Silent Civilian - Ghost Stories (2010)

Label: Century Media

1. Let Us Pray (4:55)
  2. Victim of Fear (3:54)
  3. The Phoenix (4:43)
  4. Ghost Stories (5:28)
  5. Sustenance (3:33)
  6. Cast the First Stone (3:48)
  7. Last One Standing (4:03)
  8. Atonement (3:18)
  9. Murder One (5:15)
  10. Dressed in Black (3:41)
  11. The Gift (Feeding on Time) (5:07)
avatar van james_cameron
Niet zo sterk als het debuut, maar verder een prima metalalbum waar weinig aan mankeert. De songs zijn wat mij betreft gewoonweg net even wat minder. Hier en daar een paar saaie breakdowns en de sporadische hardcore-achtige gangvocals kan ik niet zo waarderen, maar de songs zijn lekker spijkerhard en superstrak uitgevoerd. Fijne gitaarsolo's ook.

Ik kwam deze cd toevallig tegen in de winkel. En heb hem meegenomen omdat ik de zanger herkende uit de band spineshank. Maar jezus zeg, dit vind ik persoonlijk 10x beter als spineshank. Super strakke en harde songs! En ook erg sterk in elkaar, heerlijke productie. En net wat james zegt: Fijne gitaarsolo's. Ik moet het debuut album nog ff de winkel uit slepen om die ook maar is een luister beurt te geven.