Crowded House - Intriguer (2010)

Australië
Label: Universal

1. Saturday Sun (3:25)
  2. Archer's Arrows (4:04)
  3. Amsterdam (3:34)
  4. Either Side of the World (4:35)
  5. Falling Dove (4:35)
  6. Isolation (4:37)
  7. Twice If You're Lucky (3:32)
  8. Inside Out (3:18)
  9. Even If (4:03)
  10. Elephants (4:29)
  11. Only Way to Go Is Forward [Live / Leigh Sawmill Café, New Zealand / 22nd-24th February 2008.] * (5:12)
  12. Beautiful Life [Live / Leigh Sawmill Café, New Zealand / 22nd-24th February 2008.] * (5:14)
  13. Either Side of the World [Live / Leigh Sawmill Café, New Zealand / 22nd-24th February 2008.] * (4:52)
  14. Twice If You’re Lucky [Live / Leigh Sawmill Café, New Zealand / 22nd-24th February 2008.] * (4:52)
  15. Bound to Rescue [Live / Leigh Sawmill Café, New Zealand / 22nd-24th February 2008.] * (2:46)
  16. God Lives Over the Road [Studio Demo] * (3:41)
  17. Isolation [Studio Demo] * (3:29)
  18. Better Things [Studio Demo] * (3:22)
  19. Even If [Take 1] * (4:23)
  20. Archers Arrows [Alternative Version] * (2:56)
  21. Saturday Sun [Alternative Version] * (3:30)
  22. The Intriguer [Studio] * (3:25)
  23. Turn It Around * (4:03)
  24. Eyes Grow Heavy * (3:42)
  25. Two Minutes of Silence * (4:11)
  26. Nonsense of Course (Medley) * (9:04)
Saturday Sun (op hun offical site) klinkt als vanouds. Goed maar niet heel briljant. Amsterbam op de BBC gezien en dat klonk een stukkie beter. Meer Power. (volgens mij met Liam Finn op drums, als ik me niet vergis). Nou, weer een cd om naar uit te zien!

avatar van thelion
Kijk eens aan een nieuw album van de meesters van de perfecte pop-song.

Ik ben heel benieuwd.

avatar van Shangri-la
Ik ben hem momenteel aan het beluisteren maar de eerste twee nummers vallen me al tegen, ik ben benieuwd hoe de rest is maar het belooft niet veel goeds. Ik kom er nog op terug.

Shangri-la schreef:

De eerste twee nummers vielen mij ook wat tegen, maar ik vind de derde, Amsterdam, toch tamelijk briljant... Misschien wel een van de beste Crowded House nummers ooit. Allemaal wat minder instant classic dan gewend, en waarschijnlijk een groeiplaat dus. Ga 'm zeker vaker luisteren want ben toch wel 'intrigued'...

avatar van Shangri-la
Oké, ik heb hem helemaal gehoord nu en ik moet zeggen dat er een paar fraaie nummers op staan maar het geheel valt me op het moment tegen. Misschien heeft ie inderdaad wat meer luisterbeurten nodig maar ik ben nu nog niet onder de indruk.

Ik heb 'm meerdere keren beluisterd en de dvd bekeken (je moet de deluxe versie kopen) en ik heb nu al 4.5* gegeven. Ik ga "t snel uitgebreid toelichten, maar ik kan nu al zeggen dat het een fantastisch album is. En wat betreft de dvd. Als je zelf muziek maakt of je er erg in geïnteresseerd bent is dat een 'must"! Zó leuk om de songs in hun "naked" versie te horen en vooral de ontspannen sfeer waarop men speelt. Vooral die nieuwe drummer! Geweldig! Je word bij het zien van die opnames zo enthousiast, dat je zelf achter die drums zou wilen zitten. Binnenkort uigebreider en inhoudelijker, maar ik start dus met 4.5*, neigend naar de volle 5!

