Uriah Heep - High and Mighty (1976)

Label: Bronze

1. One Way Or Another (4:40)
  2. Weep in Silence (5:08)
  3. Misty Eyes (4:18)
  4. Midnight (5:43)
  5. Can't Keep a Good Band Down (3:50)
  6. Woman of the World (3:13)
  7. Footprints in the Snow (4:01)
  8. Can't Stop Singing (3:31)
  9. Make a Little Love (3:30)
  10. Confession (2:09)
  11. Name of the Game * (4:59)
  12. Sundown * (3:17)
  13. Weep in Silence [Extended Version] * (7:44)
  14. Name of the Game [Demo] * (3:20)
  15. Does Anything Matter * (3:17)
  16. I Close My Eyes * (4:16)
  17. Take Care * (2:54)
  18. Can't Keep a Good Band Down [Edit] * (3:09)
avatar van Ketwiezel
Ik vind dit album iets minder als zijn voorganger... maar het is zeker geen tegenvaller (op een paar nummers op de B kant na dan...).
Net als bij Return To Fantasy vind Ketwiezel de gehele A kant erg sterk, al wordt (en dat geldt voor het gehele album) de inbreng van Box en Byron hier qua composities gemist. En dat is nu net het mankement op deze plaat: teveel Hensley.
One Way Or Another wordt hier gezongen door John Wetton en Ken Hensley (en dat klinkt helemaal niet vies!). Deze plaat klinkt ook qua productie niet vies... en dan te bedenken dat dit het eerste album is dat door de band zelf is geproduceerd. Klinkt iets vetter en gepolijster.
Trouwens op de B kant staat ook nog een pareltje: 'Footprints In The Snow'.

Na dit album ging het (naar mijn smaak) bergafwaards.