kobe bryant fan schreef:
maar nergens zorgt hij voor een moment waarop je denkt: "Wow die gast is geniaal!" terwijl ander werk haast volstaat van zulke momenten.
Snap goed wat je bedoelt. Als je deze reeks luistert kun je beter op rare kleine dingen letten. Voor mij zijn die geregeld net zo geniaal. Onder de namen Aphex Twin en The Tuss gebruikt hij vaak wat opvallendere elementen, heeft ook zelf bekend dat hij in de jaren '90 probeerde commercieel te kijken hoe ver hij kon komen. Denk aan de vocalen in Windowlicker, Come To Daddy, dat soort dingen. Geen enkel probleem wat mij betreft, juist leuk, maar het typeert wel iets dat ik terug kan horen in de muziek. Dit is verre van commercieel en ik hoor in deze reeks erg veel moois op de lange termijn, al moest ik er aan wennen om het mooie soms te ontdekken. Wanneer ik de 'Chosen Lords' compilatie draai is dat nu voor mij haast één en al brilliant (en dan zijn er nog een paar tracks uit gelaten die dat ook zijn voor mij, zoals Lisbon Acid). Sommige vies verbogen klanken kunnen van saai naar geniaal gaan in hun werking wat mij betreft, zodra de emotionele diepte achter de klanken meer gehoord en op waarde geschat wordt. Sommige tracks pas na jaren ineens geklikt. Moet deze en deel 2 weer eens herluisteren trouwens

. Deel 5, 7 en 11 zijn in ieder geval nogal ondergewaardeerde delen op deze site qua waardering heb ik gemerkt (allemaal 4 en een halfjes voor mij).