Father McKenzie
Ik heb nog niets gehoord van dit album, Ad, maar na jouw positieve reactie en deze recensie uit De Morgen, zal ik dit album zeker wel in huis halen;

De Morgen Recensies - CD van de week: Crowded House - Intriguer **** (1114722) - demorgen.be

avatar van Shangri-la
Ik moet wel zeggen dat meerdere luisterbeurten het album goed doen. Ik denk dat dit een groeiertje is. Cijfer volgt.

avatar van Lost
net gekocht want overmorgen ga ik ze voor de eerste gaan bekijken in BXL. Saturday Sun klinkt al zeer opwindend (opwindend en crowded house past dan toch soms samen... )

Amsterdam is nog zo'n hoogtepunt... en voor de rest de kwaliteit die we gewend zijn van deze band...

avatar van dennisversteeg
Na een aantal luisterbeurten kan ik zeggen dat Crowded House er weer in geslaagd is een prachtig album af te leveren.

Het bouwt mooi voort op de sound van het al erg goede Time On Earth, maar met meer avontuur in de arrangementen. Het doet me wat dat betreft ook erg denken aan Together Alone.

Saturday Sun is een lekkere opener, maar niet het hoogtepunt van het album voor mij. Archer's Arrows, Twice If You're Lucky, Isolation, Elephants en vooral Amsterdam zijn geweldige nummers.

Zondag zit ik op rij 3 in de HMH om ze weer eens van dicht bij te zien en horen!

Father McKenzie schreef:
De Morgen Recensies - CD van de week: Crowded House - Intriguer ****
Ik ben nu met de eerste luisterbeurt bezig maar kan me nu al vinden in deze recensie.
Ik ga deze erg veel draaien ben ik bang
Eerste uitschieters zijn Amsterdam en Twice If You're Lucky.
Oh wat heb ik zin in zondag !

avatar van titan
titan (crew)
Na het teleurstellende comebackalbum Time on Earth stond ik niet echt te popelen om een nieuwe Crowded House, maar hij valt me gelukkig heel erg mee. Het hoge niveau van hun hoogtijdagen wordt niet meer gehaald, maar toch is dit met name dank zij een wat rauwere en avontuurlijkere (en aan Together Alone refererende) aanpak een onverwachte meevaller geworden.

avatar van Outlaw104
Moeten de tracks 8 en 9 niet andersom staan?

Outlaw104 schreef:
Moeten de tracks 8 en 9 niet andersom staan?
Inderdaad. En track 4 heet "Either Side of the World".
Correctie is ingediend.

Tja, ik heb inmiddels als zoveel keer gedraaid. Hij is gewoon "TOP" van nummer 1 t/m 10. De bijbeborende DVD heb ik zelfs nog meer bekeken en beluisterd en daar ben ik inmiddels verliefd op geworden. Dat Neil het zonder broertje Tim zó goed zou doen, met deze bezetting, had ik nooit gedacht. Gewoon een 5 sterren album!!!

Father McKenzie
Ik zal eens naar de platenboer moeten, zo te zien, en dat is effe geleden, jaja!

Ach, die zal blij zijn jouw stralende gezicht weer eens te zien, Father. Maar echt, de dvd "makes the dif"firence"!!! Zo leuk om de heren eens "live" de cd nummers te zien spelen in de huiskamer, zonder al te veel "schmuck".

avatar van muziekobsessie
Shangri-la schreef:

inderdaad net vers van Oerol terug en deze nonstop in mp3speler, moest aan de productie wennen(weet iemand wie??)maar erg origineel zowel kwa tekst als kwa muziek.

avatar van rkdev
Wat een geweldig optreden gisteren in de HMH zeg, het speelplezier straalde er weer vanaf. Ondanks (of dankzij?) dat iedereen moest zitten was het publiek erg los en dit hielp mee in het scheppen van de juiste sfeer.
Dat Nieuw Zeeland eerder die avond op het WK gelijk had gespeeld tegen Italie zorgde er mede voor dat de band erg goed gemutst was en veel plezier maakte op de buhne.

