Jimi Hendrix - The Legendary Jimi Hendrix (1980)

Label: Polydor

12. Crosstown Traffic
  13. Voodo Chile
  14. Straight Ahead
avatar van Madjack71
Lelijke hoes en een verzamelaar om niet al te veel woorden aan vuil te maken.

avatar van BoyOnHeavenHill
Mijn eerste Hendrix-aanschaf, uit de tijd dat ik nog dacht dat ik het hiermee wel afkon. De eerste zeven nummers komen van Are you experienced, Electric Ladyland levert vijf tracks, van het tussenliggende Axis: bold as love (later mijn favoriete Hendrixplaat) komt alleen Little wing, en als postume bijdrage is er nog het slotnummer. Er staat dus niets op van Band of gypsys of welke postuum uitgegeven liveplaat dan ook, en evenmin vinden we hier experimenteel werk zoals Third stone from the sun, Voodoo chile (op déze plaat staat de slight return-versie) of de derde plaatkant van Electric Ladyland, maar wie niets van Hendrix kent of weet heeft hier een aardige staalkaart van 's mans kunnen op het drie-minuten-formaat, een goede uitgebreide Greatest hits zeg maar.

avatar van pmac
Hoes is suf maar inhoudelijk is deze plaat een goede compacte verzamelaar met louter klassenummers.