dus ik zeg: luister de plaat gewoon en bepaal voor jezelf of het teveel van het goede word of niet.