The Sweet - The Sweet (1978)

Label: Camden

1. Co-Co (3:08)
  2. Chop Chop (2:53)
  3. Reflections (2:48)
  4. Honeysuckle Love (2:50)
  5. Santa Monica Sunshine (3:22)
  6. Daydream (3:07)
  7. Funny, Funny (2:43)
  8. Tom Tom Turnaround (4:01)
  9. Sunny Sleeps Late (2:52)
  10. Man from Mecca (2:43)
  11. New York Connection (3:30)
  12. Wig-Wam Bam (2:57)
avatar van Dibbel
Ik heb deze LP als Nederlandse persing met als titel Golden Hits op RCA uit 1982.
De tracklisting is identiek als deze. Mag dus bij mijn albums.
Hij staat weer onder .

avatar van Dibbel
Bij deze dus.
Het is dan blijkbaar een verzamel-LP.
De eerste 5 nummers staan in ieder geval ook op de eerste reguliere Sweet LP (in dezelfde volgorde) . Ook de nummers 6,7,8 en 10 zijn op die plaat te vinden.
Extra zijn dus New York Connection, de hit Wig-Wam Bam (pas najaar 1972 een hit) en Man From Mecca.

De eerste 2 hits van The Sweet: Funny Funny (blijft leuk inderdaad) en Co-Co (heeft wat ingeleverd aan leukheid) staan er dus wel op.
De meeste nummers zijn nog gepend door Nicky Chinn en Mike Chapman (Engelse jaren 70 hitschrijvers) en gericht op de hitparades.
Die zijn dan ook allemaal nogal zoetjes (hoewel het in Chop Chop over "swing that axe" gaat).
Verder dan nog de covers Reflections die u wel kent van The Supremes (heel aardig) en Daydream van The Lovin' Spoonful (lichtjes tenenkrommend).

De 3 eigen nummers van The Sweet die hier al op staan zijn wat steviger (net als Wig-Wam Bam) en dat zijn Honeysuckle Love, New York Connection en Man From Mecca (!), die ik dan tot het beste van deze plaat zou willen bestempelen.
Je hoort hier al in sommige stukken dat ze later een veel stevigere koers zouden gaan varen.
En 3 sterren voor dit staaltje bubblegumpop (voor het grootste gedeelte dan) met jeugdsentimenten.