Ze speelden veel nummers van mijn favo albums Woodface en Together Alone en ook de nieuwe nummers deden het live goed.
Memorabel was de race op het podium tussen Mark Hart en de jongens Sven en Sam, de diverse improvisaties en aanpassingen op de setlist (Distant Sun !). Ook de versie van Message to my Girl (Split Enz) van Neil Finn alleen op piano was een kippenvel moment.

Ik heb een superavond gehad.

Father McKenzie
Zo, een eerste beluistering deze namiddag, toen ik met de truck huiswaarts reed, is me absoluut meegevallen, mijn eerste indruk is er één van; "wauw, dit klinkt fris". Rijke, brede arrangementen en toch veel goed werk gehoord.

Kom er na wat intensere luisterbeurten zeker op terug.

avatar van Shangri-la
Tja, wat ik al verwachtte is toch gebeurd. Ik heb dit album nu een behoorlijk aantal keer geluisterd en het kwartje is nu gevallen. goede plaat!

avatar van TEQUILA SUNRISE
De nieuwe Crowded House is uit !!
Ik kan de gang naar platenzaak weer gaan maken, de heren hebben mij immers nooit teleurgesteld.

TEQUILA SUNRISE schreef:
De nieuwe Crowded House is uit !!
Frank, (Tequila S.), neem dan de de deluxe uitvoering. De bijbehorende DVD heeft zo ontiegelijk veer meer meerwaarde. Die is zo ontzettend goed. Voor die paar euro meer kun je echt niet sukkelen.
Wat het album betreft: Er moet nog een hele goeie uitkomen, dit jaar, wil dit album niet aan de top van 2010 eindigen. Ik kan met de beste wil van de wereld geen zwak nummer vinden. Bovendien gaat hij totaal niet vervelen, na verloop van tijd. En ik heh de cd en vooral de dvd zowat al "grijsgedraaid".

avatar van TEQUILA SUNRISE
Dank voor de tip Ad, ik ga aankomend weekeinde de de luxe uitvoering op zeker in huis halen en laat mijn bevindingen wel weten.
Dat wordt dus een muzikale hattrick want ik ga ook voor de nieuwe Tom Petty & de laatste Jackson Browne.
Door al het voetbalgeweld afgelopen weken is de muziek iets naar de achtergrond gedrongen

avatar van Cannondale
Optreden in Heineken Music Hall was geweldig, de nieuwe nummers stonden als een huis tussen het geweld van de oude hits.

avatar van hallo!
Er staat eigenlijk geen minder nummer op dit album. Toch geef ik voorlopig maar 3,5* omdat er ook geen echte uitschieters op staan. Maar ik denk dat het nog wat kan groeien. Het luistert wel makkelijk weg.

avatar van Poeha
Niet verwacht dat er nog een nieuw album van deze guys zou uitkomen.

Gezien de vele lovende recensies, ben ik haast wel verplicht om dit album morgen te gaan kopen.

En dat ga ik dan ook maar eens doen.
Ik ga straks alvast lekker slapen

avatar van Rogyros
Ik heb dit album nog niet gehoord. Is dit met of zonder Tim?

Rogyros schreef:
Ik heb dit album nog niet gehoord. Is dit met of zonder Tim?
Tim heeft maar op 1album van CH meegedaan, namelijk Woodface. CH is echt de band van Neil (dus zonder...).

avatar van Rogyros
rkdev schreef:

Dat weet ik. Maar Tim en Neil hebben wel vaker wat samen gedaan (Finn Brothers), dus vandaar mijn vraag.
Bedankt voor je antwoord.

Gelet op de meningen hierboven ga ik dit album binnenkort zeker eens beluisteren en daarna ongetwijfeld aanschaffen!