Wolf Parade - Expo 86 (2010)

Canada
Label: Sub Pop

1. Cloud Shadow on the Mountain (4:22)
  2. Palm Road (4:41)
  3. What Did My Lover Say? (It Always Had to Go This Way) (5:42)
  4. Little Golden Age (5:01)
  5. In the Direction of the Moon (5:46)
  6. Ghost Pressure (5:16)
  7. Pobody's Nerfect (5:50)
  8. Two Men in New Tuxedos (3:09)
  9. Oh You, Old Thing (5:46)
  10. Yulia (3:47)
  11. Cave-o-Sapien (6:19)
BPDD
'Ghost Pressure' en 'What Did....(nr.3)' zijn alvast te beluisteren op o.a Pitchfork.
Zeker goed genoeg om reikhalzend uit te zien naar de release (of lekdatum).

avatar van Bart
Het laatste album van Wolf Parade vond ik na enkele luisterbeurten zeer de moeite waard. Op 'At Mount Zoomer' stond een paar prachtige nummers, zoals 'Call It A Ritual', 'Language City', 'California Dreamer' en het hoogtepunt van de plaat 'Fine Young Cannibals'.

Vorig jaar kwam Krug terug met één van zijn zijprojecten: Sunset Rubdown. Deze nieuwe plaat - 'Dragonslayer' - behaalde de tweede plaats van mijn eindjaarslijstje.

Nu hoop ik natuurlijk dat deze nieuwe plaat van Wolf Parade kan tippen aan het laatste album van Sunset Rubdown (en ook aan 'At Mount Zoomer' natuurlijk). De eerste twee nummers die inmiddels zijn te beluisteren stellen zeker niet teleur! Er zijn de typische Wolf Parade-ingrediënten (hese, lijzige stem van de zanger, soms chaotische melodieen), maar er is ook wel iets nieuws te ontdekken.

In 'Ghost Pressure' klinkt veel elektronische geluiden (synthesizer) door. Dit zorgt meteen voor een andere sfeer. Na een eerste luisterbeurt is het niet slecht. 'What Did My Lover Say?' sluit meer aan bij de eerdere nummers van de band (maar ook daar klinkt duidelijk wat elektronica). Laat dat album maar komen!

Naar het schijnt wordt dit album dansbaarder, puntiger en uiteindelijk 'more fun' dan de voorgangers. De eerste twee nummers bevallen mij best goed, maar mijn verwachtingen als groot Wolf Parade-fan zijn hoog dus ik ben nog niet helemaal overtuigd.

avatar van oruiz
erg benieuwd naar deze plaat.De vorige 2 platen waren 2 dikke 5'en waard

avatar van Bart
Het album is inmiddels te beluisteren - ik ben erg benieuwd of deze nieuwe richting die Wolf Parade is ingeslagen mij kan overtuigen!

Giraf de Piraat
Nou, waar dit helemaal heengaat weet ik nog niet, maar dat ik net een geweldig uur achter de rug heb, staat al vast

Nihilisme
Die afsluiter... het is geen Kissing The Beehive of Dragon's Lair, maar wát een geweldig nummer weer. Ik houd van deze gasten, serieus. Waar ik bij de vorige platen in het begin wat terughoudend was, ga ik ze nu maar eens belonen en hoog inzetten.

(verwijderd)
Het is jammer van de lage kwaliteit, maar dit kan alleen nog maar beter worden!! Ook ik ben lyrisch na de eerste keren beluisteren. Ik haat het normaal om een artiest aan te hangen, maar Spencer Krug schudt toch elke keer weer iets heel moois uit zijn mouw!

Nihilisme
Hij is al in 320 kB/s te verkrijgen hoor.

Mijn eerste twee toppers zijn trouwens alweer gearriveerd: Pobody's Nerfect en de afsluiter Cave-o-Sapian.

boomkat
Wauw. Meer het gitaargeweld van Sunset Rubdown. Wat zou de titel betekenen?

avatar van Bart
De afgelopen paar dagen al een aantal keren beluisterd - ik vind 'm zeer fijn! Heerlijk gitaarwerk, weer prachtige zang. Een definitieve stem volgt later - op naar een nieuwe luisterbeurt!

avatar van Omsk
Krug zal toch niet wéér de plaat van het jaar maken? Ben benieuwd.

avatar van teleac gertie
Oh You, Old Thing en in the direction of the moon zijn bijzonderder vet!:D

Omsk schreef:
Krug zal toch niet wéér de plaat van het jaar maken? Ben benieuwd.

