Nigel Kennedy & Jaz Coleman - The Doors Concerto (2000)

Alternatieve titel: Riders on the Storm

Label: Decca

1. Riders on the Storm (6:19)
  2. The Unknown Soldier (5:47)
  3. Spanish Caravan (6:16)
  4. Love Street (6:57)
  5. Hello, I Love You (6:59)
  6. Light My Fire (9:00)
  7. People Are Strange (7:11)
  8. Strange Days (7:15)
  9. The End (11:48)
Toch kan ik hier zeker van genieten. Ik hoorde plots invloeden van Rachmaninov en Gershwin erin, maar dat kan mijn verbeelding zijn geweest of door de combinatie the Doors met Nigel Kennedy.

avatar van J.Bell
Heerlijk, deze plaat. Ik luister hem niet vaak, maar als ik hem opzet dan is het echt genieten geblazen.
Vooral Lovestreet vindt ik heel erg mooi. Kippenvel.

Ik zeg hulde en een dikke 4,5

avatar van Saldek
Ben altijd een groot liefhebber geweest van Killing Joke, de vroegere punkband die nu muziek maakt in sfeer van Doomachtige metal, de band waar Jaz Coleman in zingt. Nu op deze topic kom ik erachter dat de beste man heus viool speelt. Ging verder zoeken op internet en is zijn naam terug te vinden in Tjechie, Slovenie, Duitsland en met lovende berichten over zijn werk als componist van de orchestrale symfonie, als dirigent (?) en meer en meer.
Is in oostbloklanden zeer bekend om zijn werken (en niet die van Killing Joke)......en hier.....ja hier, samen met de wereldberoemde Nigel Kennedy..........Ben werkelijk helemaal even van me stuk geslagen..........wie had dat ooit gedacht.......

Hij heeft ook een album met Anne Dudley, Songs from the Victorious City, en hij werkt samen met Sarah Brightman, Harem, waar je hem zelfs in actie ziet bij de aldaar bijgeleverde dvd...............hoezo veelzijdig?!

Maar zo groot is dit nieuws toch niet?

Over de cd zelf: bij de Hendrix cd van Nigel Kennedy schreef ik al iets in de geest dat ik vaak moeite heb met tribute-albums maar dat Kennedy er wel een bijzondere eigen draai aan wist te geven die me niet echt stoorde.
Dit Doors-album is slecht te vergelijken met die Hendrix cd. Die laatste had echt een rock-feel maar dan op geheel eigen manier, hier proef ik de invloed van Coleman heel sterk: het heeft soms een ietwat te stroperige en zoete saus gekregen (en dat kan de heer Coleman heel goed getuige zijn werk voor Sarah Brightman).
Ik vind dit allemaal best mooi omdat ik nu eenmaal verzot ben op viool, maar Doors-nummers op deze manier terug horen............... ik weet het niet zo goed, wat me bij Hendrix wel lukte lukt hier veel minder: het loslaten van de originelen.
Maar probeer ik dat wel dan hoor ik een schitterend gemaakte cd. Typisch een cd waar ik het erg moeilijk vind om met een beoordeling te komen.
Laat ik een veilige 3,5 kiezen.

avatar van BB King
ik vind het zeeer goed gelukt ! Zeer mooie soundtrack voor de late uurtjes. Niet zomaar de nummers nagespeeld, soms moet je even goed luisteren om de Doors melodieen te herkennen, dat is voor mij spannend. Ook leuk om te lezen dat dit album met medewerking van de overgebleven Doors leden is gemaakt.