Zover zal het bij mij denk ik niet komen, maar het is zonder twijfel weer een staaltje vakmanschap. Sowieso stukken beter dan het gros van de momentele 'hypes'. Expo 86, gaat dat luisteren mensen!

avatar van sydbarrett
Vind m tot nu toe erg tegenvallen... Heel duidelijke Wolf Parade sound (zou goed moeten zijn, ik heb de vorige 2 albums namelijk op 4,5 staan), maar er mist chemie.. Het klinkt als automatische piloot. Op dit album hebben ze de sound, maar missen ze de liedjes en de dingen die Wolf Parade nou juist zo speciaal maken.
Ik wacht af, misschien groeit ie nog, maar toch lijkt me dat moeilijk voor te stellen...

avatar van wexxel99
Beste mensen waar kan ik dit album beluisteren??

avatar van itchy
Nergens, want hij is pas vanaf juni te koop

sydbarrett schreef:

Ben ik het toch niet mee eens. Het voelt misschien minder als een album zoals de twee voorgangers, maar dat komt denk ik omdat vrijwel elk nummer een zogenoemde 'stamper' is, terwijl het vorige album ook ingetogener nummers bevatte. Maar kom op, die opener is toch op z'n minst geniaal?

sydbarrett schreef:

Ik ben het hier wel mee eens helaas. Nooit gedacht dat ik een album van Wolf Parade nog eens onder de 4 sterren zou waarderen maar het is een kleine 3,5 geworden. Het openingsnummer vind ik nog wel fantastisch, maar daarna is het inderdaad allemaal wat makkelijk. Dieptepunt komt eigenlijk gelijk na het hoogtepunt, want Palm Road is wel het meest doorsnee liedje dat Dan Boeckner ooit heeft geschreven denk ik.

Echt helemaal afgeschreven heb ik deze plaat overigens nog niet, het blijft Wolf Parade en ik ga hem zeker nog wat kansen geven.

avatar van Lennonlover
Oh leuk! Een nieuwe van Spencer Krug. De man is voor mij één van de beste muzikanten/liedjesmaker van de afgelopen jaren. Ook de meest productieve, en daar hou ik van.

At Mount Zoomer vond ik erg leuk. Nu hoop ik hetzelfde te kunnen zeggen van dit album. heb gehoord al dat ze meer elektronika gebruiken. We shall see...!

Go Spencer!

avatar van itchy
Wolf Parade is natuurlijk wel meer dan Spencer Krug. 50% van de nummers is geschreven door Dan Boeckner.

Wel de mindere 50% natuurlijk

avatar van itchy
Daar ben ik het helemaal niet mee eens

Nihilisme
Ik ook niet, al zijn mijn favoriete nummers over het algemeen wel die van Spencer. Maar Dan schrijft ook puike liedjes, getuige Pobody's Nerfect!

Ik ben het er zelf ook niet helemaal mee eens

Maar om er wat inhoudelijker op in te gaan: Ik vind de liedjes van Spencer vele malen dynamischer en verrassender dan die van Dan. Dan zingt met emotie en passie, en is tekstueel gezien ook meer straightforward. Het doet me wat dat betreft vaak denken aan Bruce Springsteen. Soms pakt dat goed uit, zoals op This Heart's on Fire van Apologies en Pobody's Nerfect op deze plaat. Een simpele boodschap die overtuigend wordt gebracht. Maar de pseudo-poezie van Krug met alle symboliek ligt mij toch beter.

Overigens is natuurlijk juist de twee totaal verschillende songwriters de kracht van Wolf Parade. Die variatie is erg prettig.

avatar van Lennonlover
Ik denk dat je wel kan stellen dat Spencer Krug hier de grote man is. Kijk eens naar de verschillende samenwerkingen waarin hij zit. Kijk naar het niveau die ook Sunset Rubdown haalt.

avatar van Mark DJ
Live klonken de nummers erg leuk. Ben benieuwd!

avatar van citizen
Tja, die titel...
In ons eigen landje was in het jaar 1986 een expositie over de ruimtevaart onder auspiciën van Chriet Titulaer met dezelfde naam. Ken de band verder niet. Ik heb nu wel een reden om eens te gaan luisteren

avatar van Mark DJ
ik vind um leuk!